India

Reviews India

8,0
8,4 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,5 Steden of plaatsen
7,9 Locals
7,2 Veilig
8,3 Natuur
7,2 Stranden
7,5 Klimaat
  • Aantal reviews: 122
  • Aantal waarderingen: 69

Kajuraho (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Carla Wilbrink op 04 januari 2020

Kajuraho, een relatief klein stadje in India maar eigenlijk niet te missen. Bekend om zijn enorme tempelcomplex, (ga hier 's ochtends heen ivm de temperatuur) en prachtige straatjes als je buiten de gebaande paden durft te komen. Ook hier was de plaatselijke bevolking erg gastvrij en vriendelijk. Voor een fotograaf is dit een walhalla!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten India

  • fantastisch rijk in al zijn variaties
  • laat je overspoelen door de cultuur

Minpunten India

  • op de markten is het bijna onmogelijk om rustig ergens te kijken
Ultieme tip: Geef bedelaars geen geld. Veel bedelaars zijn professionals. Zij verdienen met bedelen meer dan met een gewone baan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Radjasthan.... Een stukje betoverend India. (bezocht in januari 2019)

Review geschreven door Carla Wilbrink op 04 januari 2020

Low budget gereisd, op eigen gelegenheid, met de trein, bus, te voet. Contact gemaakt met de lokale bevolking. Een fantastisch land. En t is waar: de kleuren en geuren zijn overal en overweldigend.
Reizen met de trein is een ervaring op zich. Neem de tijd, uiteindelijk heb je vakantie en geniet van alles om je heen. Absorbeer de cultuur, het eten, de geuren... Eigenlijk alles!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten India

  • Fascinerend
  • Kleurrijk
  • Fotogeniek
  • Zalig eten ook op de straat!

Minpunten India

  • Je moet je eigen hygiëne goed kn acht houden dus na het veters strikksn van je schoenen je handen ontsmetten
Ultieme tip: Kijk per plaats wat je volgende bestemming is, praat met de bevolking. De Indiërs zijn zeer gastvrij en trots op wat ze te bieden hebben. En terrecht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rishikesh (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Elvira Lems op 17 december 2019

Prachtige indiaase stad aan de ganges. Veel opties voor yoga lessen en yoga teacher trainingen. Toegankelijke stad voor eerste bezoek aan/kennismaking met India. Aardige locals. Men is gewend aan toerisme.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

  • heerlijk eten
  • betaalbaar
  • cultuur
Ultieme tip: Restaurant little buddha cafe
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Spiritueel india (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Joyce Cuunders op 08 december 2019

Rishikesh is fantastisch, spiritueel, mooi en fijn. Zeker een plek waar je alles over yoga en spiritualiteit kan ontdekken. Mooie omgeving, lieve mensen. En goed om te beginnen met je yoga teacher training.

Pluspunten India

  • yoga
  • spiritueel
  • cultuur

Minpunten India

  • vies
  • intents
  • druk
Ultieme tip: Geef jezelf over aan het onbekende
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Spiritueel india (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Joyce Cuunders op 08 december 2019

Rishikesh is fantastisch, spiritueel, mooi en fijn. Zeker een plek waar je alles over yoga en spiritualiteit kan ontdekken. Mooie omgeving, lieve mensen. En goed om te beginnen met je yoga teacher training.

Pluspunten India

  • yoga
  • spiritueel
  • cultuur

Minpunten India

  • vies
  • intents
  • druk
Ultieme tip: Geef jezelf over aan het onbekende
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Robin Blom op 04 december 2019

India was echt prachtig. Heb een rondreis door Radjastan gedaan. Echte aanrader. Alle steden zijn weer anders, prachtige architectuur en vriendelijke mensen. Er is voor iedereen wel wat te zien of te doen.

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

  • cultuur
  • architectuur
  • diversiteit

Minpunten India

  • veel afval
  • loslopende koeien niet altijd fijn
  • minder goed met openbaar vervoer te reizen
Ultieme tip: Bezoek in Agra niet alleen de Taj Mahal. Maar bezoek de tuin er tegen over. Veel minder mensen, zelfde prachtige uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk India (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Laura Van den Broek op 27 november 2019

Tijdens onze rondreis in India heb ik ontzettend veel prachtige dingen gezien. Tijdens onze rondreis door Rajasthan hebben we genoten van de architectuur, natuur, cultuur en het heerlijke eten. een echte aanrader.

8,7
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten India

  • uitgebreide vegetarische keuken
  • vriendelijke locals

Minpunten India

  • vervuiling
Ultieme tip: Ga met de nachttrein, lekker goedkoop, gezellig en een echt avontuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Incredible india? (bezocht in april 2010)

Review geschreven door Dennis Beer op 18 november 2019

India is een land vol tegenstrijdigheden. Het straatbeeld bestaat uit mix van mensen en klassen. Van een familie wonend op een rotonde tot het passeren van dure sportauto's met rijke Indiërs. India heeft zijn eigen geur, van kruiden en specerijen en de geur van het dagelijks leven. Ook de geur van afval en riool horen hier helaas bij omdat het land zeker nog niet volledig is ontwikkeld om dit probleem aan te pakken. Vriendelijk en gastvrij en bereidt je te helpen dat is de Indiër zeker. Zelf ervaren? Gewoon lekker gaan!

Pluspunten India

  • Betaalbaar
  • eten
  • cultuur

Minpunten India

  • afval
Ultieme tip: Pak een tuk tuk in een van de drukke steden! Zo zie je veel op een rustig tempo. En ja jij als tourist betaald altijd te ' veel '.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een fantastisch kleurrijk land. (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Ingeborg Matthijsse-Fennema op 18 november 2019

Wij bezochten Radjastan. Hier zijn veel Unesco Werelderfgoed bestemmingen. Wij waren overweldigd door de kleuren, de vriendelijke mensen en de prachtige paleizen en forten. Er is veel armoede en er ligt veel vuil langs de weg, maar ik zou morgen weer gaan als ik de gelegenheid had. Het eten is heerlijk, de hotels zijn prima.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten India

  • zeer betaalbaar
  • prachtige souvenirs om mee te nemen
  • aardige locals

Minpunten India

  • Bij de Taj Mahal is het erg druk. Bovendien moet er een blauwe lucht zijn om het gebouw goed af te laten steken.
Ultieme tip: Er is teveel om op te noemen, maar ik zelf zou zeggen: kijk naar de mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing India (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Jessica Klement op 18 november 2019

India was echt geweldig! Zo kleurrijk en lieve mensen! Wel ook heel erg arm. Ze zeggen dat je echt een cultuurshock krijgt en dat is ook zo en ik ben best wel wat gewend met het reizen. Wel absoluut een aanrader! Hoogtepunt natuurlijk de Taj Mahal! Delhi was echt gekkenwerk zo druk! Wilde tijgers gespot in het National Park, zo gaaf!

Pluspunten India

  • betaalbaar
  • lieve mensen
  • je kan alle kanten op

Minpunten India

  • heel druk
  • veel mensen
  • vies land
  • veel armoede
Ultieme tip: Camelfair in Pushkar! Dat was echt het mooist van de hele trip(naast de Taj Mahal dan)!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land waar ik verliefd op ben geworden! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Yvon Vinken op 17 november 2019

Een prachtig en puur land. Wat zo het tegenovergestelde van Nederland is. En dat maakt het zo betoverend. Een land waar we veel van kunnen leren. Een mooie cultuur en natuur, maar vooral een inspirerende bevolking.

7,9
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat
Ultieme tip: Ga opzoek naar dorpjes achter de grote steden. Bezoek scholen en families om te ervaren hoe het leven in India is.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful people (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Mandy Stam op 17 november 2019

In India heb ik zoveel bijzondere mensen ontmoet. Of het nu bij een bezienswaardigheid is of in een restaurant of hotel. Bijzonder is ook dat heel veel mensen met je op de foto willen, waardoor je de lokale bevolking ook een glimlach op het gezicht bezorgd.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Minpunten India

  • Drukte
Ultieme tip: Reis met de trein en maak een praatje met de bevolking. Hierbij ontdek je hoe vriendelijk ze zijn en voor je het weet eet je mee of ben je een spelletje met ze aan het spelen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Verrassend Indië (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Ella Wagemakers op 17 november 2019

Een verrassend land vol kleur, gastvrijheid en diversiteit! Één bezoek is niet genoeg! Elke staat is anders: de kunst en architectuur, de tradities, de klederdracht, het eten. Overal vind je vriendelijkheid en de trots van het volk voor het land.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten India

  • Culturele diversiteit
  • Rijke geschiedenis

Minpunten India

  • Pas op voor verdacht eten
Ultieme tip: Zorg voor een goed Indiaans reisbureau voor lokale hulp. Aan wie beter vragen kun je tips vragen dan aan Indiërs zelf. En niet in de steden blijven maar ga waar er veel natuur is.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Experiencing South-India solo (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Mabel Stok op 17 november 2019

I travelled solo threw south of india: goa, hampi, marari, allepey, munnar and thekkady (peryar) in december 2018 . I chose the south because it is known for being a little more safe, little easyer to travel, than the north. It was chaotic, crazy, beautiful, heartwarming and just an overall sensation for all your sences. As a femal solo traveller it is very much advised to really prepare well, look into the culture, traditions and beliefs, behavioral norms, do' s and dont's, dress etiquettes, ways for travel etc. A lonely planet is a must when travelling here solo, especially when its your first time. India will take you on the ride of your life. When you dress and act appropriately, and remain aware, india (in my experience) will welcome you and carry you. I was a little scared to go at first. I sure did my homework. But as soon as i arrived the right people and circumstances just came to me. Ofcourse, as it is india, little things also went wrong. Just keep your heas cool, trust, be creative and go with the flow. India and its many colours will leave a deep impression on you for sure.

Pluspunten India

  • affordable
  • kind and helpfull people
  • stunning nature
Ultieme tip: Do your homework, look in the do's and dont's, buy a lonely planet, trust and be open, be aware and go with the flow
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

India : de mensen (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door guus giesbergen op 29 december 2018

De toeristen-business in India is goed ontwikkeld. Je kunt er voor alles terecht, en de meeste aanbieders proberen je ook echt goed service te bieden. Het is verleidelijk en gemakkelijk om je van de ene bezienswaardigheid naar de volgende te laten leiden. Zo gaan er busladingen vol van het hotel naar de tempel, en hop weer verder. Zonder een Indiër te spreken, eigenlijk. Maar India is about the people, het gaat om die fantastische mensen, waar ik mijn mooiste, leukste herinneringen aan bewaar.

Pluspunten India

  • de vriendelijkheid van de
  • gewone man
  • gastvrijheid
  • lekker eten

Minpunten India

  • smog in de stad
Ultieme tip: stap het hotel uit, en ga eens buurten in de omgeving : altijd prijs !
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Colorful people on every road (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Sophie Huysentruyt op 24 november 2018

Chaotic when you arrive and the noise might drive you crazy. After a while you get used to the hooting of cars and buses, the cows and tuk-tuks that all seem to have priority. You start seeing the people, the bright colors, the arts and crafts intermixed with the smells and more colors of spices and delicious food. Towns can get very hectic but you get used to it. Many hotels/places have courtyards where you can get away from it all or you can take a trip outside town which will give you a totally different picture. Get a car with chauffeur -- wouldn't recommend driving yourself there - and drive outside the cities, the countryside has as much to offer as the towns. Very interesting, exciting place. Be aware though, that when you do rent a car; you might get a guide extra to the chauffeur and those guides might insist you go into shops to buy things -- they most probably get a percentage - make sure you discuss this clearly before.

Pluspunten India

  • Affordable
  • greatfood
  • collorful
  • cultural

Minpunten India

  • poverty
  • dirty
Ultieme tip: Enjoy the rich culture and food. Get a car with chauffeur and visit several places.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

India is een fantastisch, kleurrijk land. (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Ingeborg Matthijsse-Fennema op 22 november 2018

Armoede naast indrukwekkende paleizen. Grote contrasten die een cultuurschok veroorzaken.
Heel vriendelijke mensen. Indrukwekkend. Een enorme ervaring om dit land te bezoeken. Het prachtige Unesco erfgoed in de vorm van paleizen en forten zijn onvoorstelbaar mooi. De oude haveli's zijn schitterend, maar de mensen met hun kleurrijke kleding, vriendelijke gezichten hebben de meeste indruk op mij gemaakt.

Pluspunten India

  • Zeer aardige locals
  • heerlijk eten
  • Unesco erfgoed

Minpunten India

  • Armoede
  • vervuiling
Ultieme tip: Rajastan bezoeken. Deze staat is indrukwekkend met al zijn Unesco erfgoed.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 ongelooflijke weken (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Dirk Abbink op 21 november 2018

3 weken door een geweldig land
Heel veel indrukken en fantastische mensen en een top chauffeur
Vee steden bekeken paleizen, forts, natuur
Naar pinkcity ,blue city New dehli Mumbai .
Het een is nog mooier dan het ander en dan nog maar een klein stukje India gezien .

Pluspunten India

  • super aardig

Minpunten India

  • niet overal even schoon
Ultieme tip: Onbeschijvelijk mooi
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch en verliefd (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Selma Sofie op 18 november 2018

Alles in India is veel en in contrast met alles wat je kan verwachten. Er hangt iets magisch tussen de mensen, dieren en natuur daar wat je niet kan beschrijven of benoemen. Iets magisch wat je verliefd maakt en waardoor ik India jaarlijks wil blijven bezoeken en terugkeren.

Pluspunten India

  • de mensen
  • eten
  • geuren
  • kleuren
  • natuur
  • dieren
  • alles
  • tempels
  • cultuur
  • kunst

Minpunten India

  • hygiene
  • drukte
  • warmte
  • ziekte
  • armoede
  • contrasten
Ultieme tip: Kunstenaars in Udaipur die je waanzinnig goed schilderles kunnen geven. Janak arts is de plek waar je moet zijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heftig maar mooi (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Kim Roest op 14 november 2018

India is geweldig. Hou er wel rekening mee dat je de eerste week moet bijkomen. Dat had ik tenminste. Het is drukker dan dat je je hebt voorgesteld en alle indrukken zijn nog heftiger dan je had gedacht. Maar wat is het mooi! O.a. de woestijn in geweest op kamelen en veel met de trein gereisd. Wat een ervaring!

Pluspunten India

  • Mooie natuur
  • cultuur
  • betaalbaar

Minpunten India

  • soms onaardige mensen
Ultieme tip: Maak je niet druk om vertraagde treinen of als er iets mis gaat. Het komt allemaal goed, en dit maakt je reis zoals hij is!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen India

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors