Koh Phangan Jouw vakantie naar Azië begint hier!
8,5
9,2 Algemene ervaring
9,0 Locals
7,8 Interessant
8,6 Natuur
9,2 Stranden
6,8 Wildlife
8,3 Wandelingen en/of andere activiteiten

Koh Phangan

Rough Guide

Steeds meer rugzaktoeristen gaan naar Koh Samui's vrolijke kleine zusje, Koh Phangan (ook wel geschreven als Koh Pha Ngan), twintig kilometer naar het noorden. De sfeer op het eiland is echter nog steeds eenvoudig, vooral omdat de slechte wegen een probleem zijn voor de projectontwikkelaars.

De bergen landinwaarts zijn bedekt met een dichte jungle en langs de kust vind je ruige, kale landtongen. Phangan heeft niet de uitgestrekte, golvende stranden waar Koh Samui beroemd om is, maar wel veel koraal en een paar prachtige beschutte baaien.

ZELF NAAR Koh Phangan?

Bekijk alle 25 reizen naar Koh Phangan

Bottle Beach

Als je totale afzondering zoekt, ga dan naar Hat Khuat, ofwel Bottle Beach, aan de noordkust of naar de onaangetaste stranden aan de oostkust. Thong Nai Pan, eveneens aan de oostkust, is minder afgelegen en heeft redelijke faciliteiten en accommodatie. De lange, smalle strook land in het zuidoosten, Hat Rin, is een commercieel resort voor rugzaktoeristen in een prachtige omgeving en een pelgrimsoord voor liefhebbers.

De ontwikkeling van eiland vindt vooral plaats in het zuiden en het westen, langs de enige kustwegen op het eiland die vanuit de hoofdstad Thong Sala lopen. De onaantrekkelijke zuidkust kun je overslaan, maar aan de westkust zijn een paar aardige zandstranden met prachtige zonsondergangen, vooral Hat Yao en Hat Salad.

Accommodatie

De bungalows in Phangan hebben allemaal stromend water en elektriciteit (op de meest afgelegen stranden alleen 's avonds en met eigen generatoren), en bijna allemaal een eigen badkamer.

Er is maar een handjevol luxeresorts, maar op veel plekken is inmiddels airco, vooral op Hat Rin. De ongeveer driehonderd resorts beschikken over het algemeen over meer ruimte dan op Koh Samui, en het leven is er goedkoper.

Volle maan

Het nachtleven is geconcentreerd rond Hat Rin, met elke maand een wild strandfeest bij vollemaan als hoogtepunt, beter bekend als Full Moon Party. Daar zijn inmiddels een paar kleinere feesten bijgekomen, het Half Moon Party en een keer per maand het Black Moon Party, beide bij Ban Tai.

Steeds meer rugzaktoeristen gaan naar Koh Samui's vrolijke kleine zusje, Koh Phangan, twintig kilometer naar het noorden. De sfeer op het eiland is echter nog steeds eenvoudig, vooral omdat de slechte wegen een probleem zijn voor de projectontwikkelaars.

Meer lezen over Koh Phangan?

Rough GuideBestel dan snel je ROUGH GUIDE!

Reizen Koh Phangan

Meer Koh Phangan

Reviews Koh Phangan

Geweldig (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Sandro Cooiman op 05 december 2019

Ernaar Koh phangan met een scooter! We hebben zelf een scooter gehuurd voor maar liefst 5 dagen. Dit was het beste idee, want we hebben heel het eiland verkend en alle mooiste bezienswaardigheden gespot.

Pluspunten Koh Phangan

 • full moon party

Minpunten Koh Phangan

 • duur
Ultieme tip: Huur een scooter!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Chillen en Party op Koh Phangan (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Rick Van Beuningen op 18 november 2019

Koh Phangan is echt een heerlijk eiland om te bezoeken. De chille sfeer die er heerst, de mooie stranden en natuurlijk het lekkere eten. Huur een scooter voor een paar dagen en verken het eiland op zijn gemak. Als je van een feestje houdt, mag de full of half moon party natuurlijk niet ontbreken. 4 a 5 dagen is een mooie tijd om te verblijven, of je moet natuurlijk zeeën van tijd hebben. ;)

7,6
9 Algemene ervaring
9 Locals
6 Interessant
8 Natuur
8 Stranden
6 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Koh Phangan

 • Chill
 • mooie stranden
 • restaurantjes
 • uitgaan

Minpunten Koh Phangan

 • soms veel toeristme in hoogseizoen
Ultieme tip: Huur een scooter en verken het eiland. Rijdt wel rustig, je hebt alle tijd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Tropical Koh Phangan (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Roos Van den Berg op 11 november 2018

Vorig jaar ben ik met mijn kersverse man op Honeymoon geweest naar Thailand en hebben toen o.a. Koh Phangan bezocht. Wat een prachtige nog redelijk ongerepte tropische omgeving vol met jungle, romantische plekken met uitzicht, doorzichtig zeewater, lieve mensen en heerlijk eten. Er waren ook mooie plekken waar weinig toeristen waren en je rustig kon genieten van de natuur. Echt een aanrader!!!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Koh Phangan

 • Ongerept
 • weinig toeristen

Minpunten Koh Phangan

 • Wegen zijn niet glad
Ultieme tip: Bottle beach, waar je alleen met een bootje heen kon. Nog ongerept, weinig mensen en prachtige natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een plek waar je echt niet weg komt! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Roy Rovers op 21 november 2017

Allereerst: besef goed wat je doet voordat je de de oversteek maakt naar Koh Phangang. Dit eiland is echt een waar paradijsje, zelfs als je niet voor de Full Moon Party gaat. Sterker nog, er zijn zoveel meer mooie dingen te doen en te zien. En het leuke is dat alles met een scooter binnen een uur rijden ligt. Van leuke hippe eettentjes tot streetfood en van laidback beaches tot de mooiste duikspot in Azië. Je vind er alles!

8,1
10 Algemene ervaring
9 Locals
8 Interessant
8 Natuur
9 Stranden
6 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Koh Phangan

 • Betaalbaar
 • Duiken
 • Stranden
 • Paradijs
 • Zon

Minpunten Koh Phangan

 • Veel toeristen tijdens de Full Moon Parties
Ultieme tip: Huur een scooter!! Maar draag wel altijd dichte schoenen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Koh Phangan (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Rianne Bömer op 13 november 2017

Een prachtig eiland zodra je weg bent uit de drukte. Prachtige natuur, verlate witte stranden, en prachtig om te duiken en snorkelen. Haad Rin is leuk voor een dagje maar erg druk met toeristen. Hier vindt ook iedere maand de full moon party plaats.

Pluspunten Koh Phangan

 • mooie stranden

Minpunten Koh Phangan

 • veel toeristen
Ultieme tip: Reis na aankomst met de boot direct door naar andere kant van het eiland voor fantastische onaangetaste natuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Heerlijk eiland (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Iza Cng op 12 november 2017

Na de drukte van Bangkok en de stilte van Koh Samui, was Koh Phangan precies wat ik nodig had! Scooter gehuurd en lekker rondom het eiland gaan touren, wegen zijn er prima voor en de stranden en watervallen die ik bezocht waren prachtig! Kortom, ik zou hier graag terug komen!

Pluspunten Koh Phangan

 • mooie stranden
 • goede balans tussen drukte en stilte
 • goede wegen voor scooterrit

Minpunten Koh Phangan

 • geen
Ultieme tip: Scooter huren en strandjes verkennen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke geur van Teakhout in accommodatie in het tropische regenwoud. (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Priscilla Speerstra op 12 juni 2017

In Koh Phangan had ik een luxe hotel geboekt om mezelf te verwennen. Namelijk hotel Santhiya Resort & Spa in Koh Phangan (5 sterren). Zo goed geregeld. Je werd vanaf het vliegveld van Koh Samui opgehaald en vervolgens met een speedboot in 20 minuten naar het hotel gebracht, terwijl de ferry er 2 uur over doet! Het hout wat ze in de accommodaties gebruiken is van duurzaam teakhout en daar ruikt het ook naar. Een prachtige locatie en echt genieten! Ik had een eigen bungalow met privé-zwembad, outdoor douche, outdoor bad. Het was absoluut prijzig en eigenlijk ver buiten mijn budget, maar dit is iets wat je een keer meegemaakt moet hebben.

Nadat ik de dag erop naar de Full Moon Party ging in Haad Rin in het zuiden van het eiland, baalde ik dat ik niet langer kon blijven. Daar kwam ik namelijk in een KROT terecht, omdat bijna alle hotels tijdens de full moon party vol zaten ''volgens D-reizen''. (Had ik maar op booking.com of expedia gekeken of gewoon op de bonnefooi een hotel gekozen) Voor dat krot betaalde ik namelijk € 115,- euro voor 1 nacht! Boek dus nooit bij Hotel Chang Phueak Changan Resort, want daar krijg je echt spijt van! Ik durfde daar niet te douchen, en je kon door de bodem van de vloer heen kijken. Geen airco en de weg was ook onbegaanbaar, dat taxi's je niet tot aan de deur willen brengen. De service was slecht en die trappen! Onderweg naar het strand van de full moon party voelde ik me niet veilig, omdat de weg naar het strand redelijk lang en onverlicht was. Daar wilde ik zo snel mogelijk weg!

Full Moon Party was wel leuk om een keer mee te maken, maar heel erg toeristisch en commercieel. Leuk is dat hier alle partygangers uit verschillende landen samenkomen. Hier ben je niet alleen!

Pluspunten Koh Phangan

 • duurzaam
 • luxe
 • backpackers
 • stellen

Minpunten Koh Phangan

 • duur
 • toeristisch
Ultieme tip: Wil je naar de Full Moon Party? boek dan op tijd een goed hostel of hotel, want de prijzen worden behoorlijk opgekrikt tijdens de Full Moon Party!
Aangeraden voor: Stellen

Reis door thailand (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Remmelt De koff op 06 juni 2017

Reis van bangkok
Naar het eiland voor de full moon party.
Daarna naar zuid Krabi
Geweldige reis gehad.
Mooi hotel. De coast is een echte aanrader. Niet echt wat voor backpakkers. Iets wat luxe hotel.
Wel uitkijken voor mensen die drugs in je drank willen doen

Ultieme tip: De full moon party
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

Top vakantie (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Bas Wondergem op 10 mei 2017

Prachteiland, mooie cultuur, mooie natuur en geweldige mensen. Dat geldt wat minder allemaal voor de zuidkant van het eiland. Daar is namelijk de fulmoon party een keer per maand en wordt er flink wat gefeest. Ook heel leuk maar daar hoef je dus niet te zijn voor je rust.

Pluspunten Koh Phangan

 • betaalbaar
 • feesten
 • cultuur

Minpunten Koh Phangan

 • party touristen
Ultieme tip: Huur een scooter en ga het eiland rond. Maak wel even foto,s van de scooter voordat je er mee weg rijd. Ze willen je nog wel een de schuld geven van schaden die je niet heb gemaakt
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Levendige ervaring (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Carlijn Van der Burg op 11 december 2016

Koh Phangan is een fantastisch eiland. Vooral wanneer de drukte van de Fullmoon Party voorbij is, is het eiland geweldig. Ik heb leren kitesurfen, ik heb van de prachtige zonsondergang genoten en ik ben bij fantastische feestjes geweest!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Locals
8 Interessant
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Koh Phangan

 • veelzijdig

Minpunten Koh Phangan

 • teveel touristen
Ultieme tip: Mijn tip is de kitesurfschool Kiteflip! Ontzettend aardige en professionele mensen (de eigenaar is een Belg), je voelt je er gelijk thuis!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Go somewhere, go to Bottle Beach! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Alexa Op 't Land op 06 oktober 2016

Bezoek eens de Fullmoon-party als je er dan toch op die tijd van het jaar bent. Let wel op dat je van te voren een mooi hotelletje zoekt, anders is alles weg, zonde! Je kan natuurlijk ook de hele nacht op het strand blijven dwalen!

Pluspunten Koh Phangan

 • prive strand
 • mooi
 • niet zo budget
 • luxe
 • lieve locals
 • goede service

Minpunten Koh Phangan

 • niet heel goed bereikbaar vooral niet in de avond
Ultieme tip: Fullmoon-party: leuk om een keertje mee te maken, zeker als je dan toch om die tijd van het jaar daar bent!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Niet alleen leuk voor de Full Moon Party (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 12 augustus 2016

Ik heb onwijs genoten van mijn verblijf op Koh Phangan. Het eiland was lekker rustig toen ik er was; de Full Moon Party was net geweest. Ik heb er bijna een week op het paradijselijke hoofdstrand gehangen, een scooter gehuurd om het tropische eiland te verkennen en elke dag gefeest (Full Moon Party of niet, er is altijd wat te doen). De locals waren ontzettend vriendelijk (dat verandert tijdens het beruchte feest) en namen me mee naar een aantal 'geheime' strandjes en bars. Ik was écht onder de indruk. Wat een mooi eiland!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Locals
7 Interessant
8 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Koh Phangan

 • Vriendelijke locals
 • Betaalbaar
 • Prachtige stranden
 • Mooie natuur

Minpunten Koh Phangan

 • Kan toeristisch zijn
Ultieme tip: Probeer meer te zien van het eiland dan alleen het hoofdstrand waar de feestjes worden gegeven. Er is een leuk centrum met een food market en er zijn meer mooie stranden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors