Goedkoop bellen & Internet Japan

Goedkoop bellen & Internet Japan

Hoe kan ik goedkoop bellen in Japan?

Japan heeft een ingewikkeld mobiel netwerk. Nederlandse 2G telefoons werken niet. Met een 3G simkaart en een 3G telefoon kun je van het Japanse netwerk gebruik maken. Als je een 3G telefoon hebt, kun je een 3G simkaart kopen. Als je al een 3G simkaart hebt kun je een telefoon huren of kopen.

Als je het niet erg vindt om een Japans nummer te hebben, koop dan een prepaidtelefoon. Die zijn vaak goedkoop en dan weet je zeker dat je mobiel kunt bellen.

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 55 reizen naar Japan

Via internet bel je gratis met Skype. Telefooncellen vind je overal, maar met een gewone telefoonkaart zijn de internationale tarieven torenhoog.

Wat is het netnummer van Japan?

Het landnetnummer van Japan is (00) +81.

Waar koop ik een simkaart?

In Japan zie je vrijwel op iedere straathoek een winkel waar je elektronica koopt. Gezien de populariteit van mobiele telefoons in Japan zal je al snel een belwinkel of elektronicazaak vinden.

Waar kan ik internetten in Japan?

Op stations en luchthavens vind je meestal wel een of meer internetcafés. Ook manga coffeeshops bieden internet aan. Veel zakenhotels bieden draadloos internet aan op de kamers. Handig om te weten: door Alt en Shift tegelijk in te drukken, kun je veranderen tussen de Japanse karakters op het toetsenbord en het Romeinse alfabet. Soms zit er een speciale knop om van taal te wisselen, boven de Tab-knop of rechts van de spatiebalk.

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors