Chiang Khan

Chiang Khan

door Koen de Bruijn

Kloosterbellen galmen door het Mekong-dal terwijl de donkeroranje zon langzaam maar zeker de nevel laat verdampen. Je bevindt je op Phu Tork een uitkijkpunt niet ver van het slaperige vissersstadje Chiang Khan.

Het geluid van de kloosterbellen doet mysterieus aan. De bellen luiden de komst van monniken aan. Elke ochtend trekken zij massaal de stad door voor aalmoezen, meestal in de vorm van eten.

ZELF NAAR Chiang Khan?

Bekijk alle 5 reizen naar Chiang Khan

Tocht op de Mekong

Volg de monniken de stad in en stap op een traditionele vissersboot voor een verkenningstocht over de majestueuze Mekong rivier. Laat je handen door het koele water gaan terwijl de temperatuur gestaag stijgt en dompel je daarna onder in de bruisende stroom van locals in de charmante winkelstraat Chai Kong.

Je bent in Chiang Khan: een charmant dorpje gelegen in Loei, aan de oevers van de natuurlijke grens met Laos, gevormd door de Mekong rivier.

Ga local in Chai Kong

Sluit je 's avonds aan bij de winkelende Thai terwijl je de gezellige winkelstraat Chai Kong verkent. Neem een Thaise massage, aanschouw muziekmakende kinderklasjes en geniet van één van de lokale gerechten die Chiang Khan rijk is.

Terwijl je smult van je pad thai merk je dat westerse toeristen hier zeldzaam zijn. Kijk daarom niet raar op als je enkele nieuwsgierige blikken krijgt.

Fotogeniek Phu Tork

Ga je de volgende ochtend voor de ultieme zonsopkomst foto, vertrek dan extra vroeg naar Phu Tork. Al hobbelend over een stoffig steil zandpad rijd je langzaam naar de top van deze heuvel. Hier word je getrakteerd op een uitzicht over het broeierige Mekong dal en het ongerepte Laos.

Terwijl de zon langzaam uit het dal klimt en haar goudgele zonnestralen je gezicht strelen, ontwaakt Chiang Khan uit een diepe slaap.

Tempels en Monniken

Dat het dal begint te leven merk je aan de galmende kloosterbellen. Het geluid van de kloosterbellen doordringt de delta en doet bijna mystiek aan. Een gevoel van sereniteit daalt op je neer.

De bellen zijn het startsein voor de monniken om het dorp in te trekken. Bewoners positioneren zich langs de straat met voedsel en andere giften die de monniken dankbaar in ontvangst nemen. Een unieke boeddhistische traditie die je zeker zal bijblijven.

De Mekong

Chiang Khan wordt door nog een andere traditie gekarakteriseerd: visserij. Chiang Khan is een vissersdorpje en daar hoort een tochtje op een traditionele vissersboot bij.

Glij over de rivier met een traditionele vissersboot en waan je een lokale visser terwijl de Mekong je verwelkomt met een aangenaam koel briesje.

Na een tijdje maakt de rivier een ruime bocht: een stroomversnelling genaamd Kaeng Khut Khu. Terwijl de schipper je over Kaeng Khut Khu vaart krijg je een goed zicht op de donkergroene dichtbegroeide heuvels van Laos. Een verlangen om Laos verder te ontdekken bekruipt je.

Verborgen parel

Hoewel Chiang Khan bekend is onder Thaise toeristen, is het nog totaal onbekend voor westerse toeristen. Maar sla het niet over! Naast een sfeervolle winkelstraat, zie je er de mooiste zonsopkomst, aanschouw je een uniek boeddhistisch ritueel en vaar je met een traditionele Thaise boot over de majestueuze Mekong.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Azie.nl maakte een rondreis door de verborgen regio Loei samen met Amazing Thailand Nederland en bracht daarbij een bezoek aan o.a. Chiang Khan.

Wat is er te doen in Chiang Khan?

  • Maak een boottochtje over de Mekong rivier. Vanaf het water kun je Laos van dichterbij bekijken en kom je met een beetje geluk misschien wel spelende kinderen in het water tegen.
  • Bezoek de lokale winkelstraat Chai Kong. Leuk voor authentieke souvenirs, Thaise massages en leuke ontmoetingen met locals.
  • Maak een foto van de zonsopkomst op Phu Tork. Aangemerkt als één van de mooiste plekken in Chiang Khan om de zonsopkomst te ervaren.
  • Probeer een lokale specialiteit genaamd Kung Teng. In de volksmond 'dansende garnalen' genoemd omdat het levende garnalen betreft.
  • Wees getuige van de dagelijkse aalmoes rondes van de monniken. Zie hoe de locals met veel eerbied monniken voedsel aanbieden.

Reizen Chiang Khan

Meer Chiang Khan

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors