Rondreis West- en Oost-Maleisië Rondreis West- en Oost-Maleisië

Rondreis West- en Oost-Maleisië

door Victorine Sandkuyl

Diep in de jungle van Borneo hoor je bladeren ritselen en opeens zie je een orang-oetan door de bomen slingeren. Een paar dagen later loop je door de bruisende metropool Kuala Lumpur. En vervolgens eindig je je reis na zo’n 1.600 kilometer op de bounty-stranden van het koraaleiland Pulau Langkawi. Ontdek in twee weken tijd de veelzijdigheid van Maleisië

In Maleisië reis je door de meest uiteenlopende landschappen. Voor wie alles wil zien, maar niet zoveel tijd heeft, is een tweeweekse rondreis door West- en Oost-Maleisië de beste oplossing. Zo verken je in korte tijd niet alleen de ongerepte natuur, maar leer je ook meer over de cultuur van dit bijzondere land. 

ZELF NAAR Kuala Lumpur?

Bekijk alle 77 reizen naar Kuala Lumpur

West- en Oost-Maleisië in twee weken: de bezienswaardigheden 

Je rondreis van twee weken begint in Maleisisch Borneo, het oostelijke deel van Maleisië. Vanuit het gezellige Kuching, de hoofdstad van Sarawak, duik je de natuur van het Bako National Park in. Tijdens een trekking door dit park loop je door dicht regenwoud waarbij je af en toe verrast wordt door bizarre rotsformaties.

De volgende bestemming is het Batang Ai National Park, maar niet voordat je onderweg een stop hebt gemaakt bij het Semenggoh orang-oetan centrum en kennis hebt gemaakt met de koning van het oerwoud. Na deze bijzondere ontmoeting reis je verder door groene rijstvelden en peperplantages en verken je het Batang Ai stuwmeer per boot. 

Tijd om Oost-Maleisië achter je te laten en door te reizen naar Kuala Lumpur, de smeltkroes van Aziatische culturen. Of je nu typisch Indiaas wilt eten in Little India of een tempel wilt bezoeken in Chinatown, in KL is het allemaal mogelijk. De handige monorail brengt je langs alle highlights in de hoofdstad van Maleisië. 

Meer landinwaarts in West-Maleisië vind je de beroemde theevelden in de Cameron Highlands. Groene theeplantages reiken tot zo ver je kunt zien, vergeet je camera niet om dit prachtige uitzicht vast te leggen. Natuurlijk kun je een toer langs de verschillende plantages maken om zo meer te leren over thee, maar de omgeving is ook heel geschikt om te gaan golfen, een uitdagende trekking te maken of om een leuke kookles te volgen. 

De laatste cultuur tijdens je rondreis door Maleisië snuif je op op het eiland Pulau Penang. Ontdek de bijzondere street art in Georgetown met een georganiseerde toer, huur een fiets en ga zelf op avontuur of bezoek de Kek Lok Si Tempel. Je laatste paar dagen van je vakantie breng je door op het tropische eiland Pulau Langkawi, ten noorden van Penang. Hier kom je helemaal tot rust op het witte strand terwijl je met een cocktail in de hand geniet van de mooiste zonsondergang.  

Beste reistijd voor Maleisië

Voor een rondreis door Maleisië dien je eigenlijk vooral rekening te houden met het regenseizoen in Oost-Maleisië. Het regenseizoen loopt hier van oktober tot februari en de regenbuien zijn erg hevig, ze maken het een stuk lastiger om van plaats naar plaats te reizen. Plan je rondreis door West- en Oost-Maleisië daarom tussen maart en oktober, zo wordt het reizen niet alleen een stuk makkelijker maar ook een stuk zonniger. 

Voor deze reisroute raden wij je aan om minstens twee weken in te plannen. Het is mogelijk om dan alle grote bezienswaardigheden te zien en te bezoeken, maar houd wel rekening met binnenlandse vluchten die je moet maken om tijd te besparen. Doe je er liever wat langer over, dan is het beter om drie tot vier weken voor een rondreis door West- en Oost-Maleisië uit te trekken. 

 

Routebeschrijving

Je rondreis begint in de stad Kuching, het makkelijkst is om hier vanaf Kuala Lumpur naartoe te vliegen. De verschillende bestemmingen in Oost-Maleisië zijn allemaal met de auto te bereiken, huur een auto (met chauffeur), plan van tevoren je reisroute aan de hand van een goede kaart of navigatiesysteem en rijd door de meest bijzondere landschappen.

Uiteindelijke keer je per auto terug in Kuching vanaf waar je doorvliegt naar Kuala Lumpur. Ook hier is het weer het makkelijkst om zelf een auto te huren en zo richting het noorden van West-Maleisië te reizen. Alle richtingen zijn duidelijk op borden langs de (snel)weg aangegeven, verdwalen lukt hier niet zo snel. Mocht dat nou toch gebeuren, dan zijn de vriendelijke Maleisiërs er nog altijd om je even de weg te wijzen. 

Wil je ook zo’n gave rondreis door Maleisië maken, maar liever niet alleen? Vind de groepsreis die bij jou past tussen ons enorme aanbod aan rondreizen

Fotocredits:  Phuket@photographer.net

Reizen Kuala Lumpur

Foto's & video's Rondreis West- en Oost-Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors