Eten: recept Thaise mangosalade

Eten: recept Thaise mangosalade

door Marjolein den Dekker

Som Tum Mamuang ofwel Thaise mangosalade moet je gegeten hebben tijdens een bezoekje aan Thailand. De groene mango is eigenlijk een onrijpe mango. De vrucht is nog hard en een beetje zurig. Groene mango wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Als je geen groene mango kunt vinden, maak je onderstaande salade met een iets rijpere mango. Lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht naast een pittige Thaise curry. Thaan hoi aroy!

Ingrediënten:

1 (groene) mango
1 komkommer
1 rode paprika
250 gram taugé
4 bosuitjes
1 rode peper
1 limoen
4 el vissaus (of soja)
1 el chilisaus
1 bosje verse koriander
4 bladen ijsbergsla
eventueel mihoen
cashewnoten

Bereidingswijze:

- Schil en verwijder zaadlijsten komkommer, anders wordt het te nat. Schil de mango en verwijder pit. Snij de komkommer, paprika en mango in mooie smalle reepjes. Doe alles samen met de taugé in een grote schaal.
- Snij de rode peper heel fijn, een paar stengels bosui in ringetjes en hak verse koriander. Voeg dit ook bij de salade.
- Pers een limoen uit over de salade. Dan een flinke scheut vissaus en beetje chilisaus. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.
- Serveer in een groot blad van ijsbergsla. Voor extra vulling kook je nog wat mihoen zodat je de salade op een bedje van mihoen serveert.
- Garneren met (geroosterde) cashewnoten.

Thaan hoi aroy!

Like deze pagina

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors