Erawan National Park Jouw vakantie naar Azië begint hier!
8,4
9,5 Algemene ervaring
9,5 Natuur
7,0 Stranden
6,5 Wildlife
- Overige activiteiten
9,5 Bereikbaarheid

Erawan National Park

door Getaway Travel

In de provincie Kanchanaburi ligt het Erawan National Park. Het park bestrijkt zo'n 550 vierkante kilometer en bestaat voornamelijk uit kalkstenen bergen, diepe valleien en dichte bossen. Vanuit de bergen, die tot duizend meter hoog zijn, stromen verschillende rivieren. Wanneer deze samenkomen ontstaan spectaculaire watervallen, zoals de Erawan waterval en Sai Yok waterval.

Er is enorm veel variatie aan wildlife in het park. In de dichte bossen leven Indische olifanten, tijgers, wilde zwijnen, gibbons, cobra's, pythons en veel vogelsoorten.

ZELF NAAR Erawan National Park?

Bekijk alle 30 reizen naar Erawan National Park

Erawan waterval

De beroemdste attractie in het park, de Erawan waterval, stort via zeven niveaus ongeveer 1.500 meter naar beneden om uiteindelijk uit te monden in de River Kwai. Je kunt helemaal naar boven klimmen, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt op de waterval. De cascade bovenop heeft geleid tot de naam Erawan. Dit is het Thaise woord voor de witte driekoppige olifant Airavata, uit de hindoeïstische mythologie. Op veel niveaus van de waterval zijn poelen waarin je heerlijk kunt zwemmen. In het heldere water zwemmen ook allerlei kleine visjes rond die (zachtjes!) aan je komen knabbelen. Natuurlijk kun je ook even een verfrissende douche nemen onder de waterval!

Grotten

Behalve watervallen heeft het Erawan National Park nog meer natuurschoon te bieden. Er zijn een aantal grotten met druipsteenformaties. De Tham Wang Bahdan cave (in het westen van het park) is een grot met bijzondere kalkstenen formaties. Ook in de Tham Phra That cave (in het noordwesten) zijn vreemd gevormde stalagmieten en stalactieten te bewonderen.

Het park is het hele jaar door te bezoeken. De bergen beschermen het park tegen de oostelijke monsoon, zodat er gemiddeld weinig regen valt. De beste tijd is van november tot januari, wanneer het relatief koel en aangenaam is. In het weekend kan het druk zijn omdat de lokale bevolking dan het park bezoekt. Het Erawan National Park ligt ten noordwesten van de stad Kanchanaburi, in het midden van de provincie.

Reizen Erawan National Park

Reviews Erawan National Park

Machtig mooi (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mariska Dumont op 06 december 2017

Dit moet je zien! Moeder aarde op haar mooist. Er zijn zeven lagen met allemaal verschillende watervallen. Laag zeven hebben wij niet kunnen bereiken, dat was te heftig in die hitte. Goede schoenen zijn dan ook echt een must.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Gewoon doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Erawan watervallen (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Naomi Duivesteijn op 09 november 2017

Geweldig park, midden in het regenseizoen dus de watervallen hadden zeer veel water te verwerken waardoor er een mooie doorstroming was. De terrassen waren schitterend blauw en je voelde de visjes aan je tenen knabbelen. Geweldige ervaring en ben je in de buurt een echte aanrader. Wel zijn goede schoenen handig als je de klim naar boven gaat wagen. Het is glibberig en erg stijl!

7,2
9 Algemene ervaring
9 Natuur
6 Stranden
3 Wildlife
nvt Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Erawan National Park

  • zeer goed betaalbaar
  • mooi
  • je kan er zwemmen
  • oase van rust

Minpunten Erawan National Park

  • gevaarlijke paden
  • je moet goed ter been zijn
Ultieme tip: Goede wandel- of klimschoenen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors