Rondreis Thailand & Cambodja Rondreis Thailand & Cambodja
8,7
9,0 Algemene ervaring
8,5 Natuur
9,0 Plaatsen
7,0 Wandelingen
8,5 Bereisbaar

Rondreis Thailand & Cambodja

door Charlotte de Vries

Wil je je rondreis door Thailand combineren met een reis door Cambodja? Wat een fantastisch plan! De twee landen grenzen aan elkaar, maar kennen een volledig eigen taal en cultuur. Dit is geweldig om te zien tijdens een rondreis door Thailand én Cambodja.

De rondreis door Thailand en Cambodja die we voor je hebben uitgestippeld is ongeveer 2.150 kilometer lang. Je trapt deze reisroute af in Bangkok, reist langs de mooiste bezienswaardigheden van Thailand en Cambodja, en eindigt een week of drie later weer in Bangkok. Let’s go!

ZELF NAAR Rondreis Thailand & Cambodja?

Bekijk alle 3 reizen naar Rondreis Thailand & Cambodja

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Thailand & Cambodja?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de hectische hoofdstad Bangkok staat garant voor een cultuurshock. De rit van het vliegveld naar de stad is al een survivaltocht. De taxichauffeur wurmt zich tussen zwermen scooters en toektoeks door. En zodra je de taxi uitstapt, wappert een straatverkoper met gebakken schorpioenen op stokjes in je gezicht.

Kanchanaburi is een stuk rustiger. De stad ligt ten westen van Bangkok en staat vooral bekend om de beruchte spoorweg die boven de River Kwai is gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je vindt een aantal interessante musea in de stad. Maar ook de omgeving is prachtig: Kanchanaburi is ingesloten door jungle, rivieren en watervallen zoals de Erawan die over zeven niveaus zo'n 1.500 meter naar beneden stort!

Je volgende stop is Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand die in de achttiende eeuw is verwoest door de Birmezen. Beeldige ruïnes van tempels, paleizen en Boeddhabbeelden in het Historisch Park Ayutthaya vertonen de vergane glorie.

Dan wordt het tijd om écht de natuur in te trekken. Het Khao Yai National Park is het eerste nationale park dat is opgericht in Thailand. Het park omvat een gigantisch oerwoud van ruim 2.000 vierkante kilometer. Behalve grotten en watervallen kom je er veel wildlife tegen. Tegen de avond zie je wel honderdduizend vleermuizen door het park vliegen en met een beetje geluk spot je er olifanten!

Paspoort bij de hand? Je gaat de grens over! Je eerste overnachting in Cambodja is in het knusse plaatstje Battambang. Vriendelijke cafés en restaurants vullen de meest idyllische koloniale huizen in het centrum. Cambodja is een stuk minder modern en ontwikkeld in vergelijking tot Thailand, maar authentiek is het zeker! Er hangt een relaxte sfeer: dit is een perfecte plek om bij te komen van je reis. 

Siem Reap is je volgende bestemming. Deze kleine stad is de uitvalsbasis voor het eeuwenoude Angkor Wat, het grootste religieuze monument ter wereld en hét hoogtepunt van de klassieke Khmer architectuur. Tijdens zonsopgang is dit tempelcomplex magisch. De lucht kleurt oranje en roze, honderden vogels zingen en langzaam maar zeker komt een onwaarschijnlijk grote tempel uit het donker tevoorschijn...

In de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh leer je meer over de moderne geschiedenis van het land. Bezoek de Killing Fields en sta even stil bij de genocide die plaatsvond onder het regime van de Rode Khmer. Bewonder ook de pracht en praal van de Zilveren Pagode in het Royal Palace. Om bij te komen van deze indrukwekkende stad en van je waanzinnige rondreis door Thailand en Cambodja, sluit je af met een cocktail op het tropische eiland Koh Chang.

Beste reistijd voor Thailand en Cambodja

Thailand en Cambodja zijn tropische landen dus het is er het hele jaar door heerlijk warm. In het hete seizoen dat voornamelijk in april valt, is het er alleen te warm. Ook het regenseizoen van juni tot oktober kan je beter vermijden. De beste reistijd voor je rondreis is van november tot en met maart.

Voor deze reisroute door Thailand en Cambodja moet je tenminste drie weken uittrekken. Zo heb je voldoende tijd om de bezienswaardigheden op een niet al te snel tempo af te gaan.

Routebeschrijving

De wegen en het verkeer in Thailand en Cambodja zijn niet wat je gewend bent. Vooral in de steden kan het benauwend druk zijn. We raden je daarom aan om met het openbaar vervoer of per taxi te reizen. Dit is in beide landen goed geregeld en in je hostel of hotel kan je al je tickets regelen.

Als je met het openbaar vervoer gaat, leg je het grootste deel van de reis af met de bus. Alleen Koh Chang bereik je met een ferry: ook hiervoor kan je bij de receptie van je accommodatie terecht.

Maak je deze rondreis door Thailand en Cambodja liever met behulp van een reisorganisatie? Bekijk dan hier het beste aanbod!

Fotocredits: shankar s. | Tontantravel

Reizen Rondreis Thailand & Cambodja

Reviews Rondreis Thailand & Cambodja

(This is not) A lovesong (bezocht in december 2010)

Review geschreven door Marjolein Schuman op 10 december 2017

Hoe schrijnend was het regime van Pol Pot, hoe veerkrachtig de mensen in Cambodja. Ja, natuurlijk verdienen ze nu graag wat bij door je op hun scooter het grote wonder van hun land te laten zien: de oude tempels van Angkor Wat, waar de zon alle uitgehakte stenen tot sprookjes kleurt en waar de bomen door de gebouwen groeien als slangen door kastelen van koraal (Indiana Jones is hier gefilmd!). Als je na een ingetogen paar dagen in het tempelcomplex weer terugkeert naar Thailand, heb je een wereldwonder 'in the pocket' en een ontspannen reis voor de boeg. Ook in dit land zijn de mensen veerkrachtig, met de ook hier bizarre geschiedenis in je hoofd kun je dankbaar zijn dat je als bezoeker een steentje bij kunt dragen aan de voorspoed van de gewone Thai. Ze zijn je er dankbaar voor: 'kap koen ka' (bedankt!) is aan de orde van de dag. Je hoort het na het bestellen van dat ontzettend lekkere bakje soep op straat (foodtrucks avant la lettre!) en na die heerlijke massage om je wandelspieren weer te ontspannen. Mis de hoogtepunten in Thailand niet, maar ga, met dat wereldwonder van het buurland op zak, vooral ook de gewone paden in. De dorpjes, groene jungles en prachtige stranden: dit is voor de mensen hier het dagelijkse leven en voor jou een wondere wereld van kleuren, geuren en smaken die bij thuiskomst nooit meer uit je bloed zal gaan!

Pluspunten Rondreis Thailand & Cambodja

  • Aardige locals
  • betaalbaar
  • een explosie van geuren
  • kleuren en smaken

Minpunten Rondreis Thailand & Cambodja

  • geen
Ultieme tip: In Bangkok een rondje hoge metro. Kijk neer op de wereldse stad en zak dan een paar niveaus lager om in straatjes die vroeger in films obscuur leken, bohemien te eten en slenteren.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op de fiets door Thailand, Cambodja en Vietnam (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Ans Meijwaard op 15 november 2017

Wij gaan het liefst met zo min mogelijk voorbereiding op vakantie en laten de vakantie gewoon gebeuren. Dus vliegtickets boeken, routeboekjes of GPS mee, en gaan. Heerlijk . Ik ga dus ook niets over deze geweldige supervakantie vertellen, zou jammer zijn. Maar wil je iets bijzonders, laadt je fiets het vliegtuig in en ga.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
nvt Wandelingen
10 Bereisbaar
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors