De 4 mooiste watervallen van Thailand

De 4 mooiste watervallen van Thailand

door Maurice Kosterink

Verscholen in een regenwoud. Verstopt achter de groene bladeren van een bananenplant. Hoe dichterbij je komt, hoe harder het geruis wordt. Eindelijk aangekomen, zie je honderden liters water naar beneden storten. Wát zijn die watervallen in Thailand indrukwekkend!

Welke watervallen in Thailand nu echt zo spectaculair zijn, vertellen we je maar al te graag. Daarom hebben we onze vier favorieten voor je op een rij gezet.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 151 reizen naar Thailand

4. Naar de Khao Soi Dao-waterval hike je toe

De Khao Soi Dao-waterval vind je in Soi Dao Wildlife Sanctuary en is het hoogtepunt van het gebied. Maar de enorme hike ernaartoe, maakt dit waterspektakel wel wat lastig te bezichtigen. Het kost je soms bijna een uur om maar een paar honderd meter omhoog te klimmen. En terwijl je naar de top klautert, moet je ook nog oppassen voor bloedzuigers! Toch is het uitzicht over de glooiende heuvels met groene bamboe de uitputtende tocht meer dan waard. 

3. De Phu Sang-waterval is de enige warme waterval

Eigenlijk stroomt er bij alle watervallen in Thailand koud water naar beneden. Behalve bij de Phu Sang-waterval! In het uiterste noorden zwem je hier in warm water, , de enige waterval in Thailand waar dit mogelijk is. De Phu Sang-waterval wordt namelijk gevoed door een warmwaterbron en heeft een constante temperatuur van 35 graden. En van dit warme bad geniet je niet alleen. De tweekleurige reuzeneekhoorn en de Javaanse kleine kantjil komen hier ook op bezoek.

2. De Koh Luang-waterval is de parel van Mae Ping National Park

Op zo’n drie uur rijden van Chiang Mai ontdek je de groene wereld van Mae Ping National Park. Maar het absolute hoogtepunt is de Koh Luang-waterval met zijn emeraldgroene kleur. Het  diamant-achtige water stroomt van kalksteen af, waardoor er verschillende mineralen in het water zitten die de groene kleur veroorzaken. 

1. De grootste waterval is ook een van de mooiste watervallen van Thailand


Tussen de bamboe, teakbomen en orchideeën van het Umphang Wildlife Reserve door, hoor je het water van de Thi Lo Su-waterval naar beneden kletteren. Niet zo gek, aangezien het water van deze grootste waterval van Thailand 250 meter naar beneden valt. En dit maakt het mogelijk voor de waterval om een groot geheim te bewaren. Er zit een grot achter het vallende water!

Heb je zin gekregen om alle watervallen van Thailand langs te gaan? Bekijk dan hier ons reisaanbod.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors