Paspoort en visum Nepal

Paspoort en visum Nepal

Reis je binnenkort naar Nepal, of via Nepal naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Nepal.

Heb ik een visum nodig voor Nepal?

Om als toerist naar Nepal te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Het is mogelijk om bij aankomst in Nepal een toeristenvisum aan te schaffen. Met dit visum mag je maximaal negentig dagen in het land verblijven. Als je bij aankomst in Nepal een visum aanschaft, heb je geen garantie dat je het land binnenkomt.

ZELF NAAR Nepal?

Bekijk alle 37 reizen naar Nepal

Het is raadzaam om je visum voorafgaand aan je vertrek naar Nepal aan te schaffen. Dit visum kun je aanvragen bij het consulaat van Nepal in Amsterdam of de Nepalese ambassade in Brussel. Je moet dit visum voorafgaand aan je reis naar Nepal aanschaffen via het consulaat van Nepal in Amsterdam of de Nepalese ambassade in Brussel. Je hebt keuze uit toeristenvisa met een geldigheid van vijftien dagen, één maand of drie maanden. Met al deze visa zijn meerdere inreizen in Nepal toegestaan.

Visum aanvragen Nepal

Om succesvol een visum voor Nepal aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat of de ambassade van Nepal. Zo moet je bijvoorbeeld een correct en compleet ingevuld aanvraagformulier overhandigen. Kijk voor meer informatie over de benodigdheden voor je visumaanvraag op VisumCentrale.nl.

Wacht met het bevestigen van je boekingen van vliegticket(s), hotel(s) of reisarrangement(en) totdat je je visum in bezit hebt. Het kan namelijk voorkomen dat de ambassade je visumaanvraag, om welke reden dan ook, weigert. Het zou zonde zijn als je op dat moment al een reis hebt geboekt die je uiteindelijk niet kunt gaan maken!

De aanvraagduur van een visum voor Nepal bedraagt doorgaans ongeveer twee werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Nepal

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na je vertrek uit Nepal geldig zijn. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar het consulaat of de ambassade van Nepal stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Nepal

Specialisten Nepal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors