De 5 leukste plekken om te duiken in Thailand

De 5 leukste plekken om te duiken in Thailand

door Maurice Kosterink

Aan de bovenkant is het Thaise landschap versierd met uitgestrekte, groene rijstvelden. Hier en daar steekt een gouden dak uit van een imposante boeddhistische tempel. Maar de onderkant laat je de wereld van kleurrijke vissen en meters lange koraalmuren zien. En dat maakt duiken in Thailand speciaal.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 151 reizen naar Thailand

Wil jij eens die onderkant van Thailand beleven? Wij hebben de vijf leukste plekken om te duiken in Thailand voor je op een rij gezet.

5. Koh Lipe is de spot voor beginners

Vanaf hagelwitte stranden als Sanom Beach, loop je op Koh Lipe zo de zee in. Op zoek naar schildpadden en manta’s. Koh Lipe is onderdeel van Tarutao National Marine Park, waardoor veel van het onderwaterleven nog erg ongerept is. Hierdoor is een zware zoektocht naar vissen en walvishaaien niet nodig. Ideaal voor beginnende duikers.

4. Geen wonder dat Phuket bekend is

Phuket is een van de bekendste Thaise vakantie-eilanden. En een van de beroemdste plekken om te duiken in Thailand. En dat is niet voor niks. Want als je hier met je zuurstoftank even de boot neemt, ontdek je spelende zeepaardjes tussen dansend koraal. Als je hele goede onderwaterogen hebt, dan zie je misschien ook een schorpioenvis voorbij zwemmen.

3. Koh Tao is voor de schildpadfanaat

Koh Tao is een klein pareltje in de Golf van Thailand. Rondom het eiland zwemmen zoveel zeeschildpadden, dat het eiland ook wel ‘Turtle Island’ wordt genoemd. Dat maakt Koh Tao een unieke plek om te duiken in Thailand. Als je in je wetsuit je in het golvende water laat zakken, zie je naast soepschildpadden ook nog verschillende koraalsoorten, waar kleinere tropische vissen tussen zwemmen.

2. Koh Phangan is Koh Tao’s grote broer

In de Golf van Thailand is Koh Tao niet de enige parel. Koh Phangan mag er ook zijn! Je duikt ten noorden van het eiland bij Sail Rock vier meter naar beneden. De meest bekende vissen die je hier begroeten zijn walvishaaien en barracuda’s. Maar schildpadden komen hier af en toe ook langs. Oh ja, en natuurlijk worden op dit eiland de beroemde Full Moon Party’s gegeven.

1. Koh Phi Phi is de woonplaats van Nemo

Onze favoriete plek om te duiken in Thailand is Koh Phi Phi. Hier vormen de koraalriffen een kring om de eilanden. Maar wat de Phi Phi-eilanden echt een toffe duikspot maakt, zijn de haaien. Zo spot je in het kraakheldere water luipaardhaaien en zusterhaaien. En misschien komt nemo ook even buurten.

Zoek jij gelijk naar je wetsuit en zuurstoftank om te duiken in Thailand? Bekijk hier ons reisaanbod en voel je als een vis in het water bij de leukste locaties om te duiken in Thailand.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors