Taroko National Park
8,4
8,5 Algemene ervaring
10,0 Natuur
8,0 Stranden
7,5 Wildlife
8,0 Overige activiteiten
8,5 Bereikbaarheid

Taroko National Park

door Lana Leach

De Taroko Gorge is een kloof in het Taroko National Park. Het is de populairste attractie van Taiwan. De indrukwekkende marmeren kloof rijst op uit een rivierbedding. Taroko betekent: beeldschoon. Ook de Ching Shue klif aan de kust is echter meer dan de moeite waard. Verwacht een behoorlijke drukte. Maar wanneer je één van de wandelpaden inslaat, heb je het natuurschoon helemaal voor je alleen.

Taroko Gorge

Taroko Gorge hoort bij het gelijknamige nationale park. Het park ligt aan de oostkust van Taiwan en omvat een gebied van 92.000 hectaren.

ZELF NAAR Taroko National Park?

Bekijk alle 4 reizen naar Taroko National Park

Over een afstand van twintig kilometer gaat het landschap van zeeniveau over in het hoogste gebergte van het land. Die bergen zorgen voor een natuurlijke afscheiding tussen Taroko en de rest van het land.

Nationaal park

Taroko is één van de zeven nationale parken van Taiwan. Het nationale park is een thuis voor ruim 144 vogel-, dertig zoogdier-, 32 reptiel-, 250 vlinder- en achttien vissoorten.

Het park verwierf zijn titel in 1986. Het was een belangrijk gebaar van de regering. De economie van Taiwan groeide in die tijd razendsnel. Met de titel wilde de regering duidelijk maken dat ze ook nog aandacht had voor het milieu.

Ching Shue klif

Opvallend is de diversiteit van het park. Hoge bergen en diepe valleien begroeid met tropisch regenwoud. Veel bergen zijn hoger dan 3.000 meter. Van de honderd hoogste bergen van Taiwan liggen er 28 in Takoro.

De kustlijn is indrukwekkend. Bergen eindigen zonder waarschuwing in zee. Het uitzicht bij de Ching Shue Klif is ongeëvenaard. Vijf kilometer aan nagenoeg verticale berg rijst plotseling uit de helblauwe zee. Met een hoogte van duizend meter is het de hoogste kustklif van Taiwan.

Marmeren kloof

Taiwan ontstond vier miljoen jaar geleden door een botsing van de Filipijnse plaat met de Euro-Aziatische plaat. Door de hoge temperatuur, en de druk die dit met zich meebracht, werd op sommige plekken het originele gesteente omgetoverd in marmer.

Dat zie je bij de Taroko Gorge. De negentien kilometer lange Liwu Rivier snijdt zich daar in de berg. Waardoor een bijna perfecte kloof is ontstaan met loodrechte wanden.

Met een scootertje ontwijk je de tourbussen in het park. Zigzagweggetjes voeren je door de bergen. Onder tunnels door en over spectaculaire bruggen langs het groen. Rij naar afgelegen wandelpaden, zwem in verkoelende stroompjes en bezoek mooie watervallen met vers drinkwater.

Hsiangte Tempel

De Hsiangte Tempel mag je niet overslaan. Deze tempel is gebouwd op een klif. De tempel is vernoemd naar een boeddhistische monnik. De monnik kwam hier om te bidden voor de bouwvakkers die de Central Cross Island Highway bouwden. Deze snelweg verbindt de oostkust met de westkust van Taiwan.

De gebeden van de monnik zijn niet verhoord. Meer dan 400 mensen lieten het leven tijdens de bouw. Naast de tempel staat een pagode. Vanaf de top heb je uitzicht over het nabijgelegen dorp en het park.

Shakadang Trail

Een van de mooiste wandeltochten is de Shakadang Trail. Vernoemd naar de rivier die dit pad volgt. Oorspronkelijk stond het bekend als het Geheime Vallei Pad.

Ruim veertig jaar geleden werd de route ontdekt door een groep jongeren. Het pad loopt over kliffen langs de heldere rivier. Geniet van de frisse lucht en de geluiden van de natuur.

Wat is er te doen in Taroko National Park?

 • Naast de Shakandang Trail is ook de Meiyuan Jhucan Trail zeker de moeite waard. Je wandelt langs het Polihengan dorp van de Taroko stam. In de zomerperiode pluk je op veel routes de rijpe vruchten zo van de boom.
 • Tussen een klein bebost gebied door kom je uit bij het strand van Heren Shingle Beach. Je ziet meerdere rotsen op het strand liggen. De hoge rotsen kun je ook beklimmen, voor beginners is aan begeleider echter wel aan te raden.
 • Lianhua vijver heette vroeger Tian Tian ofwel de Hemelvijver. Op deze plek moet je goed uitkijken voor wilde beren en andere dieren die in het gebied leven. Wel staat het garant voor een fantastisch landschap.
 • Bijna alles bezichtigingen in het park zijn natuurlijk ontstaan. Naast de tempels staat er echter nog een ander knap staaltje menselijk bouwwerk in het gebied. De rode Cimhu brug is versierd met rotsen die de vorm van dieren hebben gekregen.
 • Luxe logeren doe je in het vijf sterren hotel in Tiansiang. Dit recreatiegebied is hooggelegen.

Reizen Taroko National Park

Meer Taroko National Park

Reviews Taroko National Park

Taroko trip Taiwan (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Ellen Harinck op 27 november 2017

Taroko is de grootste verrassing die wij hebben gehad in Taiwan. Een prachtig park met mooie natuur. Gedurende de trip naar boven kom je diverse gelegenheden tegen voor drinken en eten. Bovenaan de berg zit een prachtige brug en een soort van tempel waar je een bezoek aan kan brengen. Er zijn voldoende schaduwplekken onderweg. Al met al een heel bijzonder park, met kristalhelder water en mooie uitzichten. Voor ieder type reiziger aan te bevelen!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
9 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Taroko National Park

 • De natuur is puur
 • Adembenemende uitzichten

Minpunten Taroko National Park

 • sommige toiletten kunnen gesloten zijn
Ultieme tip: Pak de scooter bij het treinstation aan de voet van het park. Het enige wat je nodig hebt is een internationaal rijbewijs en 20 euro voor een dag. Vele malen beter dan de bus!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigend (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Susette Weenink-Duits op 11 mei 2017

Een geweldige bestemming! Overweldigende natuur, letterlijk voelbaar. Je vindt hier stille plekjes, mooie beekjes en een rivier die snel stroomt en vol grote rotsen ligt. Als je hier rondloopt kom je apen tegen op de paden en/of in de bomen. De verschillende wandelingen zijn allemaal de moeite waard. Je komt niet heel veel mensen tegen, het is ook best pittig in deze temperaturen en luchtvochtigheid. Maar niet doen is erger. Ook je zwemkleding niet vergeten, je kunt in een zij-arm van de rivier zwemmen en in "Hot-Tubs" van de hoofdrivier dobberen. In de kloof zijn verschillende tempels, sommige zie je alleen tijdens een wandeling.

8,0
8 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Minpunten Taroko National Park

 • Hostels snel vol
 • Alternaief hotel erg duur
Ultieme tip: Als je durft ga slapen in een van de 'oerwoud' overnachting's plekjes. Een van de hostels; midden in de natuur. Niet veel comfort maar een geweldige ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Taiwan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors