Namchi en Samdruptse

Namchi en Samdruptse

door Rough Guide

Ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van Gangtok en 24 kilometer ten noordwesten van Jorethang ligt het bedrijvige Namchi, op 1.676 meter boven zeeniveau. Het is het administratief centrum van Zuid-Sikkim en trekt veel Indiase toeristen dankzij zijn bijzondere beeldhouwwerken.

Samdruptse beeld

Hoog boven de stad verrijst het gigantische, 41 meter hoge beeld Samdruptse, dat zuidwaarts kijkt richting Darjeeling.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 57 reizen naar India

Het werd gebouwd op initiatief van de regering en is een van de populairste reisbestemmingen in Zuid-Sikkim, even beroemd om zijn gigantische omvang als zijn spirituele betekenis. Het beeld, waarvan de bouw INR 67.600.000 kostte (zo'n 12 miljoen euro), werd in 2004 ingewijd door de dalai lama en bevat een gebedsruimte.

Tweede beeld

Samdruptse ligt acht kilometer ten noorden van Namchi, op de bergrug. Om er te komen, moet je ofwel de enorme, vermoeiende klim langs het Ngadakklooster maken, of een jeep nemen (INR 200) naar de sierlijke rotstuin en vervolgens de laatste drie kilometer klimmen via de traptreden naar het standbeeld. Een taxi vanaf Central Park in Namchi rechtstreeks naar de parkeerplaats naast het beeld kost je INR 250.

De autoriteiten waren met één beeld niet tevreden en bouwden een tweede gevaarte. Een 32 meter hoog beeld van hindoegod Shiva op de top van de Solophok, een heuvel bij Old Namchi, vijf kilometer ten zuiden van de stad voorbij het Nyingmapa-klooster Doling Gompa. Wie avontuurlijker is ingesteld, kan Tendong Hill van 2.623 meter hoog beklimmen om het kleine, als buitenverblijf voor monniken dienende klooster te bezoeken.

Himalaya toppen

Het is mogelijk te lopen vanaf Samdruptse, maar de paden zijn onduidelijk en de beste route is vanuit het dorpje Damthang, veertien kilometer ten noorden van Namchi langs de weg naar Ravangla, bereikbaar per gedeelde taxi. Daar vandaan is het zes kilometer wandelen over een geplaveid pad door een dicht, beschermd woud. Kijk uit voor zwarte beren en ga niet alleen op pad.

Tendong wordt vereerd door de Lepcha's, die geloven dat de heuvel hen beschermde tegen een overstroming die ooit de gehele aarde bedekte. Bij helder weer reikt het panorama van de vlakten van Bengalen tot de toppen van de Himalaya. Het is de moeite waard op de top te kamperen om 's ochtends de zon te zien opkomen.

Praktisch

Namchi heeft een keur aan accommodaties rond het alleen voor voetgangers toegankelijke centrale plein, Central Park, waar twee indrukwekkende bomen groeien. Onder Kesang zit een internetcafé en rond het plein zijn diverse geldautomaten te vinden, waaronder State Bank of India en Axis, die creditcards en bankpassen accepteren (Visa en MasterCard).

De stad heeft goede verbindingen met de rest van Sikkim en met Siliguri, Kalimpong en Darjeeling. Gedeelde jeeps rijden regelmatig (6-14 uur) naar Gangtok (INR 90), Ravangla (INR 30), Gyalshing (INR 55) en Jorethang (INR25).

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors