Klimaat Thailand

Klimaat Thailand

Wat voor klimaat kun je verwachten in Thailand?

Het grootste gedeelte van Thailand heeft een tropisch klimaat, het weer in Thailand is dan ook vrijwel overal en altijd warm. Het jaar kent drie seizoenen: een droog seizoen van november tot en met februari. Vanaf februari tot mei is het warm, met veel wind. Vanaf mei breekt het regenseizoen aan, dat langzaam op gang komt. In mei is het nog erg warm en pas in juli begint de echte moesson. In september regent het het meest. Het regent zelden de hele dag, vaak valt er één korte heftige bui in de namiddag.

De eilanden in het zuiden van Thailand hebben een lange regenperiode en een korte droge tijd. Het hele jaar door blijft de temperatuur vrijwel gelijk. Gemiddeld is het 28 graden.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 150 reizen naar Thailand

In het noorden is het tijdens het droge seizoen koeler dan in de rest van het land. 's Nachts is het soms kouder dan 15 graden. Het is er minder vochtig dan in het zuiden, waardoor de warmte tijdens de zomer beter te verdragen is.

Welke seizoenen zijn er in Thailand?

Er zijn ruwweg drie seizoen in Thailand. Het regenseizoen met hoge temperatuur en veel neerslag. Een droge periode met minder neerslag en koelere dagen. Vanaf februari begint het overgangsseizoen. Het wordt dan steeds warmer, totdat in mei het regenseizoen begint. De tropische regenbuien beginnen meestal pas in juli en duren tot en met oktober.

In het zuiden is de overgang tussen het droge seizoen en het regenseizoen een stuk korter. Het regenseizoen duurt langer en er valt meer regen.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Thailand?

Hoewel de regenbuien tijdens de moesson indrukwekkend zijn, zorgen de buien zelden voor problemen. Met uitzondering van de vloedgolven van de tsunami in 2004 komen natuurrampen niet voor in Thailand.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors