Paspoort en visum India

Paspoort en visum India

Reis je binnenkort naar India, of via India naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor India.

Heb ik een visum nodig voor India?

Om als toerist naar India te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar India aanschaffen via de ambassade van India in Den Haag. Een toeristenvisum voor India is drie maanden geldig. De geldigheid van het visum kan tijdens je verblijf in India verlengd worden bij de immigratiedienst in het land. De geldigheid van het visum gaat in op de datum van (de eerste) inreis.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 73 reizen naar India

Sinds 28 april 2014 zijn biometrische data verplicht voor de visumaanvraag voor India. Dit betekent dat je vingerafdrukken en een gezichtscan af moet laten nemen. Meer informatie hierover vind je op VisumCentrale.nl.

Visum aanvragen India

Om succesvol een visum voor India aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van India in Den Haag. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

De aanvraagduur van een visum voor India bedraagt doorgaans ongeveer vier werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. Zo biedt VisumCentrale.nl de Pre-Checkservice en Invulservice om je visumaanvraag gemakkelijker te maken. Meer informatie over deze diensten vind je op VisumCentrale.nl.

De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort India

Je paspoort moet minstens zes maanden na de inreisdatum in India geldig zijn. Het paspoort moet twee lege, tegenover elkaar liggende, visumpagina's bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van India in Den Haag stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors