Religie & Tradities India

Religie & Tradities India

Wat zijn de belangrijkste religies van India?

India is de bakermat van het hindoeïsme. De meerderheid van de Indiase bevolking is hindoe. Niet iedere Indiërs zal prakkiserend zijn, maar het geloof neemt een belangrijke plaats in het dagelijks leven in.

Het verkeer raakt ontregelt wanneer een heilige koe oversteekt en een Indiër die te laat op zijn werk komt vanwege een tempelbezoek om een van de vele goden te eren is niet raar. Het kastenstelsel is voor ons het minst begrepen onderdeel van het hindoeïsme, maar sterk in de Indiase samenleving verweven.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 56 reizen naar India

De rest van de Indiase bevolking is boeddhist, moslim, christen of sikh. Met name de sikhs zijn met hun hoge tulbanden, sikhs knippen hun haar niet, een opvallende verschijning in het Indiase straatbeeld.

Wat zijn belangrijke tradities in India?

Festivals nemen een belangrijke plaats in het leven van de Indiërs. Iedere maand valt er wel wat te vieren. Dit gebeurt uitbundig met veel eten of bonte optochten en processies.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden in India?

Indiase vrouwen lopen in kleurige sari's. Deze gewaden bedekken schouders en knieën, maar je moet er niet raar van staan kijken wanneer je wel blote buiken ziet. Voor westerse vrouwen is het goed om rekening te houden met de ingetogen kleding van vrouwen, maar Indiërs vinden een Europese vrouw in een sari eerder belachelijk. Een sjaal en wijde broek is voldoende.

Indiërs zijn erg gastvrij. Deze gastvrijheid hoef je niet heel letterlijk te nemen. Wanneer een familie erop aandringt hen thuis te bezoeken, kun je dit aanbod gerust afslaan. Vaak verwachten ze ook niet dat je daadwerkelijk mee gaat. Met het aannemen van eten en drinken ligt het wat lastiger. Wanneer je het proeven van iets afslaat, wordt dit vaak als onbeleefd ervaren.

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors