5 keer de beste streetfood van Thailand

5 keer de beste streetfood van Thailand

door Maurice Kosterink

Na urenlang kwijlen bij het koninklijk paleis van Bangkok met haar gouden daken versierd met ornamenten, begint je maag behoorlijk te rammelen. Je besluit het streetfood van Thailand te ontdekken. Maar als je eenmaal aankomt bij een van de vele voedselmarkten, slaat de keuzestress toe. Wat moet ik eten?

Met die keuzestress helpen we je graag bij. Wij hebben het lekkerste streetfood van Thailand voor je op een rij gezet. Kijk uit! Van deze streetfoodgerechten krijg je enorme honger.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 150 reizen naar Thailand

5 Pad Krapow is voor de basilicumliefhebber


Houd jij van een beetje basilicum in je eten? Dan is pad krapow misschien wel jouw lievelingsgerecht. Traditioneel bestaat dit Thaise streetfoodhapje uit vlees met heilige basilicum, rijst en een gebakken ei. Maar onderhand kom je het gerecht op elke manier tegen in de straten van Bangkok. Zo zit er soms ook vis in of juist geen ei. Voor iedereen is er dus wel een lekkere Pad Krapow.

4 Kuay Jab Nam Sai is een pittig soepje


Heb jij na het rondstruinen langs de Thaise tempels, zoals Wat Arun, zin in een soepje? Probeer dan een kraampje te vinden die Kuay Jab Nam Sai verkoopt. Dit Thaise streetfoodgerecht is een noedelsoep met varkensvlees. Het vlees dat in je soep drijft, is soms niet per se het vlees dat je in je soep wil hebben. Maar dat doet totaal niet onder aan de pittige en knoflookachtige smaak van de soep.

3 Moo Ping is meer dan een Thaise saté

Moo Ping is een wel heel speciaal sateetje. Dit gerecht is gemaakt van varkensvlees, wat wordt gemarineerd in vissaus, palmsuiker en knoflook. Wat dit Thaise streetfoodhapje bijzonder maakt, is de manier waarop de chefkoks het vlees plat slaan. Ze zeggen dat zo het vlees lekker sappig blijft. 

2. Geen vleeseter? Bestel dan een som tam

Som Tam is een salade van onrijpe papaja met pinda’s en tomaat. Lekker voor als je niet zo van vlees houdt. Maar je moet wél van vis houden. Zo zit er in de dressing vaak een garnalenpasta en verstoppen de Thai af en toe een paar echte garnaaltjes in de som tam. 

1. Pad Thai is bijna bekender dan Thailand zelf

Volgens CNN is dit streetfood-gerecht uit Thailand een van de lekkersten ter wereld. Daar zijn wij het helemaal mee eens! Pad Thai zit vol garnalen, chilipepers en gewokte rijstnoedels. Het gerecht is zo populair dat je nooit lang hoeft te zoeken naar een kraampje in Bangkok dat het verkoopt. En vaak kan je bij die kraampjes ook pad thai met tofu en kip bestellen.

Heb je zin in het streetfood van Thailand gekregen? Bekijk dan hier ons reisaanbod en ontdek lekkerste streetfood van Thailand.
Fotocredits: Nucastiel | Ryan Snyder

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors