Accommodaties Japan

Accommodaties Japan

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In Japan kan je op allerlei vreemde manieren overnachten. Van capsulehotels, tot kamers geheel in Hello Kitty-stijl of een schitterend appartement in Japanse stijl. Het is leuk om een aantal bijzondere overnachtingen te regelen.

Hou er rekening mee dat in veel hotels de medewerkers nauwelijks Engels spreken. Het kan dus enorm helpen om een Japanner de reservering te laten maken. In veel hotels dien je contant af te rekenen na je verblijf. Accommodatie is van een hoge kwaliteitsstandaard, waardoor ook een één- of tweesterren hotel zeer schoon en comfortabel is.

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 55 reizen naar Japan

Hotel

Westerse hotelketens zijn zeldzaam buiten Tokio en Osaka. Japan heeft haar eigen hotelketens zoals JAL/Nikko, Prince en Rihga Royal. Vijfsterren hotels zijn van een ongekende luxe, maar daarvoor betaal je de hoofdprijs.

Een grappige optie zijn de zogenaamde capsulehotels. Voor een klein bedrag huur je een box van twee meter lang, een meter breed en een meter hoog. Deze boxen staan in lange rijen opgesteld in een grote ruimte. In de box ligt een matras. Het zijn misschien wel de kleinste hotelkamers ter wereld en het toppunt van ruimtebesparend slapen.

Inn

Een verblijf in een Japanse Inn is een bijzondere beleving. De Inn's zijn uitgevoerd in traditionele Japanse stijl, met tatami op de vloeren en lage tafels om aan te eten. De inn's zijn vaak gevestigd in prachtige oude gebouwen. Het Japanse woord voor Inn is Ryokan.

Het is als een verblijf in een kuuroord. Je kleedt je bij aankomst om in de traditionele Japanse kleding. Je gaat in bad en krijgt traditionele Japanse cuisine geserveerd op je kamer. Daarna slaap je op dunne, maar zeer comfortabele matrassen.

Hostel

Op het platteland kan een hostel een goede optie zijn. Sommige hostels zijn niet meer dan grote slaapzalen, terwijl anderen op schitterende locaties liggen. De prijs van een overnachting is laag, al stijgen de kosten behoorlijk als je ontbijt erbij neemt.

Camping

Kamperen is verreweg de goedkoopste optie voor een overnachting in Japan. De meeste kampeerplekken zijn echter moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kampeerplekken voor mensen met een auto en campings voor mensen die te voet reizen. Die zijn vaak zeer goedkoop en schitterend gelegen.

Wat is een typische accommodatie in Japan?

In het overbevolkte Japan moeten geliefden vaak veel moeite doen om enige privacy te vinden. Daarom zijn er in Japan veel zogeheten love hotels. De kamerprijs is per uur. Het zijn niet alleen jonge stelletjes die een paar uur of een nacht een kamer huren.

Vaak gaat het om echtparen die even hun kinderen willen ontvluchten. De kamers verschillen veel van elkaar. Van een simpele hotelkamer tot enorme suites in allerlei spannende themas, waarvan de bondagekamer in Hello Kitty stijl wellicht nog het meest tot de verbeelding spreekt.

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors