Samut Songkhram

Samut Songkhram

door Rough Guide

Samut Songkhram is een kleine provincie die wordt doorkruist door de rivier de Mae Khlong. Hij wordt zelden bezocht door toeristen, ook al ligt hij dicht bij Bangkok. De visserij speelt er een belangrijke rol, en op de scheepswerven bij de riviermonding worden nog altijd grote houten boten gebouwd. Meer in het binnenland wordt veel fruit gekweekt, met name pomelo's, lychees, guaves en kokosnoten.

Historische waterwegen en tempels

Bezoekers komen echter vooral voor het netwerk van driehonderd kanalen rond de rivier en de traditionele manier van leven rond deze waterwegen. Je vindt er een aantal van de meest authentieke drijvende markten in Thailand, en veel kleine fabrieken waar bijvoorbeeld palmsuiker wordt geproduceerd en bencharong-aardewerk wordt beschilderd.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 157 reizen naar Thailand

Daarnaast zijn er meer dan honderd historische tempels te bewonderen, waarvan er een aantal stammen uit de tijd van Rama II, die in deze provincie is geboren. Twee andere beroemdheden uit deze streek zijn Eng en Chang, de 'originele' Siamese tweeling. Zij zijn opgegroeid in Samut Songkhram en er is daar een klein museum voor hen opgericht.

Maeklong Railway Market

Ondanks de charme van de omgeving staat het toerisme hier nog in de kinderschoenen, dus zijn er weinig hotels. Met het openbaar vervoer kom je in eerste instantie uit in de provinciehoofdstad Samut Songkhram, die ook wel Maekhlong wordt genoemd, naar de rivier die er doorheen loopt.

Hier vind je ook de beroemde Maeklong Railway Market, een unieke markt midden op het treinspoor. Wanneer de trein passeert worden producten van het spoor gehaald en luifels terugggetrokken. Zodra de trein weer vertrokken is wordt alles weer teruggezet.

Vuurvliegjes

Maekhlong is een leuke marktstad, maar de bezienswaardigheden en de meeste hotels bevinden zich buiten de stad, met name in het enkele kilometers verder stroomopwaarts gelegen Amphawa.

Als je de kans krijgt, is het leuk om in het donker de kanalen op te gaan. Je kunt dan de vuurvliegjes bekijken die als een natuurlijke vorm van sierverlichting hun favoriete lamphu-bomen verlichten. De bootverhuurders weten waar je moet zijn.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors