Accommodaties Zuid-Korea

Accommodaties Zuid-Korea

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In Zuid-Korea kun je op allerlei manieren de nacht doorbrengen. Natuurlijk zijn er hotels en hostels, maar in Zuid-Korea kun je ook in tempels, badhuizen of gewoon bij een Koreaan thuis overnachten.

Hotel

In de grote steden zijn hotels makkelijk gevonden. Ze zijn er in alle prijsklassen, met westerse standaarden. Veel hotels geven de mogelijkheid om te kiezen tussen een westerse kamer of een Koreaanse kamer. In de Koreaanse kamer geniet je van ondol, een soort vloerverwarming die karakteristiek is voor veel Zuid-Koreaanse huizen. Het matras ligt echter zonder bed op de vloer.

ZELF NAAR Zuid-Korea?

Bekijk alle 6 reizen naar Zuid-Korea

Hostel

Hostels zijn in Zuid-Korea niet zo populair als in andere Aziatische landen. Toch vind je er in de grote steden altijd wel een paar. De prijzen kunnen enorm verschillen, dus je doet er goed aan om vooraf even te informeren bij verschillende hostels.

Bed & Breakfast

De klassieke bed & breakfast zoals dat in Nederland bekend is, komt niet echt voor in Zuid-Korea. Wel kennen de Zuid-Koreanen iets soortgelijks. Zogeheten minbaks zijn kamers in het huis van Koreanen die zij verhuren aan reizigers. Vooral op het platteland zijn minbaks een populaire accommodatie. Sommigen zijn behoorlijk modern en luxe. Soms heb je een eigen badkamer, maar niet altijd.

Tempel

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Templestay organiseert slaapplaatsen voor reizigers in boeddhistische tempels. Reizigers kunnen zo in tempels door heel Zuid-Korea kennis maken met het leven van monniken in een tempel. Je moet vroeg opstaan voor het ochtendgebed en meehelpen met het werk in de tempel. Als dank voor het werk en een kleine donatie krijg je drie maaltijden en een bed.

Reizen Zuid-Korea

Specialisten Zuid-Korea

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors