Accommodaties Nepal

Accommodaties Nepal

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In de populairste bestemmingen van Nepal vind je allerlei soorten accommodatie. Echte vijfsterrenhotels vind je vooral in Kathmandu. In kleinere bergdorpjes staat soms alleen een klein guesthouse. De goedkoopste herbergen en hostels bieden kamers voor heel weinig geld, maar dat betekent dat er behalve een bed niets in de kamer staat. Zorg zelf voor lakens en dekens.

Hotel

Vooral in Kathmandu en Pokhara zijn genoeg hotels. De meeste hotels zijn vergelijkbaar met een driesterrenhotel of minder zoals we die in Europa kennen. Er zijn wel enkele kleine viersterrenhotels in Thamel, de toeristische wijk in Kathmandu. Je kunt dan rekenen op een eigen kamer met badkamer. Soms is ontbijt en een transfer naar de luchthaven bij de prijs inbegrepen.

ZELF NAAR Nepal?

Bekijk alle 37 reizen naar Nepal

Hostel

In de toeristische gebieden kunnen backpackers terecht in hostels. Sinds de jaren zestig is Nepal een populaire bestemming voor rugzaktoeristen, dus hostels zijn een bekend fenomeen in Nepal. Een bed in een dorm, een gezamenlijke slaapruimte, is een stuk goedkoper dan een eigen kamer.

Bed & Breakfast

In heel Nepal vind je bed & breakfast die door locals worden gerund. Vaak slaap je daarbij in het huis van de eigenaren. Het is een bijzondere manier om in contact te komen met de bewoners van Nepal. De eigenaren zijn erg enthousiast en vertellen honderduit over hun land.

Camping

Kamperen in Nepal is vaak onderdeel van een bergtocht. Als je die met een reisorganisatie maakt zorgen zij voor stevige tenten waarin je overnacht. Mocht je zelf de bergen in trekken, zorg dan dat je een goede tent meeneemt die tegen een stootje kan. Zorg ook voor een goede slaapzak.

Wat is een typische accommodatie in Nepal?

Het Everest View Hotel in Shyangboche in de Himalaya ligt op 3.880 meter hoogte. Het is daardoor het hoogste hotel ter wereld. Vanuit iedere kamer heb je zicht op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Al het personeel is afkomstig uit de regio en delen hun kennis over het gebied graag met hun gasten.

Reizen Nepal

Specialisten Nepal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors