Reviews Taiwan

Botanical garden (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Annemarie van der Wal op 19 november 2019

Wanneer je voldoende tijd hebt mag je de botanische tuin in Taipei niet missen. Midden in deze drukke stad vind je hier een oase van rust. Maar niet overal is het rustig. Bij een bijzondere Taiwanese bloem, staan fotograven van over de hele wereld te wachten tot een klein Japans vogeltje zich vertoont. Een must see voor fotograven.

Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Taipei (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Annemarie van der Wal op 19 november 2019

Taipei is een stad met veel cultuur en een interessant verleden. Je kunt uren struinen door smalle straatjes, waar de geuren en kleuren je zintuigen verleiden, om vervolgens oog in oog met grootse monumenten te staan. Een aanrader voor wie van diversiteit in zijn reis houdt.

Aangeraden voor: Backpackers

Taiwan a hidden gem (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Annemarie van der Wal op 19 november 2019

Taiwan stond niet direct op ons lijstje, maar dankzij een vriendin van ons die daar woont hebben we toch de gok gewaagd. En dit pakte zeer goed uit. Een land dat leeft tussen de Chineese en Japanse cultuur in. Een eigen diversiteit aan eten en een prachtige flora en fauna. Voor wie nog ongerepte natuur wilt zien echt een aanrader.

Aangeraden voor: Backpackers

Aangenaam verrast! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Frits van der Leij op 20 juli 2019

Mijn nichtje werkt en woont in Taiwan. Omdat wij in Thailand waren en we toch ‘in die hork’ zaten, net zo handig om haar te bezoeken. Het land heeft ons aangenaam verrast! Leuke lieve mensen. Heerlijk eten, betaalbaar en erg gevarieerd. Mooie natuur en veel bezienswaardigheden. Aanrader!

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Taiwan

 • Veilig
 • betaalbaar
 • Goede keuken
Ultieme tip: Ga eten, eten en nog eens eten! De dim-sum is zoooo lekker! Enfin, zelf ervaren! Prima keuken..
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder mooi land! (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Kim Voermans op 22 maart 2019

We wisten nog niet veel over Taiwan toen we besloten er naartoe te gaan. We dachten dat het er vies en druk zou zijn en dat de mensen onaardig en grof zouden zijn. En dat is voor een deel waar in de grote steden, maar we zijn ontzettend verrast door de mensen en de natuur! Taipei een drukke stad met veel lelijke gebouwen, maar ook veel groene gebouwen.

Wij hebben vervolgens een auto gehuurd en zijn het eiland rondgereden. Dat is prima te doen, ze rijden netjes, de snelwegen zijn goed onderhouden, het staat redelijk goed aangegeven, maar we hebben wel Google Maps erbij gehouden omdat niet alle afslagen en plaatsnamen een engelse omschrijving hebben. Als je in Taipei een Taiwanese sim koopt krijg je onbeperkte data en dat werkte perfect! Er wordt redelijk engels gesproken, we hebben maar een enkel hostel gehad waar ze ons niet konden volgen, maar dan brengt Google Translate weer uitkomst.

We zijn via de westkust via Taichung naar Sun Moon Lake gereden, vervolgens naar Alishan NP en door naar het zuiden via Kaoshiung naar Kenting NP. Aan de oostkust vindt je meer pareltjes, maar daar hebben we eigenlijk te weinig tijd voor genomen. Wel natuurlijk naar Taroko NP geweest, die mag je echt niet missen ook al wordt dat deel door Chinezen onder de voet gelopen.
De westkust is volledig volgebouwd, pas als je afbuigt naar het midden van het land kom je in de prachtige natuur. Wel proberen ze de dorpen en natuur te ontzien door de snelweg volledig op palen te bouwen! Route 3 ligt vrijwel volledig van de grond af om dieren hun natuurgebied niet te vernielen en om dorpen te ontzien met doorrazend verkeer. De natuur in de bergen wordt ontzien door de aangelegde paden waar je niet vanaf mag wijken. Alles is bewegwijzerd en met kaarten die je bij de ingang krijgt goed te bezoeken. Wel heb ik het idee dat men van alles een toeristenattractie probeert te maken. Zo is het meest zuidelijke punt van Taiwan absoluut niet de moeite waard.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Taiwan

 • Nog niet heel bekend onder het grote publiek
 • Goede accommodaties
 • Vriendelijke mensen
 • Schoon - je wordt geacht je eigen rommel mee naar huis te nemen
 • Goed te bereizen - goede wegen
 • Mooie natuur

Minpunten Taiwan

 • Het overgrote deel van het noorden en de westkust is volgebouwd
 • Zonder een vertaalapp is het moeilijk reizen
 • Van vrijwel alles wat interessant is wordt een attractie gemaakt zodat het niet heel puur natuur meer lijkt
Ultieme tip: Koop een Taiwanese simkaart zodat je onbeperkte data hebt om je weg door het land te kunnen vinden en met mensen te kunnen communiceren.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Taiwan, een land met grote contrasten. (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Wil van Dijk op 30 december 2017

Ga vooral naar de olifantenrots. Je maakt een behoorlijke klim (treden) naar de top van de heuvel. Dit pad gaat door een mooi stukje natuur naar boven. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over Taipei in zijn algemeen en de 101 toren in het bijzonder. Een aanrader. Je kunt met het zeer moderne metro netwerk op elke plaats van de stad komen, dus ook dicht bij deze heuvel. Wat ook opvalt is dat taiwan schoon is. Zelfs de openbare toiletten zijn zeer schoon en er is nauwelijks zwerfvuil op straat te vinden. En de mensen zijn uiterst vriendelijk. Dit komt mede doordat er niet veel blanke toeristen Taiwan bezoeken terwijl het land wel wordt overspoelt door toeristen uit China en Japan.

Pluspunten Taiwan

 • schoon
 • vriendelijke mensen
 • afwisselend
 • engels sprekend

Minpunten Taiwan

 • het eten is niet slecht maar verdiend ook niet hoofdprijs
Ultieme tip: reis zoveel mogelijk door het land met bus, trein en metro. Goedkoop, snel en je komt op de meeste bezienswaardigheden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Taiwan (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Nicky van der Heijden op 29 november 2017

Taiwan is een schitterend land vol afwisseling. Nog niet plat gelopen door toeristen. Mensen zijn zeer vriendelijk en je hebt er overal wc's. Bezoek de vele tempels die het land rijk is. Rijdt van Noord naar Zuid via de kust maar ook dwars door de bergen. Wij hadden een huurauto (is wel een aanrader en ze rijden aan dezelfde kant als wij). Bezoek Taipei voor zeker een aantal dagen ( In Tower 101 zit een 1 ster Michelin restaurant met dumplings) , sla zeker Sun Moon Lake niet over huur er een fiets, bezoek Alishan National Scenic Area, slenter langs de tempels in Tainan, bezoek Kenting National park om te wandelen, ga over de voetbrug bij Sanxiantal, sla vooral de Tarokekloof niet over voor foto's en om te wandelen, ga met het treintje naar Shifen vanuit Ruifang maak nog een laatste stop bij Yehliu Geo Park en Yangmingshan National Park voordat je weer in Taipei terug komt.

Pluspunten Taiwan

 • Zeer vriendelijke mensen
 • lekker eten
 • overal WC
 • Veilig
 • afwisselend
 • zeer veel te zien
 • zelf autorijden zie je veel meer en kan je overal komen
 • op heel veel plaatsen stempels te krijgen leuk om te verzamelen
 • nog niet zo druk
 • nog niet veel toeristen
 • in november kan je meelopen met een IML wandeling van 2 dagen
 • 7 eleven zit overal
 • zo ook is Starbucks aanwezig in Taiwan

Minpunten Taiwan

 • Slecht in autorijden zijn ze. Bij bochten gewoon inhalen
 • vaak op je weghelft zitten in de bergen
 • heel veel scooters
 • veel flitspalen
 • veel wegwerkzaamheden
 • grote wespen
 • weinig prullenbakken iedereen neemt zijn eigen afval mee
Ultieme tip: Fo Guang Shan Buddha Museum mag je zeker niet missen. Een gigantisch complex met zijn vele buddha beelden. Er is een al een groot buddha beeld omringd door 42000 kleinere.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Relaxed reizen met veel cultuur. (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Nina Maessen op 13 november 2017

Taiwan is niet de eerste bestemming in Azië waar mensen aan denken als ze een vakantie boeken, maar het was absoluut de moeite waard om hier naartoe te gaan. Taiwan is niet heel groot en transport is supermodern, kortom je kan in relatief korte tijd heel veel zien. Ikzelf ben maar 11 dagen op pad geweest, en heb een een round-trip gemaakt van Taipei - Hualien - Khoasiung - Tainan - Sun Moon Lake - Taipei, kortom alle hoogtepunten. Mooie trip, en met 11 dagen ook meer dan genoeg tijd om overal uitstapjes te maken en alle bezienswaardigheden te zien. Je ziet bijna geen 'westerse' toeristen in Taiwan, wat ook betekend dat eigenlijk niemand Engels spreekt, ook in hotels niet. Maar met Maps.me kom je echter overal zonder problemen (openbaar vervoer wel Engelse beschrijvingen)! Ik als alleenreizende vrouw, vond het ook echt een perfect land om in je eentje te reizen. Heel relaxed en heb me echt geen enkel moment onveilig gevoeld, ook niet 's avonds laat op straat. Kortom, een top vakantie land met veel natuur, cultuur en de ene city trip na de andere!

Pluspunten Taiwan

 • top transport

Minpunten Taiwan

 • geen engels ( ook weinig gidsen die deze taal wel kunnen spreken)
Ultieme tip: Hoe verder je van Taipei af bent hoe minder toeristen om je heen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Goudenrots berg (bezocht in april 2011)

Review geschreven door Cat Hai Chiem op 13 mei 2017

Een klein stukje van Taipei en je beland in het noorden van Taiwan. Dit prachtige stukje natuur met mensvriendelijke wandelpaden brengt je naar de top met uitzicht op zee. Het is hier nu nog rustig doordat toeristen dit stukje vaak skippen bij hun trip naar Jiufen. Zonde als je met mij vraagt, is heel goed samen te doen in een dag.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Taiwan

 • vriendelijk
 • divers

Minpunten Taiwan

 • scooters
Ultieme tip: Proef alles! De hapjes van Taiwan zijn uniek en niet 'eng'.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Taiwan, een parel voor de kust van China (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tess ten Hove op 06 oktober 2016

Taiwan was mijn eerste bestemming tijdens mijn rondreis door Zuidoost Azië. Ik wist van tevoren niet bijzonder veel over dit eiland voor de kust van China, maar na het doorspitten van de Lonely Planet werd ik bijzonder enthousiast. En terecht, want wát heb ik er een fantastische tijd gehad. Het meest bijzondere aan Taiwan is de veelzijdigheid. De hoofdstad Taipei is groot, druk, maar ontzettend goed georganiseerd én groen. Als reiziger kom je met de metro gemakkelijk overal en er is genoeg te zien aan historie, cultuur en musea. Ook shoppen is hier een absolute must. De westkust kenmerkt zich door grote steden als Tainan en Koahsiung, waar je prachtige tempels en een rijke (Nederlandse) geschiedenis vindt. In het midden van het eiland vind je Yunlin County en Alishan National Parc, prachtige berggebieden waar je als hiker adembenemende uitzichten over theevelden, bergtoppen en watervallen vindt. Het meest zuidelijke punt van Taiwan wordt gekenmerkt door de prachtige stranden van Kenting, perfect voor beach-lovers. Het oosten van Taiwan is perfect voor surf- en natuurliefhebbers. Net boven de grote stad Taitung vind je het kleine plaatsje Doulan, mijn favoriete plek in Taiwan. Hier is de atmosfeer chill, relaxed en vriendelijk. Men noemt het niet voor niets Surfer's Paradise, want de vriendelijke golven bieden vele surfliefhebbers iedere dag weer voldoende vertier. Na het surfen geniet je van een heerlijke paëlla in het mediterrane Cape Cafe, of van een homemade meade in The Sugar Factory. Ik ben hier een week geweest (vijf dagen langer dan gepland) en had het voor geen goud willen missen. Richting het noorden vind je Hualien, waar je de meest bekende trekpleister van Taiwan vindt: de Taroko Gorge. In deze prachtig groene kloof kan je hiken, river-tracen en genieten van het uitzicht. Mocht je na een actieve dag hongerig zijn geworden, bezoek dan de nightmarket van Hualien, waar je voor een paar euro van alle Taiwanese cuisine kunt genieten. Ik heb er genoten.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Bezoek de Big Buddha Monestry in Koahsiung. Deze enorme gouden Boeddha is behoorlijk indrukwekkend.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Thailand kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 2017
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

 • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
 • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors