Reisverzekering in Thailand

Reisverzekering in Thailand

Thailand is één van de populairste ver-weg-bestemmingen van Nederlandse toeristen. Logisch, je kunt er mooie dingen zien én doen. Duiken in de zee en trektochten door de jungle zijn twee populaire activiteiten in het land. Maar ben je wel verzekerd voor deze activiteiten?

Koh Tao, Koh Phi Phi, Koh Lanta en Kh Chang zijn vier eilanden waar volop gedoken wordt. Duiken is er een feest! Houd je meer van berg- en junglewandelingen? Deze activiteiten vinden vooral in het noorden van Thailand plaats. Bijvoorbeeld bij Chiang Mai en Chiang Rai.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 150 reizen naar Thailand

Zolang het goed gaat, zijn dit onvergetelijke ervaringen. Maar stel het gaat mis… Dan is het fijn als je goed verzekerd bent voor de kosten die daarbij komen kijken. Niet elke reisverzekering biedt standaard dekking voor duikactiviteiten of bergwandelingen. In dat geval moet je een aanvullende dekking nemen. Check dus bij je reisverzekeraar welke sportieve activiteiten gedekt zijn en voor welke activiteiten je een aanvullende dekking nodig hebt.

Vakantiesporten standaard

Bij Europeesche Verzekeringen zijn de dekkingen van de reisverzekering ruim. Duiken en bergwandelen zijn standaard meeverzekerd op je reisverzekering. En dat niet alleen. Ook sporten als raften op de rivier en mountainbiken zijn gedekt op de reisverzekering. Veel andere reisverzekeringen bieden deze dekkingen niet standaard. Om dan goed verzekerd te zijn, moet je nog een aanvullende dekking afsluiten.

Val je tijdens het wandelen en beland je in het ziekenhuis? En heb je de dekking Geneeskundige Kosten? Dan krijg je de doktersrekening vergoed. Zelfs als je op vakantie een keer gaat bungeejumpen of paragliden ben je daarvoor verzekerd. Voorwaarde is dat je geen onverantwoorde risico's neemt. Parachutespringen valt ook onder de verzekering, zolang het onder deskundige begeleiding gebeurt. 

En hoe zit het met je sportspullen?

Misschien heb je een eigen duikuitrusting, of neem je je eigen mountainbike mee. Deze spullen zijn vaak erg duur. Bij een standaard bagagedekking is de dekking vaak niet hoog genoeg. Bij de Europeesche bijvoorbeeld, is de bagagedekking tussen de € 1.000,- en € 5.000,-, afhankelijk van je gekozen pakket. Dat is vergeleken met andere verzekeraars een hoge dekking, maar misschien niet voldoende voor je bagage inclusief duikspullen.

Gelukkig bestaat er de aanvullende dekking Sportuitrusting. Dan is je sportuitrusting gedekt tot € 2.500,-. Vanzelfsprekend duikt en wandelt het net even wat lekkerder als de verzekering goed op orde is!

Zorg dat je verzekering op orde is

Heb je een sportieve activiteit in Thailand op de planning staan, zoals duiken? En heb je al een reisverzekering? Check dan of deze activiteit gedekt is op je reisverzekering. Biedt je reisverzekering geen dekking? Overweeg dan over te stappen naar de Europeesche. Onze reisverzekering biedt ruime dekkingen. Duiken is standaard verzekerd.

De reisverzekering van de Europeesche sluit je hier af

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors