De 7 állerleukste steden van Azië

De 7 állerleukste steden van Azië

door Suzanne Rijnja

Op vakantie in Azië betekent meer dan alleen tropisch regenwoud, kilometerslange rijstvelden en verlaten stranden. Zoek het drukke stadsleven op en ontdek de gezellige straatjes, doe je boodschappen op de lokale markt, maak kennis met oude Aziatische culturen en gebruiken of ga shoppen in een enorm winkelcentrum. 

Loop je liever tussen de historische tempels en gebouwen, of de meest moderne skyscrapers? Dat kan ook! En om je een handje op weg te helpen hebben wij de zeven leukste steden van Azië op een rijtje gezet! 

ZELF NAAR Japan?

Bekijk alle 55 reizen naar Japan

7. Shanghai - China

Skyscrapers in de meest futuristische vormen, straten gekleurd door neonverlichting en verkeersdrukte op de rivier. Je bent in Shanghai. Deze supermoderne stad heeft in no-time de metamorfose van een grauwe, oude stad naar een bruisende wereldstad ondergaan. Daarom kan je hier zowel terecht als je op zoek bent naar het moderne, als naar het oude China. 

Met het moderne en uitgebreide netwerk van het openbaar vervoer kom je gemakkelijk in het oude centrum. Bezoek als je uitstapt de City God Temple. De rood met gouden tempels zijn belangrijk voor de bewoners én voor het historische hart van de stad. Neem een kijkje bij de klassieke Chinese Yu-tuinen of leer op de Chinese manier theedrinken in het Huxing Theehuis. 

6. Kathmandu - Nepal

Midden in de Kathmandu-vallei in de Himalaya ligt de hoofdstad van Nepal. De stad betovert je met haar schat aan cultuur. De oude tempels en paleizen trekken zowel reizigers als pelgrims. Maar je deelt de straat ook met de gastvrije inwoners, schreeuwende marktlui, riksja’s, toeterende auto’s en koeien.  

Bezoek de gekleurde straatmarktjes en het Durbar-plein. Aan dit plein liggen allerlei heilige tempels en historische gebouwen. Scoor een souvenir en proef de Nepalese keuken in de wijk Thamel. En klim tussen de vlaggetjes en apen door naar de tempel Bouddhanath, waar je geniet van het uitzicht over de stad.

5. Singapore - Singapore

Zin in wat meer luxe? In het schone Singapore geniet je zowel van het hectische leven in het moderne centrum als van de rust in een van de botanische tuinen. Singapore is het kleinste land van Azië, maar desondanks verbaas je je over de diversiteit die de stad biedt. 

De drukte zoek je op in Orchard Road. Aan deze weg vind je alle grote winkelcentra, bars en clubs. Maar om tot rust te komen hoef je niet ver te zoeken. De stad wordt namelijk omringd door tropisch regenwoud en botanische tuinen. Hierin loop je rond tussen een zee van orchideeën en ontsnap je even aan het chaotische stadleven. 

4. Siem Reap - Cambodja

Siem Reap is een stad die zich in korte tijd heeft ontpopt tot de perfecte reizigersbestemming. Deze Cambodjaanse stad is voornamelijk hard gegroeid, omdat dit dé toegangspoort is tot de ruïnestad Angkor. De tempels op deze plek vormen samen het grootste heilige bouwwerk ter wereld en daarmee ook de nationale trots. Vertrek vroeg naar de Angkor Wat en zie de oranje gloed van de ochtendzon boven de torens van de tempel uitkomen. 

Even genoeg tempels gezien? Bezoek de Psar Chas, de oude markt, en struin langs de souvenirs- en eetkraampjes. Of zoek de gezelligheid op in het toeristisch hart van de stad: Pub Street. Drink hier met mede-reizigers een biertje in een van de cafés of maak kennis met de Cambodjaanse keuken bij de streetfoodstalletjes en restaurants. 

3. Hongkong - China

Of je nou in het economisch hart van Hong Kong Island bent of iets meer de rust vindt op het eiland Lamma, Hongkong heeft het. In Hongkong ontmoet de traditionele Chinese cultuur de moderne wereld.  

Maak de tramreis van het centrum naar de Victoria Peak en bekijk de drukte van de stad van bovenaf. Tijdens de zonsondergang geniet je hier van de contouren van de vele wolkenkrabbers. Of bekijk de skyline vanaf Kowloon tijdens de lichtshow ‘A Symphony of Lights’. Op het moderne Hong Kong Island haasten de zakenlui zich om je heen, kan je shoppen in gigantische winkelcentra of feesten in een van de clubs.

2. Yogyakarta - Indonesië

Ben je een echte cultuursnuiver? Prikkel al je zintuigen in Yogyakarta. Proef en ruik de Indonesische keuken op de streetfoodmarkten aan de hoofdstraat Jalan Malioboro. En bekijk het kraton van Yogyakarta. Dit paleis werd in de achttiende eeuw gebouwd voor de sultan. Ook nu nog woont de sultan in dit vorstelijk verblijf.

Verder ontmoet je in ‘Yogya’ veel Indonesische jongeren, want het is de grootste studentenstad van Indonesië. Deze studenten zorgen ervoor dat er wat te beleven is in de stad. Dus drink een biertje bij een van de barretjes en dans de hele nacht lang.

Maar Yogyakarta is voornamelijk populair, omdat dit de uitvalsbasis is voor een bezoekje aan de boeddhistische tempel Borobudur en de Prambanantempels. Vertrek vroeg naar de stupa’s van de Borobudur, want de tempel is op zijn mooist wanneer de zon met haar eerste stralen langs de Merapi vulkaan de tempel verlicht.

1. Tokio - Japan

Druk, levendig en one-of-a-kind. Tokio is een metropool, een van de vier wereldsteden, en reusachtig groot. Het is een stad van contrasten. Aan de ene kant heb je het hypermoderne Tokio met enorme wolkenkrabbers, chaotische spitsuren en een enorm financieel centrum.  Aan de andere kant bestaat het behoud van oude Japanse tradities, historische tempels en het oude Keizerlijk paleis.  

Op straat tref je van alles aan. Zie de Harajuku-meisjes voorbijlopen in de gekste mode en probeer de nieuwste Japanse eetgewoontes. Bezoek in de avond een van de vele clubs, zing vals mee in de karaokebars of bezoek een wedstrijd sumoworstelen. In Tokio durven ze altijd nét iets meer en daarom is Tokio perfect voor échte avonturiers.

Nieuwsgierig geworden naar Tokio en Japan? Bekijk dan alle rondreizen door Japan

Fotocredits: xiquinhosilva | erikjohansson | Mattias Frenne | Everyone Sinks Starco | Thilo Hilberer

Reizen Japan

Specialisten Japan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors