5 indrukwekkende tempels in Thailand

5 indrukwekkende tempels in Thailand

door Maurice Kosterink

 

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 150 reizen naar Thailand

Het duurt maar enkele seconden voordat je doorhebt dat er minstens evenveel tempels zijn in Thailand als 7-elevens. Op elke hoek van de straat zie je een gigantisch gebouw, versierd met massieve groene standbeelden, gouden daken en spierwitte muren. 

Maar welke heiligdommen zijn nu de allermooiste? Om je een handje op weg te helpen, hebben wij de vijf meest indrukwekkende tempels in Thailand voor je op een rij gezet.

5. Wat Pho heeft een gigantische liggende Boeddha

Wat Pho is een van de oudste tempels van Bangkok en een van de meest bijzondere tempels van Thailand. Waarom? De tempel heeft een gigantische liggende Boeddha van maar liefst 46 meter lang. En vijftien meter hoog! Als dat niet aangrijpend is, dan is het feit dat het hele beeld van goud is dat wel! 

4. Wat Benchamabophit heeft een italiaanse tintje

Tijdens je stadstocht door Bangkok kom je ook Wat Benchamabophit tegen. Deze tempel in Thailand is iets meer dan honderd jaar oud. Een stukje jonger dan de veel andere heiligdommen. Het meeste imponerende aan dit bedehuis zijn de spierwitte muren. Er is namelijk Italiaanse marmer gebruikt om de tempel te bouwen. Maar ook de gouden versieringen aan het dak zijn indrukwekkend.

3. Wat Rong Khun is helemaal wit

Een nog wittere tempel in Thailand is Wat Rong Khun bij Chiang Rai. De witte buitenkant verbeeldt de reinheid van Boeddha. Helaas is de witte tempel in 2014 beschadigd door een aardbeving. Door restauraties is de witte kleur nog niet overal helemaal te zien in volle glorie. Maar in 2070 is het heiligdom gelukkig helemaal klaar. Nog even geduld dus.

2. Wat Phrathat Doi Suthep is legendarisch

Wat Phrathat Doi Suthep is ligt bovenop de gelijknamige berg bij Chiang Mai. Voor veel mensen is deze tempel in Thailand heilig, omdat de tempel botten van Boeddha zou hebben. Maar de 309 traptreden die je beklimt om de tempel te bezoeken, zijn al mythisch te noemen. Vooral voor je conditie. Toch kom je als je de gigantische gouden stoepa ziet op de binnenplaats, weer snel op adem.

 1. Wat Phra Si Sanphet is de mooiste tempel van Ayutthaya

Tussen alle oude gebouwen en ruïnes van de oude hoofdstad Ayutthaya zie je misschien wel een van de mooiste tempels van Thailand. Wat Phra Si Sanphet is ongeveer zeshonderd jaar geleden gebouwd. De tempel werd echter pas honderd jaar later een echte ‘wat’, omdat er toen een boeddhabeeld werd geplaatst. Maar dat maakt de metershoge stoepa’s tegenwoordig niet minder indrukwekkend.

Sta je te trappelen om alle tempels in Thailand te bezoeken? Bekijk dan hier ons reisaanbod en droom weg naar de mooiste tempels van Thailand.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors