Religie & Tradities Nepal

Religie & Tradities Nepal

Wat zijn de belangrijkste religies in Nepal?

Meer dan tachtig procent van de bevolking van Nepal is hindoeïstisch. De rest van de bevolking is aanhanger van kleinere, animistische religies.

In Nepal staan een paar van de belangrijkste tempels voor hindoes. Het geloof is dan ook belangrijk in de Nepalese samenleving. Hindoes en de boeddhistische minderheid leven vreedzaam naast elkaar. De twee groepen hebben een aantal belangrijke tradities van elkaar overgenomen. Zo worden belangrijke feestdagen van beide religies door de hele bevolking gevierd.

ZELF NAAR Nepal?

Bekijk alle 37 reizen naar Nepal

Wat zijn belangrijke tradities in Nepal?

Het hindoeïsme is allesbepalend in Nepal. Het bepaalt de sociale omgangsvormen en hoe mensen in het leven staan. Veel van de Nepalese tradities zijn afkomstig uit het hindoeïsme. Nepali's gaan regelmatig naar de tempels om geschenken aan de verschillende goden te geven.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Door de geïsoleerde ligging heeft Nepal bijzondere omgangsvormen, die voor een westerling ingewikkeld lijken. Zo laten Nepali's graag lange stiltes vallen in een gesprek. Dit betekent niet dat zij zich ongemakkelijk voelen, maar het is een normaal onderdeel van het contact. Verder is het gebruikelijk om eerst te weigeren als mensen iets te eten of drinken aanbieden.

Wijs nooit met je voet naar een ander. Stap ook nooit over iemand heen die op de grond ligt. Voeten worden gezien als onrein. Het contact tussen mannen en vrouwen is gelijkwaardig, maar wees voorzichtig met het geven van complimentjes over het uiterlijk. Wees ook afwachtend met het schudden van handen. In plaats daarvan: vouw de handen voor de borst en groet door 'Namaste' te zeggen.

Sommige tempels zijn alleen toegankelijk voor hindoes. Respecteer dit.

Reizen Nepal

Specialisten Nepal

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors