Cherrapunjee en Mawsynram

Cherrapunjee en Mawsynram

door Rough Guide

Cherrapunjee ligt 56 kilometer ten zuiden van Shillong in de Khasi Hills en staat bekend als de natste plaats ter wereld. De grootste hoeveelheid dagelijkse neerslag ooit werd hier in 1876 gemeten: 104 centimeter in 24 uur. In het nabije Mawsynram valt tegenwoordig meer neerslag, met een verbluffende jaarlijkse neerslag van 1187 centimeter.

De vele watervallen in dit gebied zijn het indrukwekkendst tijdens de moesson, wanneer er enorme stortbuien overtrekken naar de Bengaalse vlakte. Toch is de hoeveelheid neerslag in de afgelopen jaren gedaald, waarschijnlijk door klimaatveranderingen, en wordt er zelfs gebrek aan water gemeld.

ZELF NAAR India?

Bekijk alle 57 reizen naar India

Watervallen en grotten

De stad Cherrapunjee beslaat een aantal vierkante kilometer. Om de acht dagen is er een markt met lokaal gemaakte sieraden en plaatselijke, oranje honing. Bezienswaardigheden als de Noh Kalikai-waterval, het Bangladesh panorama en de Mawsmai grot liggen op een paar kilometer afstand, in verschillende richtingen. Je kunt alles zien tijdens een dagtochtje van Meghalaya Tourism of huur voor een dag een taxi voor INR 1200-1600.

Dé trekpleister van Mawsynram, twaalf kilometer vanaf Cherrapunjee, is de Mawjinbuingrot waar een stalagmiet die op een shivalingam lijkt, wordt bedruppeld door een borstvormige stalactiet. Er gaat geen bus van Cherrapunjee naar Mawsynram. Ga per taxi of ga mee met een dagtochtje van Meghalaya Tourism.

Dawki, Jowail en Nartiang

Op 96 kilometer van Shillong ligt Dawki, de belangrijkste grensovergang van Meghalaya naar Bangladesh, waar je prachtige vergezichten hebt. Aan de andere kant van de grens ligt Tamabil op 2,5 uur van Sylhet. Aangezien je in Meghalaya geen visum voor Bangladesh kunt krijgen, moet je die van tevoren regelen, bijvoorbeeld bij het consulaat in Kolkata. Als je vanuit Bangladesh in Dawki aankomt, vertrekken rond 11 uur 's morgens de laatste bussen en sumo's naar Shillong. Een taxirit kost INR 1300-1600.

In de marktstad Jowai, 64 kilometer ten noordoosten van Shillong in de Jaintia Hills, vindt in juli het dansfestival Behdienkhlam plaats. Iets noordelijker, in Nartiang, zijn de ruïnes van het paleis van de koning van Jaintia en indrukwekkende monolieten en megalieten.

Vanuit Jowai kost een taxi INR 400. In het hele gebied zijn grotten. Cultural Pursuits in Shillong organiseert bezichtigingen en wandelingen. Vanuit Shillong gaan dagelijks een paar bussen naar Jowai, maar je kunt ook een taxi nemen.

Reizen India

Specialisten India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors