Veiligheid India

Veiligheid India

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in India?

India is in principe een veilig land om te reizen. De grensgebieden met Pakistan dienen echter vermeden te worden. Hier geldt het reisadvies om deze gebieden te vermijden vanwege de verhoogde terrorismedreiging. Bekijk voor vertrek altijd het actuele reisadvies.

In India dien je als reiziger te waken voor zakkenrollers in toeristische plaatsen als Delhi, Jaipur, Agra, Varanasi, Mumbai en Goa. De meeste Indiërs doen echter geen vlieg kwaad. Zorg er gewoon voor dat je geld en belangrijke papieren apart van elkaar op je lichaam draagt.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 56 reizen naar India

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in India?

Pas op voor zogenaamde scams in india. Deze zogenaamde reisbureaus in onder andere New Delhi proberen je een verblijf van enkele dagen in bijvoorbeeld Kashmir aan te smeren. Ze zeggen vaak dat ze 'governmental' zijn, reisbureaus van de staat dus.

Deze reisbureaus bieden prachtig uitziende hotels op de perfecte locatie aan voor een prikkie. Te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Je belandt in een armoedig gebied waar niets te zien is van al de beloofde luxe.

Je komt er bovendien maar moeizaam weer weg. En naar je geld kun je fluiten. Ontwijk dus dit soort organisaties en check altijd van tevoren hotelbeoordelingen op het internet.

Wat zijn de alarmnummers in India?

De alarmnummers van brandweer, politie en ambulance zijn respectievelijk: 101, 100 en 102.

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors