Reisverzekering in Japan

Reisverzekering in Japan

Japan is één van de meest bijzondere vakantielanden op aard. Maar het bezoeken is niet zonder risico’s. Er kan altijd iets naars gebeuren waardoor je naar het ziekenhuis moet. En dat brengt nog een extra risico met zich mee. Bij het zien van de doktersrekening kan je hart het begeven. Maar gelukkig heb je een zorgverzekering die alles vergoedt…. Toch? Een hardnekkig misverstand! Hieronder lees hier hoe je een financieel debacle kunt vermijden met een reisverzekering.

Zorgverzekering

Elke maand betaal je premie voor je zorgverzekering. Dan ben je buiten Nederland toch ook goed verzekerd voor medische kosten? Dat is helaas niet altijd het geval. Medische kosten op reis worden in de meeste gevallen niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Dat geldt zeker voor Japan, omdat daar de ziekenhuiskosten een stuk hoger zijn dan in Nederland.

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 59 reizen naar Japan

Hoe zit dat? De zorgverzekeraar vergoedt de kosten tot maximaal het bedrag wat dezelfde behandeling in Nederland kost. In Japan zijn de zorgkosten vaak veel hoger. Het verschil dien je zelf op te hoesten. Tenzij je een reisverzekering hebt met de dekking Geneeskundige Kosten. Hierover later meer.

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Ook dan ben je nooit in alle gevallen 100% verzekerd voor medische kosten op reis. Want je krijgt dan – afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking – maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd. Maar wat als de zorgkosten nóg hoger uitvallen, zoals in Japan gebruikelijk is?

Reisverzekering met dekking geneeskundige kosten

Sluit je een reisverzekering af met de dekking geneeskundige kosten af bij je reisverzekering? Dan loop je geen risico op hoge ziektekosten op vakantie. Je weet namelijk zeker dat je ziektekosten worden vergoed.

Let op: de dekking geneeskundige kosten van de reisverzekering biedt een aanvulling op je zorgverzekering. Dat betekent dat deze dekking alleen aanvullend vergoedt wat je zorgverzekering niet of onvoldoende vergoedt.

Neem dus geen onnodig risico en sluit de dekking geneeskundige kosten af bij je reisverzekering.
Want je geniet dan de volgende zekerheden:

  • Alle noodzakelijke medische kosten altijd tegen kostprijs gedekt
  • Ook vergoeding van het “verplichte eigen risico” van de zorgverzekeraar voor in het buitenland gemaakte medische kosten
  • Vergoeding van extra reiskosten van en naar de arts of ziekenhuis / kliniek
  • Repatriëring indien medisch gewenst en verantwoord (op de zorgverzekering alleen repatriëring medisch noodzakelijk is)

Met andere woorden: je gaat met een veel geruster hart op pad naar het land van de rijzende zon. Meer weten? Bekijk voor meer informatie deze pagina over de Reisverzekering.

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors