Pattaya
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Pattaya

door Getaway Travel

Pattaya is dé badplaats voor de liefhebber van veel. Niet alleen veel zon, zee en strand, maar ook veel winkels, mensen, entertainment en schaarsgeklede Thaise dames. De badplaats mag dan bekend staan als het stoute broertje van populaire zonbestemmingen zoals Phuket en Krabi, maar de meisjes zijn niet de enige aantrekkingskracht van Pattaya.

Dankzij haar ligging op slechts twee uur rijden van het drukke centrum van Bangkok is de kustplaats een geliefde bestemming voor zowel dagjesmensen als westerse toeristen. De meeste mensen komen hier om te zonnen, te zwemmen of een van de vele watersporten te beoefenen. Overdag zijn de stranden gevuld met zonaanbidders en is de lucht vol van de geur van zonnebrandolie.

ZELF NAAR Pattaya?

Bekijk alle 1 reizen naar Pattaya

Stranden

Als je hier komt voor wit zand en palmbomen, heb je veel keuze. De stranden bij Pattaya Beach, vlakbij het centrum van de stad, zijn drukbezocht. Alle comfort die je maar zou kunnen wensen is hier aanwezig in de vorm van restaurants, bars, winkelcentra en massagesalons. Wie op zoek is naar meer rust vindt dit in Jomtiem Beach, dat een stuk zuidelijker ligt. Ten noorden van het centrum heb je Naklua Beach, waar vooral veel gezinnen met kinderen te vinden zijn. Wie op zoek is naar nog meer rust, kan uitwijken naar een van de kleine eilandjes voor de kust.

Voor gezinnen met kinderen is een groot waterpark aanwezig in de stad. Hier vind je spannende glijbanen, grote zwembaden en andere soorten waterpret. Andere attracties in Pattaya zijn een olifantenpark, een krokodillenboerderij en Mini Siam, waar alle grote bezienswaardigheden van Thailand in miniatuur zijn nagebouwd.

Uitgaanscentrum

Wanneer de zon ondergaat verandert Pattaya van een zonovergoten badplaats in een groot uitgaanscentrum. Restaurants en discotheken gooien hun deuren open en de beer- en gogobars zetten hun mooiste meisjes op de podia. Vooral in het gebied rond Walking Street in Pattaya City wemelt het van de alleenstaande mannen op zoek naar gezelschap.

Nog niet zo heel lang geleden hadden ze in Pattaya nog nooit gehoord van het woord gogobar. Tot zo'n vijftig jaar geleden was het nog een klein vissersdorp. Dit veranderde toen tijdens de Vietnamoorlog oorlog Amerikaanse soldaten het dorpje massaal begonnen te bezoeken tijdens hun verlof.

De aanwezigheid van de soldaten zorgde voor een stroom van mensen, vooral uit de armere provincies. Zij werden aangetrokken door het geld dat de soldaten mee brachten, en begonnen hun zaken op te zetten in Pattaya. Al snel ontstond er een levendige entertainmentindustrie en langzaam maar zeker groeide het kleine Thaise vissersdorpje uit tot de levendige badplaats die het tegenwoordig is.

Als je op zoek bent naar een plek waar je overdag van de warme zon kunt genieten en 's avonds de ondeugende kant van het Thaise uitgaansleven wilt verkennen, mag je Pattaya zeker niet missen!

Reizen Pattaya

Meer Pattaya

Reviews Pattaya

Ik vond heel gaaf mijn vakantie naar thailand (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Sadegh Namnik op 20 november 2017

Was prachtig stad goed koop en gezellig op straat . Wel behoorlijk warm.ik wil nog graag naar toe te gaan. Daar staat ook russisch discotheken en berschilende resturant italy iranian en india pakistan en heel goed koop natuurlijk .ik voelde me harstikke veilig daar

Ultieme tip: Pattaya is alles zee strand einkeltje en taxi natuurlijk heel goed koop vooral met busjes
Aangeraden voor: Vriendengroep

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors