Vervoer Zuid-Korea

Vervoer Zuid-Korea

Wat zijn de vervoersmiddelen in Zuid-Korea?

Zuid-Korea is een modern land. Alle moderne transportmogelijkheden zijn dan ook aanwezig. De metro en de treinen rijden stipt op tijd, zijn brandschoon en niemand zit luid te praten of te bellen. Een bijzondere ervaring.

Vliegtuig

Zuid-Korea is relatief klein. Binnenlandse vluchten zijn dan ook niet noodzakelijk, je komt met ander vervoer ook snel op je plaats van bestemming. Toch zijn er goede vliegverbindingen. Er zijn vier maatschappijen die binnenlandse vluchten in Zuid-Korea verzorgen: Korean Air, Asiana, Hansung Airline en Jeju Air.

ZELF NAAR Zuid-Korea?

Bekijk alle 6 reizen naar Zuid-Korea

Trein

Er rijden verschillende treinen door Zuid-Korea. De beste is de KTX-trein, die van Seoul naar Busan rijdt. De hogesnelheidstrein suist met driehonderd kilometer per uur door Korea. Sinds de komst van de hogesnelheidslijn rijden er minder gewone treinen. De gewone treinen varieren van erg luxe tot vrij ouderwets. De luxe Saemaeul trein is iets duurder dan de bus, terwijl de Mugunghwa treinen een stuk goedkoper zijn dan de bus.

Met de trein reis je door heel Zuid-Korea, al zijn sommige afgelegen gebieden moeilijker bereikbaar. Daar stopt de trein slechts een paar keer per dag. Rond de steden zijn er nog andere treinlijnen, die er vooral op gericht zijn om forensen vanuit de buitenwijken naar de stad te brengen.

Je kunt een abonnement kopen, waardoor je onbeperkt met de trein in Zuid-Korea kunt reizen. Deze KR-Pass is alleen bedoeld voor toeristen. Je kunt de pas alleen kopen voordat je in Zuid-Korea aankomt. Dat kan via een reisbureau of online. Hou er wel rekening mee dat de pas alleen geschikt is als je van plan bent veel met de trein te reizen.

Bus

De bus is het meest gebruikte vervoermiddel van Zuid-Korea. De bussen rijden door het hele land en in de steden. Ze rijden zeer regelmatig en zijn vrijwel altijd op tijd. Er is nog een klein verschil tussen stadsbussen en Express-bussen: de stadsbussen zijn iets langzamer omdat ze meer haltes hebben. Ook kun je tegen extra betaling een luxere bus kiezen, met meer ruimte voor de passagiers.

Boot

Langs het hele schiereiland van Zuid-Korea vertrekken veerboten naar de omliggende eilanden. Vooral Jeju eiland en Ulleung eiland zijn drukbezochte bestemmingen. Zeker in de zomer kunnen de veerboten naar de eilanden ten zuiden en oosten van het vaste land behoorlijk druk zijn.

Metro

In de zeven grootste Zuid-Koreaanse steden ligt er onder de grond een enorm metronetwerk. Seoul heeft een van de meest gebruikte metronetwerken ter wereld: iedere dag maken acht miljoen mensen gebruik van de metro. Alle omroepberichten worden behalve in het Zuid-Koreaans ook in het Engels gegeven. Wegbewijzering is ook in het Engels.

Hoewel de metro van Zuid-Korea druk is, heerst er geen chaos. Zuid-Koreanen houden zich stil in de treinen en fluisteren met elkaar. Ook telefoongesprekken worden op zachte toon gevoerd. Beltonen zijn haast niet te horen.

Taxi's

In de grote steden rijden veel taxi's rond. Je kunt ze aanhouden door te zwaaien. Er zijn twee verschillende soorten taxi's. Een normale taxi, met een chauffeur die vaak geen Engels spreekt en de 'deluxe' taxi, die speciaal voor buitenlandse reizigers bedoeld is. De deluxe taxi is wat duurder. Beide soorten taxi's bepalen de prijs met de taximeter, dus het is niet noodzakelijk om over de prijs te onderhandelen.

Huurauto

De wegen in Zuid-Korea zijn in prima staat. De wegbewijzering staat bijna altijd ook in het Engels aangegeven. Toch wordt zelf rijden in Zuid-Korea vaak afgeraden. Op de wegen rond de steden staan vaak lange files. Er zijn weinig beleefdheidsregels in het Zuid-Koreaanse verkeer, dus automobilisten rijden behoorlijk roekeloos. Wil je toch een auto huren, dan kun je op het vliegveld van een grote stad vaak al kijken wat er te huur is.

Reizen Zuid-Korea

Specialisten Zuid-Korea

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors