Hua Hin
8,2
8,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
8,0 Stranden

Hua Hin

door Rough Guide

Thailand's oudste badplaats, Hua Hin, was vroeger nauwelijks meer dan een groot vissersdorp met één zeer luxe hotel, maar de komst van het massatoerisme, inclusief hoge hotelflats en door farang beheerde 'hostessbars', heeft de bijzondere, eigen charme behoorlijk aangetast. De echte zonaanbidder heeft hier niet veel te zoeken, want de veel mooiere stranden van Koh Samui, Krabi en Koh Samet zijn dichtbij.

Pier

De leukste attracties van de stad zijn de restaurants en hotels bij de vispier aan Thanon Naresdamri (hoewel er plannen zijn om ze af te breken en een winkelcentrum te bouwen). Als je je het kunt veroorloven, is ook het sfeervolle Railway Hotel de moeite waard.

ZELF NAAR Hua Hin?

Bekijk alle 26 reizen naar Hua Hin

Verder is de stad een handige uitvalsbasis voor dagtochten naar het Khao Sam Roi Yot National Park in het zuiden en de Pala-u-waterval in het Kaeng Krachan National Park in het westen. Ten slotte is er nog Hua Hin's bekende jazzfestival in juni.

Koninklijke spoorlijn

De koninklijke familie bezocht Hua Hin aan het begin van de twintigste eeuw regelmatig, maar de stad werd pas bekend na de opening van de spoorlijn van Bangkok naar Maleisië in de jaren twintig, waardoor korte uitstapjes naar het strand haalbaar werden.

Het Victoriaanse Railway Hotel werd in 1922 geopend, in eerste instantie als een noodzakelijk overnachtingsadres tijdens de drie dagen durende reis naar Maleisië.

Daarnaast gaf Rama VI de opdracht tot de aanleg van de 9 holes Royal Hua Hin-golfbaan ten westen van het station, en liet Rama VII in 1926 een zomerpaleis bouwen aan de noordkant van het strand, genaamd Klai Klangwon ('Ver van Zorgen').

Huidige koning

Ironisch genoeg verbleef Rama VII hier toen in 1932 in Bangkok de coup werd gepleegd tegen de absolute monarchie. De huidige koning woont meestal hier, omdat hij kennelijk de voorkeur geeft aan zeelucht boven de uitlaatgassen van de hoofdstad.

Om die reden houdt de marine voortdurend de wacht in de stad en gedraagt de politie zich op zijn best, met als gevolg dat zowel Thai als expats Hua Hin een heel veilige stad vinden om te wonen en zaken te doen. Vandaar de vele op farang ('blanke buitenlader') gerichte makelaarskantoren in de regio.

Reizen Hua Hin

Meer Hua Hin

Reviews Hua Hin

Peacefull and busy beach day (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Aryan Vandenblink op 12 november 2018

Lovely friendly place, super golf destination. Enjoy all the local food places and great weather. Don,t pass on the weekend market with super and affordable food and live music. This is a golfers paradise. Weekend

8,2
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Hua Hin

  • friendly people
  • golf courses
Ultieme tip: Weekend market next to the sheraton
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Laatste dag vakantie (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Adriaan Hofman op 01 december 2017

Is een mooie plaats en erg mooi je kunt er goed zijn erg gezellig in de avonden. Je kunt er goed lopen en het vervoer kun je op iedere hoek regelen. Het eten kun je ook op iedere hoek van de straat kopen en is erg lekker.

Ultieme tip: Walkingstreet in de avond

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors