Religie & Tradities Zuid-Korea

Religie & Tradities Zuid-Korea

Wat zijn de belangrijkste religies in Zuid-Korea?

Religie speelt in Zuid-Korea een beperkte rol. Bijna de helft van de Zuid-Koreanen zegt niet religieus te zijn. Ongeveer twintig procent van de inwoners van Zuid-Korea is boeddhistisch. Er zijn ongeveer net zoveel christenen in Zuid-Korea.

Het boeddhisme is zichtbaar in Zuid-Korea. Veel van de kunstvoorwerpen en belangrijke tempels komen voort uit de boeddhistische geschiedenis van het land.

ZELF NAAR Zuid-Korea?

Bekijk alle 5 reizen naar Zuid-Korea

Wat zijn belangrijke tradities in Zuid-Korea?

Prestaties, discipline en hard werken zijn belangrijk in de Zuid-Koreaanse cultuur. Kinderen leren vanaf jonge leeftijd dat onderwijs de sleutel tot succes is. Het Koreaanse schoolsysteem is naar westerse maatstaven vrij streng. En in de Koreaanse samenleving is respect voor ouderen en autoriteit erg belangrijk.

Zuid-Koreanen zijn erg trots op hun cultuur. Invloeden van buitenaf worden wantrouwend bekeken. Vooral de taal, het eten en het Zuid-Koreaanse schrift hebben een speciale plaats in de Zuid-Koreaanse tradities. Verder zijn Zuid-Koreanen dol op nieuwe technologie. Vrijwel iedereen heeft de modernste mobiele telefoon en computer.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Status bepaalt de sociale omgang in Zuid-Korea. Ouderen worden met respect behandeld en jongeren kijken op tegen mensen die ouder zijn dan zij.

Het is in Zuid-Korea gebruikelijk om je schoenen uit te doen als je een huis of restaurant binnengaat. Zorg dat je schone sokken draagt, blote voeten worden niet gewaardeerd.

Het is gebruikelijk om de glazen van tafelgenoten bij te vullen. Doe dit echter alleen als het glas helemaal leeg is. Als je te vroeg bijschenkt, zal dat voor verbaasde blikken zorgen.

Reizen Zuid-Korea

Specialisten Zuid-Korea

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors