Chiang Saen

Chiang Saen

door Getaway Travel

Chiang Saen is historisch en geografisch gezien een belangrijke plaats in Thailand. In de noordelijke regio van het land zijn Chiang Mai en Chiang Rai wellicht de bekendste plaatsen. Maar het prachtige grensplaatsje Chiang Saen mag zeker niet worden overgeslagen! Niet in de laatste plaats vanwege haar unieke ligging op het drielandenpunt met Myanmar, Thailand en Laos.

Het is geen bruisende plaats, maar een traditioneel stadje in het Thaise hoge noorden. Het is zelfs behoorlijk slaperig te noemen. Alles gaat om 21.00 dicht. Historisch en geografisch is het van groot belang, dankzij de ligging aan de oevers van de Mekong Rivier.

ZELF NAAR Chiang Saen?

Bekijk alle 3 reizen naar Chiang Saen

Monumentale ruïnes

Belangrijke ruïnes uit de veertiende eeuw van het Chiang Saen koninkrijk zijn hier nog te zien zoals mooie stoepa's, Boeddhabeelden en pilaren. Er is nog relatief veel over van deze monumentale pracht. Indrukwekkend is de Wat Phra That Chom Kitti. Klim via een paar honderd trappen de hoogte in en geniet van een adembenemend uitzicht over Laos!

Naast de prachtige omgeving, met de Mekong Rivier en de Mae Ruak die hier samensmelten, is het drielandenpunt ook bekend om de productie van opium. Van hieruit wordt de drugs ook verscheidene landen binnengesmokkeld. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan het mini-museum 'The House of Opium'. Ook het kleine, nationale museum van Chiang Saen is een kort bezoekje waard.

Varen over de Mekong

De stad is ook een uitstekende opstapplaats voor een avontuurlijk tochtje over de Mekong. Laat je per slowboat afzakken langs de oevers of zet per speedboat op volle snelheid koers richting Luang Prabang in Laos. Je kunt het nog avontuurlijker krijgen. Vanuit Chiang Saen is het mogelijk om in drie dagen naar China te varen, via Myanmar en Laos. Kortom, Chiang Saen is een kleine plaats met grote mogelijkheden!

Tip:
Ben je hier in de droge periode (november - februari) ga dan eten bij het Chiang Saen Guest House aan de rivier. Kleine eetstalletjes verkopen verschillende Thaise specialiteiten zoals rijst met groene curry, papayasalade en gedroogde inktvis.

Reizen Chiang Saen

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors