Beste reistijd India

Beste reistijd India

Wat is de beste reistijd voor India?

De beste reistijd voor India valt in onze winter. Van december tot eind februari zijn de temperaturen het aangenaamst om te reizen, namelijk rond de 25°C.

Wat is de beste reistijd voor het noorden van India?

In het noorden bij de Ganges stijgt het kwik per jaar gemiddeld boven de 35°. In de Himalaya is het altijd koel en ligt er op de toppen eeuwige sneeuw. Bepaalde plekken in de deelstaten Gulmarg en Kashmir behoren tot de drukste skigebieden in India. Je kunt hier zelfs het gehele jaar door skiën en snowboarden. Ze behoren tot de mooiste berglandschappen ter wereld.

Wat is de beste reistijd voor het zuiden van India?

Het diepe zuiden van India kent een tropisch moessonklimaat. Er is hier praktisch geen winter en de temperaturen zijn continu erg hoog. De kustzones blijven vochtig en warm. Het stortregent hier vaak. De beste reistijd is ook hier onze winter: december tot februari.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Azie.nl kenner
Sponsors