Klimaat Nepal

Klimaat Nepal

Wat voor klimaat kun je verwachten in Nepal?

In het hooggebergte van Nepal heerst een ander klimaat dan in de tropische laaglanden van zuid Nepal. Het regenseizoen valt tussen juni en september. Het droge seizoen loopt van oktober tot mei. Het verschil tussen het regenseizoen en het droge seizoen is enorm.

In de bergen is het tussen december en februari erg koud. Pas in maart en april worden de temperaturen aangenamer. Tijdens het regenseizoen is het warm en regent het iedere dag. Bovendien hangt er in die periode zware bewolking boven de toppen van de Himalaya.

ZELF NAAR Nepal?

Bekijk alle 37 reizen naar Nepal

Welke seizoenen zijn er in Nepal?

Het jaar in Nepal kun je verdelen in vijf seizoen. Het regenseizoen (juni tot september) en het droge seizoen (oktober tot mei) zijn de belangrijkste seizoenen. Het weer in Nepal heeft in de lente en de herfst de meest aangename temperaturen, namelijk tussen de 15 en 30 graden.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Nepal?

In het Himalaya gebergte in het noorden van Nepal kan het weer snel omslaan. In de winter is het er door de enorme hoogten erg koud. Boven de vierduizend meter heerst er een poolklimaat, iets waar je je in Nederland maar moeilijk op kunt voorbereiden.

Tijdens het regenseizoen treden rivieren uit hun oevers door het vele smeltwater dat van de gletsjers afstroomt. Wegen kunnen dan onbegaanbaar zijn door grote aardverschuivingen.

Reizen Nepal

Specialisten Nepal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors