Klimaat India

Klimaat India

Wat voor klimaat kun je verwachten in India?

India is een enorm land. Hét klimaat van het land is dus bijna onmogelijk te beschrijven. Het weer in India verschilt per regio. Gemiddeld schijnt de zon in India ongeveer zeven uur per dag. De gemiddelde temperatuur is 25 C°. En over het hele land valt er ongeveer 150 mm regen per maand, tegen 70 mm in Nederland. De maandelijkse neerslag kan in sommige, vooral zuidelijke gebieden echter wel oplopen tot plaatselijk 800 mm.

Welke seizoenen zijn er in India?

India kent drie seizoenen: de droge tijd, de pre-moesson en de moessontijd. De droge tijd duurt het langst en loopt van november tot maart. De pre-moesson loopt van april tot en met juni. Met aansluitend het moessonseizoen tussen juni tot september.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 57 reizen naar India

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden?

Aardbevingen doen zich soms voor in India. De kans dat jij echter in één terecht komt, is echter uitermate klein in het reusachtige land. De meeste aardbevingen doen zich echter voor in de Himalaya.

De zeeën rond India zijn gevoelig voor orkanen. Ze komen niet zo vaak voor als aan de oostkant van Azië, maar helemaal veilig is het niet. De orkanen razen meestal over in de periodes voor en na de moesson.

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors