8 redenen om een rondreis door Taiwan te maken

8 redenen om een rondreis door Taiwan te maken

door Elsemieke Land

Soms lijkt het wel alsof het kleine Taiwan wordt ondergesneeuwd door zijn enorme buur China. Want een ding is zeker: deze bestemming is nog niet door veel westerse reizigers ontdekt. En dat terwijl er zoveel redenen zijn om dat wél te doen! 

Daarom geven we je graag het zetje in de juiste richting. Staat Taiwan nog niet op jouw bucketlist? We geven je acht redenen om een rondreis door Taiwan te maken!

ZELF NAAR Taiwan?

Bekijk alle 4 reizen naar Taiwan

1. Je hoeft geen visum aan te vragen voor Taiwan

Als Nederlandse of Belgische toerist hoef je geen visum aan te vragen voor je rondreis door Taiwan. Bij aankomst op de luchthaven van Taoyuan krijg je een gratis visum dat negentig dagen geldig is. Je hebt wel een uitreisticket nodig en je paspoort moet bij je inreis nog minimaal zes maanden geldig zijn en één lege visumpagina bevatten.

2. Er zijn nog weinig westerse toeristen te vinden

Taiwan als vakantiebestemming is in opkomst, maar nog niet volledig ontdekt door het grote westerse publiek. Dat betekent dat je een van de weinige westerse toeristen bent en je goed tussen de locals kunt mengen. Die bovendien ook nog eens bekend staan om hun gastvrijheid! Het feit dat er nog weinig westerlingen door Taiwan reizen, draagt daar extra aan bij. 

‘s Avonds zijn de Taiwanezen in grote getale te vinden op de nachtmarkten. Onder het genot van een lokaal gerecht kom je met ze in contact. 

3. De infrastructuur is goed geregeld

Taiwan is een van de rijkste landen ter wereld, en dat merk je. In tegenstelling tot in sommige andere Aziatische landen is je van A naar B verplaatsen in Taiwan heel comfortabel en snel. In hoofdstad Taipei reis je bijvoorbeeld makkelijk met de metro.

Daarnaast brengt een bullet train je in slechts negentig minuten langs de westkust van Taipei in het noorden naar Kaohsiung in het zuiden van Taiwan. Verder rijden er normale sneltreinen en goedkope, maar comfortabele bussen naar alle uithoeken van het land. 

4. Taiwan is klein maar fijn

Taiwan is kleiner dan Nederland. Dat heeft als voordeel dat de reistijden kort zijn. Op de dertien uur durende, directe vlucht na dan. Maar door de relatief korte afstanden hoef je dus niet al je vakantiedagen op te maken voor een rondreis door Taiwan. 

In twee weken streep je in een rustig tempo belangrijke hoogtepunten als de herdenkingshal van Chiang Kai-shek in Taipei en de hoogste piek in het Yushan National Park van je lijstje af. 

5. Maar de contrasten zijn er gróót

Van hypermoderne wolkenkrabbers in metropool Taipei tot oude mijnstad Jiufen. En van de ruige kliffen van Taroko Gorge of het glinsterende Sun Moon Lake tot de populaire surfstranden in Jialeshui. De landschappen en steden in Taiwan zijn uiteenlopend. Of je nou wilt winkelen, hiken of juist strandhangen, het land heeft voor elke reiziger wat te bieden. 

6. Taiwan is Japan en China in het klein

Vergeet het bamboebos in Kyoto en de Hemeltempel in Beijing, want Taiwan heeft haar eigen bamboebos in het Alishan National Park en er zijn op en om het eiland genoeg authentieke Chinese tempels te ontdekken. Bovendien hebben Taiwanese gerechten veel weg van die uit de Chinese keuken. De goede metro- en treinverbindingen en de bullet train doen dan weer aan Japan denken. 

7. De kersenbloesem bloeit óók in Taiwan

Taiwan heeft nóg een overeenkomst met Japan. Jaarlijks reizen toeristen massaal naar Japan om de kersenbloesem in bloei te zien. 

Maar in Taiwan bewonder je vanaf januari tot eind maart de witte tot dieproze gekleurde kersenbomen ook in volle glorie. Bijvoorbeeld in het Alishan National Park, maar ook tijdens je bezoek aan de Tianyuan-tempel in Taipei. 

8. Je vindt er een van de grootste attracties ter wereld

Tot juli 2007 was Taiwan de trotse eigenaar van het hoogste gebouw ter wereld, maar toen ging de Burj Khalifa in Dubai er met deze titel vandoor. Maar dat maakt de 508 meter hoge Taipei 101 die ver boven de hoofdstad uittorent er niet minder indrukwekkend op. Bovendien is het nog steeds een van de grootste attracties ter wereld! 

Nadat je beneden je ticket hebt gekocht stap je in de peilsnelle lift. Hij brengt je in 39 seconden naar de 89e verdieping. Vanaf daar kijk je uit over de hele stad. Het is de perfecte aftrap van je rondreis door Taiwan.

Hebben we je geïnspireerd voor een rondreis door Taiwan? Vind hier een reis die bij je past! 

Fotocredits: a.canvas.of.lightEddy Tsai大頭家族高 建宇Heikki Holstila

Reizen Taiwan

Specialisten Taiwan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors