Kyoto
8,6
8,0 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
8,3 Restaurants
9,2 Veiligheid
- Stranden

Kyoto

door Willeke van Doorn

Zoek je een stad waar je in een ultrahippe snackbar zomaar een traditionele Japanse geisha tegenkomt? Verwissel je binnen een paar minuten graag het nu voor eeuwenoude Japanse cultuur? Ga dan naar Kyoto!

Eeuwenlang was Kyoto de hoofdstad van Japan, tot de keizer zijn verblijf in 1868 verplaatste naar het 370 kilometer oostelijker gelegen Tokio. Oneindig veel oude paleizen, tempels en paviljoenen omringen je dan ook in het bergdal waarin Kyoto ligt. Er is praktisch geen enkele stad ter wereld met zo'n hoge dichtheid aan culturele schatten. Niet voor niets prijkt Kyoto maar liefst zeventien keer op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Uitgesproken Japans

Al deze schatten bleven bewaard doordat Kyoto als enige grote stad is gespaard door de Amerikanen tijdens de bombardementen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het uitgesproken Japanse karakter bleef behouden.

Het centrum van Kyoto, rond het centraal station, is hypermodern. Zodra je wegloopt uit deze centrale kern, verandert de omgeving snel. Je loopt door bamboeparken, langs de meer dan 2.000 tempels in de stad, door de tuinen van paleizen en langs houten huisjes.

Vakantie Kyoto

Kyoto, dat anderhalf miljoen inwoners telt, ligt in een groen dal. De stad is al bewoond sinds de zevende eeuw. In de zomer is het er erg warm. De bergen houden elk zuchtje wind tegen. In de winter verdwijnt de stad onder een laagje sneeuw.

Kyoto heeft een echt Japanse, mysterieuze sfeer. Hoe mooi de stad bij een gewone stadswandeling ook al is, de echte pracht en praal ligt niet zomaar op straat. Ga tijdens je vakantie in Kyoto buiten de begaande paden op zoek naar de mooiste plekjes.

Je doet er verstandig aan voor deze stad wat extra tijd uit te trekken en zelf op onderzoek uit te gaan. Veel van de echte schoonheid ligt verborgen achter bamboemuren en achter gordijnen. Probeer hier dus tijdens je vakantie in Kyoto, alle gebruiken en beleefdheden in acht nemend, een kijkje achter te krijgen.

Kinkaku-Ji

Natuurlijk zijn er in Kyoto ook bezienswaardigheden die makkelijker te vinden zijn. Het bekendst is Kinkaku-Ji, het Gouden Paviljoen. Je ziet direct waar dit gebouw haar bijnaam aan dankt. De muren, pilaren en dakornamenten zijn belegd met een laag bladgoud.

Overigens is de Kinkaku-Ji niet zo oud als je misschien denkt. Het paviljoen is een replica van het gebouw dat in de twaalfde eeuw werd gebouwd. In 1950 werd het origineel door een monnik in brand gestoken.

Kyoto: de bezienswaardigheden

Neem ook een kijkje in de beroemde zen-tuin van de Ryon-Ji tempel. Een meetkundig kunststukje. In het keurig aangeharkte grind zijn vijftien rotsen geplaatst. Van welke positie je echter ook kijkt, je ziet er nooit meer dan veertien.

Ook de Saihō-Ji is een echte aanrader. Deze tempel staat bekend om haar moestuin in de vorm van een hart. Om de ongeveer 120 moessoorten te beschermen, mag slechts een beperkt aantal toeristen per dag de tuin in. Je dient voor je reis een reserving te maken.

Bezoek ook het Katura paleis, aan de oever van de gelijknamige rivier. Dit zeventiende eeuwse gebouw geldt als een meesterwerk binnen de Japanse architectuur. In het Fushimii Inari loop je onder honderden rode poorten (de torii) door. 's Avonds is het een stuk rustiger dan overdag. Bovendien hangt er dan een mysterieus sfeertje en heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Gion Kyoto

En wil je tijdens je verblijf in Kyoto een authentieke geisha ontmoeten? Ga dan naar de wijk Gion. Daar lopen deze dames in traditionele kimono's met obi. Dit is een strik die strak om de taille is geknoopt.

In Gion vermaken de geisha's hun gasten bij theeceremonies of andere gelegenheden. Ze voeren een dansshow uit of zingen een lied. Geisha's zijn geen prostituees, zoals vaak wordt gedacht.

Maruyama-Kōen park

Ben je uitgeput van alle culturele uitstapjes? Zoek dan het Maruyama-Kōen park op. Slenter over de bruggetjes en langs de vijvers in dit groene hart midden in de stad. In april verdwijnt de rust echter uit het park tijdens de bekende Kersenbloesemdansen.

De kersenbloesems kleuren het park lichtpaars waardoor het er nog magischer uitziet. Japanners drinken en feesten onder de bomen. Kom op tijd, want het park vult snel met locals en nieuwsgierige reizigers.

Beste reistijd Kyoto

Als je dit traditonele Japanse feest wilt meemaken, plan je reis naar Kyoto dan in april en feest samen met de Japanners onder de kersenbomen. De stad is dan op haar mooist en het klimaat is aangenaam. Houd wel rekening met de drukte en boek je accommodatie ruim op tijd.

Ook de herfst is een goede tijd voor een bezoek aan de Japanse stad. De lange, warme zomer is achter de rug en de temperaturen zijn nog steeds lekker, maar het is niet meer bloedheet. De bomen kleuren goud, geel en oranje en geven de stad een prachtige herfstgloed. Een goed moment voor een reis naar deze stad vol culturele schatten!

Wat is er te doen in Kyoto?

 • Begin april zijn de bekende Kersenbloesemdansen in Kyoto. Wees er gauw bij, want kaarten zijn snel uitverkocht!
 • De 'mostuin' in de vorm van een hart kun je vinden bij Saihō-Ji. Deze tempel is een echte aanrader.
 • Fushimii Inari is een park met honderden rode poorten (de torii) waar je onderdoor kunt lopen. 's Avonds is het een stuk rustiger dan overdag. Bovendien hangt er dan een mysterieus sfeertje en heb je een fantastisch uitzicht over de stad.
 • Maak een uitstapje naar Himeji. Dit kasteel zul je niet snel vergeten.
Like deze pagina

Reizen Kyoto

Meer Kyoto

Reviews Kyoto

Kyoto (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sam de Bruin op 16 november 2017

Na de hectiek van Tokyo was het prettig om een paar dagen in Kyoto te verblijven. De stad heeft een knusse en gezellig sfeer. S'avonds is de wijk Gion leuk, er zitten hier veel betaalbare en lekkere restaurantjes Ik heb de free walking tour gedaan, dat was erg leuk. Verder vooral heel veel mooie tempels in Kyoto. Ook onder Japanners is het een populaire stad. Ik vond het bij de bekende tempels vaak te druk. Vroeg in de ochtend valt de drukte mee.

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kyoto

 • cultuur
 • lekker eten
 • tempels

Minpunten Kyoto

 • veel toeristen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Kyoto, de culturele hoofdstad (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Anouk Bokem op 13 november 2017

Kyoto, de 2e stad die we bezochten. Nadat we onze rondreis begonnen waren in Tokyo zijn we naar het prachtige en rustgevende Hakone gegaan waarna we onze reis voortzetten naar Kyoto. We verbleven in het Brighton City Hotel wat 5 minuten lopen verwijderd ligt van Yamashima- station. Kyoto is een veelzijdige stad met onwijs veel cultuur. De eerste dag zijn we later in de middag aangekomen. Met de trein zijn we van Yamashima naar het centrum van Kyoto gegaan. Vanuit daar hebben we een bus gepakt naar Gion, het gebied waar de geisha's rondlopen. Gion is een gezellige buurt met veel restaurantjes en je kan er heerlijk wandelen langs de Kamo rivier. De tweede dag hebben we onze wandelschoenen aangedaan en zijn we eerst door het bamboebos gelopen wat gelegen ligt in de wijk Arashiyama. Ook het apenbos bevindt zich in Arashiyama. Om bij de apen te komen staat je eerst een klim van 20 min stijl omhoog te wachten, maar het is het zweten zeker waard! Eenmaal boven bevind je je in een oase van rust met een prachtig uitzicht over de hele stad. De apen die op de berg rondlopen zijn helemaal vrij om te gaan en staan waar ze willen. Vanuit Arashiyama zijn we richting Fushimi Inari Taisha gegaan. Waarschijnlijk herken je het wel van de foto's, de duizenden rode poortjes. Kilometers lang aan slingerende paadjes tussen de rode poortjes door. Ondanks de vele toeristen is het echt een geweldige ervaring. Mijn tip is dan ook om niet halverwege al terug te keren, maar door te klimmen tot de top. Hoe hoger je komt hoe rustiger het wordt en hoe mooier het uitzicht. De derde dag zijn we naar de gouden en zilveren tempel geweest. Beide waren erg mooie tempels en zeker aan te raden. De vierde en laatste dag hebben we Kyoto Imperial palace bezocht, een echte aanrader. Je mag het gratis betreden en je krijgt een interessante uitleg over de geschiedenis van Kyoto. Al met al was Kyoto een van de mooiste en apartste steden die ik ooit bezocht heb en ik zal er zeker weer een keer heen gaan.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
6 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kyoto

 • cultureel
 • goed bereikbaar

Minpunten Kyoto

 • minder betaalbare eetgelegenheden
Ultieme tip: Mijn tip voor Kyoto is om een hotel buiten het centrum te nemen. De treinverbinding is erg goed en je bent binnen een paar minuten van Yamashima station in het centrum van Kyoto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

a dream that becomes reality (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Chunkit Lee op 13 november 2017

the gates of kyoto is truly a sight to behold
after the gates take a moment at the markets near the temple for a good bite of food.
when you are stuffed with food , take a moment to go to the exquisite bamboo forest to enjoy the nature with a cup of green matcha tea

9,0
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kyoto

 • breathtaking

Minpunten Kyoto

 • nothing i can think of
Ultieme tip: the fushimi inari taisha is a great place to go for sightseeing and stairs climbing
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The beauty of Kyoto (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Thijs Brouwers op 13 november 2017

Deze tempel is zeker een aanrader als u ooit Japan gaat bezoeken! Het is wel ongeveer een uur rijden met de bus vanuit Kyoto Station naar deze tempel.

De herfst van Kyoto is (ook) een prachtige ervaring!

8,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kyoto

 • herfst
 • altijd wat te doen
 • niet luidruchtig

Minpunten Kyoto

 • Heb geduld met Japanners
 • beetje engels
Ultieme tip: Altijd informatie aanwezig in Kyoto station
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Kyoto (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Roxanne Pinckers op 12 november 2017

Een stad met veel verschillende karakters waarbij de tempels de overhand hebben. Kyoto zit boordevol geschiedenis en meet zich makkelijk met deze eeuw. De ene hoek om is nog verbazingwekkender mooier dan de andere. Ontdek de vele wijken, tempels, tuinen, kastelen, eten, markten en bovenal behulpzame vriendelijke mensen van Kyoto.

8,6
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Zorg dat je je top 10 tempels uitzoekt. Het is anders een overweldigend aanbod dat kan zorgen voor 'overtempeling'.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een andere wereld (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Paul van der Veer op 11 november 2017

April is DE maand om naar Kyoto te gaan als je een glimp wilt opvangen van de oude geishawereld. Dan zijn namelijk de Odori dansen in 4 van de 5 geishadistricten. Je kunt eenvoudig een kaartje kopen aan de kassa (of al voor je vertrek via internet - alleen voor de Miyako Odori: deze heeft een engelstalige website). Ook is er dan veel activiteit in de geishabuurten: maiko's (leerling geiko - zo worden geisha's in Kyoto genoemd) en geiko's lopen na afloop van de dagelijkse voorstellingen terug naar hun geishahuizen om zich klaar te maken voor de avond bezoekjes aan de theehuizen. Dit jaar had ik extra geluk omdat het een vrij koud voorjaar was geweest. Zo doende was de kersenbloesem een 2 weken te 'laat' waardoor ik er midden in zat. Volg philosopher's path voor een mooie wandeling onder de bloesem. Of nuttig je avondeten in de openlucht onder bomen van de Yasaka tempel waar vele eetstalletjes staan voor het hanami (kersenbloesem) feest. Neem net als de Japanners een kleedje mee voor een echte picknick.

Pluspunten Kyoto

 • Oude cultuur
 • geishawereld

Minpunten Kyoto

 • Bij de populaire toeristische attracties kan het heel druk worde
Ultieme tip: Huur een fiets: je ziet zo veel meer. Veel mooie attracties liggen aan de randen van de stad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Ontdek Kyoto op de fiets (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Loes de vreugd op 30 juni 2017

Kyoto is de plek in Japan waar de tempels na de vele oorlogen intact zijn gebleven. Dit is een speciale plek met veel historie. Er zijn zoveel tempels, tuinen en mooie plekken dat het overzicht snel kwijt is. Alles is per bus, metro of tram te bereiken maar persoonlijk vond ik dit een gedoe. Huur een fiets en ga de tempel complexen af en zo kom je op veel plekken die je anders nooit ziet. Mijn favorieten: Kinkakuji (Gouden Paviljoen), Pad der Filosofen (mooi rustgevend pad langs het water), Daisen-in tempel (de enige tempel die de historie uitgebreid uitlegt in het Engels). Fiets door de kleine straatjes van Kyoto en verdwaal! De kans dat je een Geisha tegenkomt is hierbij aanwezig.

Pluspunten Kyoto

 • schoon
 • vriendelijke lokalen
 • historie
 • cultuur
 • kaiseki dining
Ultieme tip: Ga voor een Kaiseki diner in Kyoto. Dit traditioneel multi-cours Japans diner kan aan de prijzige kant zijn. Tip: de lunch scheelt vaak de helft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hanami in Kyoto (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Stefan van den Boom op 27 juni 2017

Kyoto is de spirituele hoofdstad van Japan, tenminste, als je naar het aantal shrines en tempels kijkt. De voormalige hoofdstad van Japan is een absolute must-visit wanneer je naar Japan reist. De meeste tempels zijn gesitueerd in het oosten en noorden van de stad, om ze allemaal echt goed te bekijken heb je minimaal drie volle dagen nodig. Voor de fitte wandelaars raad ik aan om de tempels in het noorden, noordoosten en zuidoosten allemaal lopend te bezoeken. De busverbindingen zijn goed, maar je mist juist de mooie en authentieke sfeer van de stad als je met de bus alleen van plaats naar plaats hopt. De beste tijden om de stad te bezoeken zijn de lente en herfst, en dan vooral de weken wanneer de kersenbloesems (medio april) en herfstkleuren (oktober, november) de stad een nieuwe dimensie geven. Gezien de korte "window of opportunity" om deze unieke tijd mee te maken, raad ik aan de kersenbloesem- en herfstkleurenvoorspellingen goed te volgen om teleurstellingen te voorkomen... en dan nog zijn het slechts voorspellingen, dus probeer wat flexibiliteit in je reisschema op te nemen.

Pluspunten Kyoto

 • Tempels
 • Cultuur
 • Autentiek
 • Historie
 • Kersenbloesems

Minpunten Kyoto

 • Veel toeristen
Ultieme tip: Als je nog wat tijd over hebt of de tempels zat bent, ga dan naar Arashiyama in het westen van Kyoto voor een escape from the city in de kleurrijke natuur met geweldige uitzichten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Misschien wel mooier dan tokio (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Juliette Slettenhaar op 11 mei 2017

Kyoto is een stad die je ooit in je leven bezocht moet hebben. Het staat er vol met prachtige tempels, kersenbloesems en traditionele mini-huisjes. Ook verstopte eetkraampjes zijn leuk; gegrilde octopus of suikerspinnen in theesmaak. Toeristen zie je er niet zo veel, dus waarschijnlijk willen japanners met je op de foto! En een tip: vergeet niet te buigen als je wat koopt of dankbaarheid wil laten blijken.

Pluspunten Kyoto

 • aardige mensen
 • tempels
 • eten

Minpunten Kyoto

 • druk
Ultieme tip: Het theewinkeltje met macha eten in de grote winkelstraat is erg leuk, en de gouden tempel in kinkaku-ji natuurlijk
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kyoto, voormalig hoofdstad van Japan (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sylvia van der Steen op 11 mei 2017

Om Kyoto te bezichtigen heb je meer dan een dag nodig, want er zijn teveel bezienswaardigheden om in een keer te zien en ze liggen niet bij elkaar in de buurt. Wij hadden helaas maar een dag de tijd en die hebben we voornamelijk besteed aan de Ginkaku-ji ofwel het Zilveren Paviljoen, een mooie tempel, die echter nooit z'n zilveren bedekking kreeg. Dit in tegenstelling tot de Kinkaku-ji, ofwel het Gouden Paviljoen, wat volledig is bedekt met bladgoud. De tuin(en) rondom de GInkaku-ji zijn prachtig aangelegd en ademen rust en sereniteit uit. Verder is het leuk om het Giondistrict te bezoeken (de bekendste geishawijk van Kyoto). De echte geisha's (met wit gezicht) van Kyoto heten hier geiko (kind van de kunsten), maar zijn niet makkelijk te ontmoeten. De meeste kans hierop maak je in het Pontocholaantje wat evenwijdig loopt aan de rivier Kamo. In dit straatje bevinden zich veel theehuizen, echter zijn ze pas na 16.00 uur geopend en dan nog zul je moeten zoeken naar een geiko of maiko (leerling-geisha). In het Giondistrict, maar evengoed ook daarbuiten, lopen veel zgn "geisha's", veelal toeristen (al dan niet uit Japan zelf) die voor 30 euro een kimono met bijpassende accessoires hebben gehuurd en daar dan de hele dag in mogen rondlopen. Leuk voor op de foto, maar niet origineel!

Pluspunten Kyoto

 • mooi

Minpunten Kyoto

 • heel druk
Ultieme tip: Met de bullittrein vanuit Tokyo naar Kyoto (van te voren zitplaatsen reserveren aan de rechterkant van de trein, zodat je onderweg Mount Fuiji kunt zien bij helder weer).
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Kyoto (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Amoy Engel op 23 januari 2017

Een ouderwetse stad, meer traditioneel. Zo wordt Kyoto vaak omschreven. En dat klopt ook wel. Al zijn er natuurlijk ook genoeg nieuwerwetse dingen. Zoals een hotelkamer huren, maar alleen voor de nacht. Tegen het einde van de middag ga je naar een 'meetingpoint'. Daar word je met je bagage in een taxi of busje gezet. Deze brengt je naar het hotel voor de nacht. De volgende ochtend word je weer opgehaald. Wat er overdag in de hotelkamers gebeurt...misschien maar beter om niet te weten!

Pluspunten Kyoto

 • rustig
 • veel bezienswaardigheden

Minpunten Kyoto

 • veel toeristen
Ultieme tip: Fietsen door de stad kan uitstekend. Zo kom je makkelijk op de meest toeristische plekken, maar die zijn ook juist goed te ontwijken. Overal zijn fietsenstallingen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan Kyoto (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Marlot van der Kolk op 22 januari 2017

Japan is een fascinerend land met prachtige bestemming. Een van die bestemmingen is Kyoto. Naast de vele highlights (zoals de gouden tempel) is het ontzettend bijzonder om het dagelijkse leven te observeren. Op deze foto is bijvoorbeeld te zien hoe jongeren verkleed gaan als Geisha en daar foto's van maken. Dit is ontzettend populair onder de jeugd.

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Fascinerend en mooi (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Stefanie de Beijer op 15 januari 2017

Kyoto is een toffe stad. Voelt wat toegankelijker dan het grote Tokyo. Je hebt er prachtige tempels en zeker tijdens de herfst-foliage maken deze veel indruk. Ook het bamboo-forest was werkelijk waar prachtig.

Pluspunten Kyoto

 • tempel
 • stad
Ultieme tip: Ik vond oud-kyoto prachtig. Het is klein, maar wel bijzonder om doorheen te lopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie authentieke stad (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Ate Spiekhout op 07 oktober 2016

Vorig jaar zomer naar Kyoto geweest. We hebben vanaf Tokyo de shinkanzen (kogeltrein) gepakt naar Kyoto, wat al een ervaring op zich was zo snel ging dat. Eenmaal in Kyoto aangekomen kom je op een hypermodern station aan wat dus totaal in contrast is met Kyoto zelf. Want Kyoto is een hele authentieke stad dat veel meer lijkt op het vroegere Japan. Dus als je daar naar op zoek bent ben je in Kyoto aan het juiste adres. Alle straatjes zien er authentiek uit en je hebt super veel tempels waar je doorheen kan lopen. Ook zie je veel vrouwen in geisha-outfits rondlopen (zijn vaak toeristen, dat wel). Wat mij ook echt beviel aan Kyoto was dat het een hele laidback stad was. Iedereen fietst er gewoon rond en je hebt in vele gebieden ook niet echt last van auto’s.

Zelf heb ik ook wel bepaalde highlights bezocht zoals Ginkaku-Ji en Ryoan-Ji. Ook al ben ik niet bepaald een tempelganger, ik vond het wel indrukwekkend om te zien en kan het je zeker aanraden. Ik moet je alleen wel waarschuwen dat het wel vol zit met toeristen.

Wat ik het leukst vond in Kyoto was gewoon lekker rondlopen. De stad herbergt vele coole plekken en geheimen en daar kom je denk ik alleen maar achter als je gewoon met de flow meegaat van zo’n stad.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Kyoto

 • authentiek
 • mooi
 • relaxed

Minpunten Kyoto

 • veel toeristen
Ultieme tip: Yakiniku Chifaya, een all you can eat BBQ restaurant, was echt super lekker en super goed te doen qua prijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

GOLDEN TEMPEL (bezocht in december 2008)

Review geschreven door Marga Bongers op 30 september 2016

De Kinkaku-Ji tempel blijft op een of andere manier in je geheugen zitten, waarschijnlijk om het verhaal over het bladgoud wat ervoor gebruikt is. Ook het park was zeer de moeite waard. Een aanrader voor cultuur- en natuurliefhebbers.

Pluspunten Kyoto

 • 24/7 winkels

Minpunten Kyoto

 • taal
Ultieme tip: Het openbaar vervoer, maar let wel op. Buiten de grote steden zoekplaatsjes.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors