Ajmer

Ajmer

door Rough Guide

De Nag Pahar, ofwel de Slangenberg, is een steile uitloper van het Aravalligebergte, ten westen van Jaipur. De berg vormt een passend epische achtergrond voor Ajmer, woonplaats van de grote soefiheilige Khwaja Muin-ud-din Chishti, stichter van de soefistische Chishtiya-orde. Zijn tombe, de Dargah Khwaja Sahib, is nog altijd een van de belangrijkste islamitische heiligdommen van de wereld.

Dagtocht Pushkar

De stromen pelgrims en derwisjen zwellen vooral aan tijdens Muharram - het islamitisch nieuwjaar en Eid, en voor de geboortedag van de heilige, oftewel Urs Mela. Men gelooft namelijk dat zeven bezoeken aan Ajmer gelijkstaan aan één aan Mekka.

ZELF NAAR Ajmer?

Bekijk alle 2 reizen naar Ajmer

Voor hindoes en buitenlanders is Ajmer vooral van belang als uitvalsbasis voor Pushkar, op twintig minuten rijden per bus, en de meeste mensen blijven hier alleen maar om te wachten op een bus.

Maar als dagtocht vanuit Pushkar is een bezoek aan Ajmer echt de moeite waard, en als islamitisch bolwerk is Ajmer uniek in het hoofdzakelijk hindoeïstische Rajasthan.

Bazar Ajmer

Hoewel de stoffige, moderne straten van Ajmer verstopt zitten met verkeer, hebben de nauwe stegen van de bazaars rond de Dargah Khwaja Sahib een bijna middeleeuws karakter behouden. Het barst hier van de rozenbladkramen en winkels met gebedsmatten, kralen en zijde.

De fraaie mogolpoorten staan nog altijd bij de toegangswegen naar de oude stad, waar de minaretten en koepels van bovenaf in het oog worden gehouden door de Taragarh, eeuwenlang het strategisch belangrijkste fort van India.

Reizen Ajmer

Meer Ajmer

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors