Mount Abu

Mount Abu

door Rough Guide

Mount Abu van 1.220 meter hoog is een geliefde bestemming voor huwelijksreizen en voor vakantiegangers uit het naburige Gujarat. De hoogste piek op de Abu is de Guru Shikhar met 1.722 meter. De Abu wordt ook wel 'een oase in de woestijn' genoemd vanwege de bijzondere natuurlijke omgeving: rivieren, meren, watervallen en groene bossen.

Verliefde bruidsparen

Het commercialisme op de Abu is gericht op de plaatselijke bezoekers en niet op buitenlandse toeristen. De aanblik van verliefde bruidsparen die verlegen elkaars hand vasthouden en de vrolijke groepen toeristen uit Gujarat, zorgen voor een heel eigen, charmant karakteristieke vakantiesfeer die je verder nergens vindt in Rajasthan. En de frisse lucht is opwekkend na de hitte van de woestijnvlakte.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 56 reizen naar India

Rajput geschiedenis

Het stadje Abu bevat ook een belangrijke plek uit de rajput geschiedenis. Abu is namelijk de plaats van de beroemde, in de achtste eeuw na Christus uitgevoerde yagna agnikund - vuurceremonie - waar alle rajputs volgens de mythe van afstammen.

Houd er rekening mee dat tijdens de piekmaanden van april tot juni, en tijdens vrijwel ieder belangrijk feest, met name Diwali in november, het inwonertal van dertigduizend enorm toeneemt. De kamerprijzen vliegen omhoog en vrede en rust zijn nauwelijks te vinden.

Honeymoon Point

Naast Mount Abu ligt Nakki Lake, 's middags in trek voor ponyritjes of waterfietsen. Er zijn verscheidene panoramische uitkijkpunten aan de rand van het stadje, waarvan Sunset Point de favoriet is, al maken de hordes vakantiegangers en straathandelaren het ook tot de lawaaiigste en minst romantische.

Honeymoon Point, ook wel Ganesh Point (naar de naburige tempel) genoemd, en Anadhra Point bieden op ieder tijdstip van de dag adembenemende uitzichten over de vlakte, en zijn meestal rustiger. Vier uur 's middags is een geschikt moment, maar mijd de paden over het klif tussen Sunset en Honeymoon Point, want hier worden wel eens toeristen beroofd.

Poort naar het paradijs

Het Brahma Kumaris Museum (dag. 8-20 uur, gratis), tussen het poloterrein en het meer, is gewijd aan de spirituele idealen van de Brahma Kumari's ('kinderen van Brahma'), waarvan het hoofdkwartier hier in de buurt ligt. De Brahma Kumari's prediken dat alle religies hetzelfde doel hebben, maar dat alleen anders noemen.

Voorbij de 'Poort naar het Paradijs' word je begroet door bizarre, levensgrote poppen, waaronder blauwe monsters met lange messen. Zij personifiëren hebzucht, wellust en andere sporen van de zogenaamde 'ijzertijd', waarvan men zegt dat je er hiervan wordt verlost. Als dat alles je wat te fanatiek in de oren klinkt, dan zul je begrijpen dat de lokale bevolking probeert buitenlanders buiten de sekte te houden.

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors