Luxe reizen Zuid-Korea

PANGEA Travel

Met PANGEA Travel maakt u een rondreis door een van de meest unieke bestemmingen van Azië: Zuid-Korea! Omdat uw wensen voor ons het belangrijkst zijn, wordt uw rondreis volledig op maat samengesteld. Op deze manier wordt uw rondreis naar Zuid-Korea een onvergetelijke ervaring! Onze Zuid-Korea specialisten hebben door eigen ervaringen veel kennis van het land en zullen dan ook uitgebreid te tijd nemen om u te adviseren.

bekijk alle reizen van PANGEA Travel Best geboekte reizen

Reviews Zuid-Korea

Wat een cultuur! (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Rosita Masseurs op 18 november 2019

Vorig jaar zomer ben ik samen met een vriendin naar Zuid-Korea gereisd voor 3 weken. Hier hebben wij veel gedaan/gezien en hier heb ik het vooral super naar mijn zin gehad. We hebben best wel wat tijd in Seoul en Busan gespendeerd.

Na mijn tijd in Korea heb ik ook wel een paar aanraders om te bezoeken!
- National Museum of Korea, dit is een gratis museum waar je alles kan vinden over Korea. Het is een super groot gebouw en net zoals alles is het makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kan hier ook met een gids mee die je rondleid en verteld over de artifacts.
- Gyeongbokgung Palace, dit is een van de vijf paleizen in Seoul en ook meteen de grootste en drukbezochtste. Als je liever een rustigere plek wilt bekijken zou ik naar een van de andere 4 gaan.
- Gamcheon Cultural Village in Busan, dit is een mooie stad/dorp/wijk, waar er van alles te doen is. Makkelijk om te weten is wel dat het best stijl is overal, dus doe goede wandelschoenen aan. Het is best makkelijke te bereiken per bus.

Het openbaar vervoer is prima geregeld, beter dan in Nederland vind ik. Je hebt er wel hetzelfde systeem met pasjes die je moet opladen met geld om te reizen. Ook is het veel goedkoper dan in Nederland reizen. De pasjes kun je in bijna iedere 7/11 kopen, dus dit is makkelijk te vinden.

7,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • betaalbaar
 • veel cultuur
 • lekker eten
 • goed openbaar vervoer

Minpunten Zuid-Korea

 • slecht engels
Ultieme tip: In Gamcheon Cultural Village in Busan, vind je Meolakano, dit is een heerlijk restaurantje. De eigenaar is een super aardige man, die van toeristen houd en graag een praatje maakt.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Seoul (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anouk Karel op 18 november 2018

Geweldige stad met natuur binnen handbereik. Van wolkenkrabbers tot oude tempels hier kan je alles vinden. Een stad als deze heb je in Europa niet. Toeristen uit Europa zijn ze hier niet zo gewend maar des te meer doen ze hun best om je te helpen.

Pluspunten Zuid-Korea

 • gastvrij
Ultieme tip: De app ‘ELK’ voor een up to date wisselkoers te checken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lan Sun Yang op 11 november 2018

Tijdens onze reis naar Zuid-Korea hebben wij voor sommige plekken voor een toerorganisatie gekozen ivm taal barriere, gemak qua vervoer en zodat wij meer over hun geschiedenis zouden leren.
De mensen hier zijn enorm vriendelijk maar het is moeilijk om met ze te communiceren, vooral omdat ze ook verlegen zijn om in het Engels te communiceren.
Metro systeem in Korea is overal gebruiksvriendelijk voor toeristen, aangezien alle haltes in het Engels, Japans, Chinees en Koreaans worden genoemd.
Koreanen houden geloof ik van spicy voedsel, dus vraag van te voren of het spicy is ookal staat er geen rode pepertje achter.
Zuid-Korea is het zeker waard en vergeet niet om Jeju eiland te bezoeken!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • groen
 • natuur

Minpunten Zuid-Korea

 • taalbarriere
Ultieme tip: Reis met de bus door Zuid-Korea! Hierdoor zie je veel meer dan met het vliegtuig en je bent ongeveer evenveel tijd kwijt.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Aanrader voor studeren of gewoonweg reizen (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Dewi Driessen op 08 januari 2018

Na 4 maanden (September-December) in Seoul te hebben gestuurd kan ik Zuid-Korea van harte aanraden. Eten (in combinatie met drinken, zoals alcohol) is vrij goedkoop en van goede kwaliteit omdat de kwaliteit van het eten belangrijk is voor de Koreanen. Probeer zeker alle smaken Soju (Koreaanse vodka) en de traditionele wijn zoals Makgeolli (rijstwijn) of de Bokbunja/Meoru. AirBnB's en hostels zijn redelijk goedkoop en schoon.

Uitgaan in Seoul kan in in verschillende gebieden Itaewon (veel internationals), Gangnam (high-class) en Hongdae (studenten) of Sinchon wat naast Hongdae ligt (verschillende K-pop bars zijn hier te vinden genaamd 다모토리 = Damotori). Vergeet natuurlijk niet de Noraebangs 노래방 (Koreaanse Karaoke ), privékamers waar je met een groep mensen in kan om je te wagen aan Koreaanse en Internationale nummers.

Op cultuurgebied heb je bijvoorbeeld de paleizen Gyeongbokgung en Changdeokgung (met een Secret Garden). Tussen deze twee in ligt het traditionele Bukchon Hanok Village. Daarnaast is Insadong ook vlakbij te vinden voor souvenirs.

De meeste musea zijn gratis of er is een entrance fee van ongeveer 3,000-5,000Won (€2,00-4,00). In de lente, zomer of warme herfst is een fietstochtje naast de Han River aan te raden. Mocht je fan zijn van interessante café's kan je naar de verschillende dieren café's gaan met bijvoorbeeld honden, katten, schapen, wasbeertjes of stokstaartjes. Daarnaast hebben ze nog andere thema café's zoals Sherlock Holmes, Charlie Brown en Cheesecake & Coffee C27 (Gangnam district).

Koreaanse Boeddhisme is van dichtbij te beleven door middel van een Temple Stay, leer de geschiedenis en leef zoals de monniken leven. Prijzen variëren net zoals de plaatsten en duur van deze Stay.

Vergeet zeker niet de DMZ- en de JSA-tour te doen (grens Noord-en Zuid-Korea), dit kost wel wat meer maar de ervaring is er een om nooit te vergeten. Maar in Seoul zelf is altijd wat te zien of te doen.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • Betaalbaar
 • Veilig
 • openbaar vervoer
 • goedkope taxi
 • cultuur

Minpunten Zuid-Korea

 • weinig engels sprekende locals
 • meer zoet dan zout (zelfs chips)
Ultieme tip: Nederlandse bankpas is alleen bruikbaar bij Woori Bank ATM's voor contactgeld opname, creditcard is dus beter. Het metro systeem is handig en helder, zeker met de KakaoMetro-app.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Korea vol avontuur (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Tara van Wijk op 12 november 2017

Korea is een schitterend land dat altijd anders is. Overdag schitterende omgevingen en tempels. In de avond is het een groot feest. Wat handig was is de tourbussen die je snel door Seoul heen leiden. Het is makkelijk om met mensen in gesprek te komen.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • divers
 • tempels
 • avontuur
 • mensen
 • eten
 • winkelen

Minpunten Zuid-Korea

 • duur
Ultieme tip: Bezoek mooie tempels maar ook een nachtleven moet je een keer meemaken.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Korea. Een wereld op zich (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Thyrza Nooijens op 11 november 2017

In september had ik de kans om dit land te bezoeken. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten en dacht ik laat me verrassen. Het was een fantastische ervaring. Zowel Seoul als andere steden zoals Namhae en Busan. Er is cultuur, mooie natuur en aardige locals. Alle steden zijn gemakkelijk te bereiken per openbaar vervoer, wat perfect geregeld is. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld en zou het iedereen aanraden.

Pluspunten Zuid-Korea

 • aardige locals
 • schoon
 • goed georganiseerd
 • lekker eten

Minpunten Zuid-Korea

 • ik kan geen minpunten bedenken
Ultieme tip: Een hidden gem is de tempel bij Busan, een prachtige tempel aan het water. Zeer makkelijk te bereiken per bus.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid Korea (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Thyrza Nooijens op 11 november 2017

Ik had geen idee dat Zuid Korea zo mooi, schoon, divers en goed georganiseerd zou zijn. Rijke cultuur, vriendelijke mensen. Een zeer aangename plek om te reizen voor een vrouw alleen. Het openbaar vervoer is ontzettend goed geregeld. Ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Seoul was zeer modern met verschillende wijken. Goede restsurants, veel diverse winkels. Maar ook het Zuiden van Zuid Korea is de moeite waard. De natuur is er prachtig en er is veel cultuur.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • vriendelijke locals
 • goed openbaar vervoer
 • schoon

Minpunten Zuid-Korea

 • Ik kan geen minpunten bedenken
Ultieme tip: De tempel in Busan is een hidden gem en zeer makkelijk te bereiken per bus.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Korea meer dan een bezoek waard (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Carmen Heemels op 19 juni 2017

Mooi en veilig land. Met hele aardige mensen. Zeer open. Goede treinverbindingen. Enorm gastvrij. Heeft zich in een sneltempo ontwikkeld tot een moderne samenleving. Mensen werken zeer hard. Veel jonge studenten. Vooral in het zuiden is de natuur schitterend!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • aardige locals
 • veilig
 • modern

Minpunten Zuid-Korea

 • de taal
Ultieme tip: De zuidkust.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Monnik in Bongeunsa Temple (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Fleur Groen op 31 januari 2017

Zuid-Korea is een prachtig land om te bezoeken, wat een verrassende ervaring. Een zeer westers land in Azië, lijkend op Japan alleen dan met de vriendelijke mensen van de rest van Azië! Heerlijk eten (wel veel vlees, Korean bbq) en alles goed georganiseerd! Staat zeker op het lijstje om nog eens terug te gaan!

Ultieme tip: Bezoek de Bongeunse temple in het midden van de drukke stad, een oase van rust in deze enorme metropool.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Seoul, Jeju, Busan (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jonas De Boe op 31 oktober 2016

3 weken hebben wij in dit mooie land mogen rondtrekken.
We zijn gestart in de hoofdstad Seoul en hebben zo rondgetrokken richting Jeju Island, Busan en terug richting de hoofdstad.
Seoul bezienswaardigheden:
- Changdeokgung: één van de grootste paleizen in Seoul met nog steeds de wachtwissel.
- Gyeongbokgung Palaces + Huwon (Secret Garden): 2de grootste paleis met een prachtige tuin
(Om 10.30 is er een engelstalige gids, deze moet je ook nemen als je in de Huwon tuin wil bezichtigen omdat dit enkel met gids toegelaten is).
- Hanok Village: straatjes met oude leuke huisjes (gratis toegang)
- N Seoul Tower: één van de prachtige uitkijkpunten over Seoul. Je kan deze berg zelf beklimmen of gebruik maken van de kabellift.
- Dongdaemun market en Andong: 2 prachtige locaties met authentieke markten waar je echte Koreaanse souvenirs kan vinden.
- Bukaksan montain: De zwaarste hiking berg in Korea met een top van 836m! Op bepaalde gebieden is deze berg is uitgerust met touwen.
Er is geen pad aangelegd, er liggen veel losse rotsen. TIP: voor de afdaling neem wandelstokken om de knieën minder te belasten en goede wandelschoenen.
- Inwangsan montain: Leuke lichte beginners berg (340m), geen aangelegd pad (voorzie wandelschoenen) Maandag tot donderdag kan je niet het 2de gedeelte van de berg beklimmen dit omdat er daar een legerbasis is.
- Gangnam: moderne en dure streek in Seoul met veel leuke bezienswaardigheden
Jeju Island: Wij hebben 5 dagen gelogeerd in de golden Tulip hotel in Hamdeok. Leuke streek met weinig toeristen waar je echt onder de locals kan leven. Prachtige natuur, veel wandelroutes.
- Lava tubes: grot uitgehouwd door lava.
- peak of Seongsan Ilchul-bong(180m, krater): Toeristisch, goed aangelegd wandelpad. (Kom de zonsopgang bekijken).
- Jeongbang Falls, Cheonjiyeon Falls: 2 prachtige watervallen op Jeju!
Busan: Logement: Lewis hamilton hotel aan hyundai beach. Toeristische plaats met veel bezienswaardigheden in de buurt

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Zuid-Korea

 • aardige locals
 • snel openbaar vervoer
 • lekker eten
 • mooie natuur
 • bergen
 • landschap
 • goedkoop
 • hiking
 • gratis water
 • gratis toiletten

Minpunten Zuid-Korea

 • brood is een luxeproduct
 • niet iedereen kan engels
Ultieme tip: Voorzie DEET 50% (antimuggen melk) in het zuiden (Jeju Island en Busan). Tropisch klimaat waar veel muggen aanwezig zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Thailand kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 2017
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

 • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
 • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors