Beste reistijd India

Beste reistijd India

Wat is de beste reistijd voor India?

De beste reistijd voor India valt in onze winter. Van december tot eind februari zijn de temperaturen het aangenaamst om te reizen, namelijk rond de 25°C.

Wat is de beste reistijd voor het noorden van India?

In het noorden bij de Ganges stijgt het kwik per jaar gemiddeld boven de 35°. In de Himalaya is het altijd koel en ligt er op de toppen eeuwige sneeuw. Bepaalde plekken in de deelstaten Gulmarg en Kashmir behoren tot de drukste skigebieden in India. Je kunt hier zelfs het gehele jaar door skiën en snowboarden. Ze behoren tot de mooiste berglandschappen ter wereld.

Wat is de beste reistijd voor het zuiden van India?

Het diepe zuiden van India kent een tropisch moessonklimaat. Er is hier praktisch geen winter en de temperaturen zijn continu erg hoog. De kustzones blijven vochtig en warm. Het stortregent hier vaak. De beste reistijd is ook hier onze winter: december tot februari.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors