Surin

Surin

door Rough Guide

De provinciehoofdplaats Surin ligt ongeveer 150 kilometer ten oosten van Khorat. Het is een goede plek om het ontspannen levenstempo in Isaan te ondergaan, met sfeervolle Khmer-ruïnes in de buurt en een bruisend nachtleven op de koop toe. Surin staat ook bekend om het jaarlijkse, zeer commerciële bijeendrijven van olifanten.

De relatie met olifanten komt door de lokale Suay, die veel ervaring hebben in het werken met de dikhuiden, zoals soms te zien is in het dorp Ban Ta Klang vlak in de buurt.

ZELF NAAR Surin?

Bekijk alle 1 reizen naar Surin

Khmer architectuur

De overige bevolking van Surin bestaat uit Thai, Laotianen en Khmer. De Khmer wonen en werken al meer dan duizend jaar in de regio en hun architectuur is nog goed te zien bij de tempelruïnes van Ta Muean en Ban Pluang. Voor de moderne reiziger bestaat de mogelijkheid om over land tussen Thailand en Cambodja te reizen via de grensovergang Chong Chom bij Kap Choeng.

Zijden stoffen

Surin heeft zelf geen bezienswaardigheden, maar de stad is beroemd vanwege het aanbod aan zijden stoffen. Alleen al de provincie Surin kent zevenhonderd dessins, vaak oorspronkelijk uit Cambodja, waaronder het plaatselijk heel populaire romboïdepatroon. In het hoogseizoen verkopen vrouwen vaak stof bij de kruising tussen Tannasarn en Krungsrinai.

Je kunt ook naar Ruen Mai vlak bij het Phetkasem Hotel op 162-164 Thanon Jitbumrung. Bij Nong Ying, 52 Thanon Jitbumrung, hebben ze een geweldige keuze aan zijde, zijden jasjes, tassen en accessoires, zilveren sieraden en driehoekige kussens. Of ga naar Ake Anun Thai Silk op 126 Sanitnikhomrut.

Olifanten shows

Het Elephhant Festival, elk jaar in het derde weekend van november, trekt ongeveer 40.000 toeschouwers voor 250 voetballende, strijdende en in volle oorlogsuitrusting paraderende olifanten. De shows duren ongeveer drie uur en bieden trainers en dieren de kans hun vaardigheden te tonen. Als je vroeg komt (ongeveer 7.30 uur), kun je de voorbereidingen in de straten zien waar inwoners lange tafels vol ananassen, bananen en suikerriet klaarzetten, zodat de olifanten zich een weg door de stad kunnen eten.

Benader de olifanten altijd voorzichtig, want al lijkt het of ze goed onder controle worden gehouden, in het verleden zijn er wel eens toeristen gedood door bange en getergde olifanten. Kaartjes kosten 500-800 baht en kunnen besteld worden via de TAT of bij Saren Travel, waar ze ook accommodatie en vervoer kunnen regelen als je drie maanden van tevoren contact opneemt. Of boek een meerdaagse trip bij een reisbureau in Bangkok.

Tocht door de regio

Een goede reden om op een ander moment naar Surin te komen zijn de interessante tochten door de regio, georganiseerd door Pirom & Aree's House. Pirom is een goed geïnformeerde voormalig maatschappelijk werker en met hem krijgen toeristen een unieke kans om een glimp op te vangen van het echte leven op het noordoostelijke platteland.

Je bezoekt plaatselijke zijdewevers en mandenmakers, maar ook Ban Ta Klang, het dorp van de olifantentrainers. Ook kun je een meerdaagse tocht maken, bijvoorbeeld naar Khao Phra Viharn (indien open), Khong Chiam en Pha Taem.

Reizen Surin

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors