Khao Sok National Park
Like ons op Facebook
8,3
9,1 Algemene ervaring
9,5 Natuur
8,4 Stranden
7,4 Wildlife
8,3 Overige activiteiten
7,3 Bereikbaarheid

Khao Sok National Park

Rough Guide

De meeste attracties van de Andamanse kust bevinden zich uiteraard langs de waterlijn, maar de magnifieke jungle van maakt het Khao Sok National Park de moeite waard om landinwaarts te gaan. Het ligt halverwege de twee kusten van het zuidelijk schiereiland en is gemakkelijk bereikbaar vanuit Khao Lak, Phuket en Surat Thani.

Het park is een populaire tussenstop op de route. Er zijn een aantal gemakkelijke wandelroutes, wat grottentours voor amateurs en mooie accommodatie in drijvende hutten op het Cheow Lan-meer.

Regenwoud

Een groot deel van het park, dat het stroomgebied van de rivier de Sok beschermt en een hoogste punt van bijna 1000 meter bereikt, is overdekt met ondoordringbaar regenwoud. Er leven wilde runderen, luipaarden, tijgers en wel 155 vogelsoorten.

De kalkstenen rotsformaties, die bijna elk uitzicht beheersen, zijn adembenemend, vooral vroeg in de morgen: wakker worden bij het geluid van schreeuwende gibbons en de aanblik van dikke mist die omhoog krult rond de karstformaties is een ervaring die je niet snel vergeet.

Het park heeft twee centra: het toeristendorp rond het bezoekerscentrum, aan het begin van de wandelroutes, en de dam, 65 kilometer verder naar het oosten, aan de kop van het Cheow Lan-meer. De meeste bezoekers logeren in het toeristendorp en maken van hieruit tochten op het meer, maar je kunt ook een of meer nachten op het meer verblijven.

Wandelroutes

Zeven van de negen routes buigen af van de duidelijk aangegeven hoofdroute die ten westen van het hoofdkantoor en bezoekerscentrum loopt, langs de rivier de Sok. De eerste 3,5 kilometer bestaat uit de beschreven route uit Waterfalls and Gibbon Calls, van negentig minuten over een breed pad.

De meeste mensen gaan daarna door naar de Ton Kloi-waterval, zeven kilometer van het hoofdkantoor (reken op drie uur heen en drie uur terug), die het hele jaar uitmondt in een plas waarin je kunt zwemmen.

Watervallen

Onderweg geven borden de richting aan naar de Bang Liap Nam-waterval (4,5 kilometer van het hoofdkantoor), een eenvoudige route, en naar de Tan Sawan-waterval (6 kilometer van het hoofdkantoor). De laatste kilometer van het pad hiernaartoe loopt door de rivier en is niet begaanbaar tijdens het regenseizoen.

De route naar de spectaculaire Sip-et Chan-waterval, ten noorden van het hoofdkantoor, volgt de loop van de Bang Laen-rivier, maar wordt niet veel gelopen en is soms moeilijk te volgen. De waterval ligt slechts vier kilometer van het hoofdkantoor, maar de route vereist nogal wat klimwerk en een aantal oversteken over de rivier, dus reken op drie uur heen en drie uur terug.

Meer lezen over Khao Sok National Park?

Rough GuideBestel dan snel je ROUGH GUIDE!
Like deze pagina

Reizen Khao Sok National Park

Meer Khao Sok National Park

Reviews Khao Sok National Park

Khao Sok (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Casper Ritzen op 09 december 2017

Mooi en aantrekkelijk natuurpark midden in Thailand. Khao Sok biedt de mogelijkheid om te overnachten en verschillende hikes te ondernemen. Hierdoor zie je nog steeds maar een klein stukje van het grootste National Park van Thailand!

Ultieme tip: De boottocht door het park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zuidelijke parels (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mike Ve op 05 december 2017

Khao Sok was één van de onderdelen van mijn reis. Ook weliswaar één van de mooiste bestemmingen vanwege de natuur, vrijheid, gastvrijheid en openheid van de bevolking. Een aanrader is om alles zelf te gaan ontdekken! Rent a bike and go for it!

Pluspunten Khao Sok National Park

 • adventure
 • bezienswaardig
 • wildlife
 • dieren
 • Meow Lake

Minpunten Khao Sok National Park

 • goeie conditie
 • niet voor iedereen
Ultieme tip: Jungle safari in Khao Sok met locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2-daagse jungle trekking (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Samantha Raanhuis op 30 november 2017

Bijzondere ervaring die je absoluut niet moet overslaan! Tijdens de 2-daagse jungle trekking ga je met een kleine groep en 2 gidsen er op uit! Op het moment dat je in het droge seizoen gaat, heb je weinig last van ongedierte en staat het water waar je doorheen moet minder hoog! Je hebt een eigen drijvend hutje op het water. Deze is voorzien van 2 matrassen op de grond, een ventilator (op gezette tijden stroom) en een eigen wc en douche (natuurlijk met koud water). Het zijn wel 2 hele actieve dagen!

8,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
6 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Khao Sok National Park

 • unieke locatie

Minpunten Khao Sok National Park

 • prijzig
Ultieme tip: Zorg voor goede stevige schoenen en een drybag
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Prachtige natuur, avontuurlijke tocht. (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Joey Köhlen op 22 november 2017

Houdt je van avontuur, de jungle ontdekken? Ga dan naar het Khao Sok Nationaal Park. Hier vindt je de flora en fauna van het grote nationaal park in pracht en praal. Ga op zoek naar de gibbon aap of neushoorn vogel. Of maak een tocht met een kajak over het heldere water. Alles kan in deze wilde omgeving.

Pluspunten Khao Sok National Park

 • ongerepte natuur
 • goede guides
 • verantwoord avontuur

Minpunten Khao Sok National Park

 • back to basics
 • minder hygienisch
Ultieme tip: Boek 1 nacht en 2 dagen tour in het National Park bij je hotel in de buurt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk dagje varen (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Joan Voortman op 15 november 2017

Ik ben met een vriendengroep van vijf personen naar dit meer gegaan. Wij hadden vanuit Khao Lak een privéchauffeur gehuurd voor een dag, die ons naar het meer bracht. Bij het meer hebben we een boot gehuurd met schipper en hebben we de aantal uur op het water doorgebracht, zonder achter andere boten aan te varen.
We voeren naar de plekjes die je op alle flyers ziet. Hadden een stop op een mooie plek om even lekker te zwemmen. Op een ander gedeelte van het meer liet de schipper ons weten dat we stil moesten zijn en naar de rotsen moesten kijken en toen zagen we een aantal aapjes klimmen.
Al met al een erg leuke dag en ervaring voor weinig geld!

8,5
9 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
nvt Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Minpunten Khao Sok National Park

 • Bijna alleen maar drukke toeristische tours aangeboden
Ultieme tip: Ga naar het meer en huur een longtailboot met bestuurder. Hij zal je alle mooie plekjes laten zien op het meer in een tempo die jij bepaalt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De mooiste tijd in Thailand (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Stefan van Wezel op 13 november 2017

Een jungle... een bootje... een huisje op het water... de elektriciteit gaat uit en dan hoor je alleen nog maar natuur. En dan zie je alleen nog maar natuur. De meest mooie uren van Thailand heb ik hier beleefd. Iedere hoek is een foto waard. Maar soms leg je je camera weg en geniet je gewoon.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Khao Sok National Park

 • betaaldbaar
 • ervaring
 • genieten

Minpunten Khao Sok National Park

 • touristisch opgezet
Ultieme tip: Khoa sok happy tours. Is te vinden op Facebook. Top gids
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Overnachten in een van de oudste regenwouden op de wereld! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Vere Werlotte op 13 november 2017

Khao Sok National Park in één woord: wow. Dit was een ervaring om nooit te vergeten. Allereerst werd je op een boot gezet en ging je varen door het oerwoud. Vanuit alle kanten kwamen grote rotsblokken uit het water geschoten en waren de dieren hoorbaar. De overnachting was top. 's Avonds de zonsondergang bekijken in je hangmat en 's morgens wakker worden met een uitzicht op het oerwoud waar de aapjes slingeren tussen de bomen. Het was adembenemend.

Ultieme tip: Overnachten. Zeker 1 nacht overnachten in het Khao Sok national Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastische beleving in een prachtige omgeving (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Priscilla Schuman op 18 juni 2017

Aangekomen bij ons verblijf Kha Sok Las Orquideas worden we onthaald door de enorm vriendelijke medewerkers. Voor die avond hebben we een night safari op de planning. Aangezien ik op dat moment met een enorm dikke pijnlijke enkel zit door verzwikking eerder, met de eigenaresse gesproken over in hoeverre dit haalbaar is voor mij. Zij komt direct met een goedje dat ze in Thailand zelf veel gebruiken voor dit soort zaken en gebied me om deze op te doen en mee te nemen. Ze geeft aan dat zij er wel voor zal zorgen dat safari lukt als ik dit wil.
We worden opgehaald door de man waarmee we onze privé night safari hebben. Hij weet al direct van mijn enkel via de eigenaresse en geven aan dat we nu andere route lopen zodat dit wel haalbaar is voor mij.
Met een stok en een lampje op ons hoofd vertrekken we met 3e de jungle in. Heerlijk ontspannen lopen we daar rond en genieten van de geluiden van alle dieren die we tegenkomen en waarbij we uitgebreid uitleg krijgen en stil staan.
Weer terug gebracht naar verblijf en lekker gaan slapen omdat we volgende ochtend vroeg worden opgehaald. Eerst een lekker vers gemaakt ontbijt en dan de bus in.
Eerst met longtailboot op het Cheaw Lan meer varen. Vanuit daar komen we weer bij land aan waar we een flinke klim moeten maken. Voor mij met mijn enkel enorm zwaar, maar omdat ik niets van deze mooie bijzondere ervaring wilde missen het toch gedaan en blij toe. We wandelen over de paden en genieten van de prachtige natuur. Soms komen we nog wat apen tegen.
Eenmaal aan de andere kant beneden gekomen stappen we deze keer op een bamboe vlot. Weer mogen we genieten van alle kalksteenkliffen die uit het water herrijzen en het mooie blauwe water.
Varend naar het drijvende eindpunt waar we uitgebreide lunch ontvangen en de mogelijkheid hebben om te zwemmen of lekker van het uitzicht te genieten.
Al met al een geweldige ervaring die ik anderen zeer zeker aanraad om te doen wanneer je in Thailand bent!

8,3
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
10 Overige activiteiten
5 Bereikbaarheid

Pluspunten Khao Sok National Park

 • behulpzame locals
 • prachtige omgeving
 • bijzondere ervaring
 • betaalbaar

Minpunten Khao Sok National Park

 • lastig bereikbaar
Ultieme tip: Plan een night safari in naast de standaard Khao Sok excursies.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Niet te beschrijven! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Milou van Voorst op 06 juni 2017

Wauw wat is khao sok een mooi park. De natuur is daar zo ongelofelijk mooi, dat zal je niet op veel plekken meemaken! Het is moeilijk om te beschrijven hoe prachtig het is. Ga vooral zelf op pad zonder organisatie dan kom je op plekken waar geen toeristen zijn en maak je de meest mooie avonturen mee. Een dikke vette aanrader om heen te gaan!

7,7
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
6 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Ga zelf op pad zonder organisatie!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Khao Sok NP, een bijzondere en unieke bestemming! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Yvonne van der Mooren op 31 mei 2017

Middels een boottocht hebben we een dagtocht gemaakt door Khao Sok NP. Wat een prachtig park! Bijzondere bergen, mooie grotten, tropische dieren, lokale drijvende dorpen en nog veel meer. Dit park heeft diepe indruk op ons gemaakt en is één van de hoogtepunten geweest tijdens onze reis!

8,7
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
7 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Een gegidste hike door de jungle op zoek naar apen, spinnen enz. gewoon doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Regenwoud, hoe bijzonder!! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Emmy Slabbers op 14 mei 2017

Zeker de moeite waard, wat is dat tof om in de reis meegemaakt te hebben. Overnachten in basic camps aan de rand van het meer, midden in het regenwoud. In het park zijn veel mogelijkheden om te doen. Hikes en georganiseerde tochten. Wij hebben een dagtocht over het water met een hike naar de watervallen gemaakt.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Khao Sok National Park

 • natuur
 • regenwoud
 • national park
 • goed eten
 • zeer vriendelijke mensen
 • belevenis

Minpunten Khao Sok National Park

 • kans op regen
 • bereikbaarheid
 • ligt ver uit elkaar
Ultieme tip: Overnachten in een van de tentenkampen, echt back to basic maar zo tof.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2-daagse groepsreis in Khao Sok National Park (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Rosan Buiter op 07 mei 2017

Een overnachting in het park is een unieke ervaring en een must voor de natuurliefhebber wanneer hij/zij een bezoek brengt aan Thailand! Er worden meerdere trips aangeboden, waarvan wij de 2-daagse groepsreis hadden gekozen. Deze is ons zeer goed bevallen en een nachtje in het park op een drijvend hutje is ook echt aan te raden. Het is uiteraard best primitief, maar dit maakte de ervaring des te bijzonder. Tijdens onze groepsreis werden meerdere activiteiten aangeboden, zoals een twee uur durende wandeling naar de watervallen, night safari, morning mist safari en een drie uur durende wandeling naar de grotten. Voor deze wandelingen moet je goed ter been zijn, aangezien het water soms tot je middel staat en de wegen modderig en steil kunnen zijn. Wij hebben tijdens onze tochten helaas niet veel wildlife gezien, maar uit ervaringen van anderen weet ik dat deze mogelijkheid er zeker wel is. Natuurlijk speelt het weer hier ook een rol bij, wij waren tenslotte in het regenseizoen. Ondanks dat wij niet veel dieren hebben gezien, heeft het park een onvergetelijke indruk bij ons achtergelaten. Zeker een aanrader! En voor de personen die het nét iets luxer willen, zijn er ook nog genoeg andere bungalows waarop je een nachtje in het park kan slapen!

7,5
8 Algemene ervaring
9 Natuur
7 Stranden
5 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Khao Sok National Park

 • Natuur
 • heerlijk eten
 • unieke ervaring

Minpunten Khao Sok National Park

 • Veel toeristen
 • Haastige begeleiding
 • onvoorspelbaar weer
Ultieme tip: Goede tip: neem comfortabele kleding mee + goede loopschoenen, die ook nat en vies mogen worden.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Khao Sok National Park overnachting (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Charlotte Barten op 23 april 2017

Khao Sok National Park is een echte aanrader! Je kunt hier dagtripjes doen, maar je kunt er ook een aantal nachten verblijven. Dit is op het water in een klein hutje. Verwacht niet te veel luxe, want stroom is er erg schaars. Maar je krijgt er een geweldig mooie natuur voor terug en komt helemaal tot rust. Met een beetje geluk zie je verschillende wilde dieren. In de avond hoor je allerlei verschillende geluiden van dieren, van apen tot aan olifanten. Blijf zeker een nacht slapen op het water. Het kan overdag wat druk zijn met toeristen, wij hadden daarom besloten een van de grottrips over te slaan en bij onze hut te blijven. Hierdoor waren even alleen en kwamen we bij van alle drukke tripjes die we daarvoor hadden gedaan.

8,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
7 Wildlife
6 Overige activiteiten
5 Bereikbaarheid

Pluspunten Khao Sok National Park

 • Geweldige Natuur
 • Tot rust komen
 • aanrader

Minpunten Khao Sok National Park

 • Overdag kunnen veel toeristen dezelfde trips doen
Ultieme tip: Probeer niet een druk schema aan te houden voor dit park, neem je tijd en geniet van de omgeving, dan kom je helemaal tot rust!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Brenda van Alphen de Veer op 15 maart 2017

Wij hebben de twee-daagse lake tour gedaan. Je slaapt dan twee nachten op een huisje op het meer en gaat overdag hiken door de jungle. Tijdens de hike kom je de gekste dingen tegen, van slangen tot spinnen. Echt geweldig! In het meer kun je ook zwemmen en het eten en drinken zit er allemaal bij inbegrepen. 's Avonds en in de ochtend vroeg ga je ook op safari met een bootje. Echt een top ervaring.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
9 Wildlife
10 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Khao Sok National Park

 • betaalbaar
 • ervaring
 • goed verzorgd

Minpunten Khao Sok National Park

 • 's nachts weinig te zien
 • je word onwijs vies (voorbereiden dus)
 • weinig minpunten te bedenken
Ultieme tip: Tweedaagse lake tour.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Meer dan alleen water (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door E Kuntz op 23 februari 2017

Vanuit ons hotel gingen wij op excursie in het Khao Sok National Park. Na een lange rit kwamen we aan in dit stukje paradijs. In een mooie longboot maakte wij een tour van ons leven. Helder blauw water gecombineerd met de prachtige natuur, die niet alleen bestond uit rotsen. Juist ook daar binnen, in de grotten. De schittering als je je lamp naar binnen scheen en hoe er over verteld werd door de locals maakte het nog mooier. Als laatste nog een heerlijke verfrissende duik in een fantastisch stukje paradijs en je beseft ineens dat je een fantastische bofkont bent om daar te mogen zijn.

Pluspunten Khao Sok National Park

 • Aardige locals
 • mooie tour
 • vermaak voor een hele dag

Minpunten Khao Sok National Park

 • In het regenseizoen grote kans op veel regen
Ultieme tip: Een excursie doen, je komt dan op plekken waar je zelf niet zou komen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Khao Sok National Park: een van de mooiste plekken van Thailand! (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Michelle van Beek op 22 januari 2017

Tweedaagse tour gedaan en geslapen op een floating bungalow op het meer. Een super gave ervaring. Helaas was het weer niet best en is het geen seconde droog geweest, maar evengoed was het een onvergetelijke ervaring. Mooie hikes gedaan en heerlijk gegeten gedurende de dagen.

Pluspunten Khao Sok National Park

 • De prachtige natuur
 • Bijzondere accomodaties op het water

Minpunten Khao Sok National Park

 • Het slechte weer kan soms een beetje roet in het eten gooien
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Life on the lake

Review geschreven door Anne Fleur Stöcker op 11 december 2016

Een tweedaagse-tour bij een van de grootste stuwmeren van Thailand: Raja Phaba Lake. Majestueuze rotsformaties rijzen loodrecht uit het water op en er komen nog steeds boomtoppen boven het water uit. Overnachten op een eenvoudig drijvend huisje in de prachtige natuur, met in de ochtend een heerlijke duik in het water tussen de vissen. Wat wil je nog meer?

Pluspunten Khao Sok National Park

 • fantastische tourguides
 • rustgevende omgeving
 • mooie natuur
 • safari

Minpunten Khao Sok National Park

 • kans op regen
 • eenvoudige accomodatie
Ultieme tip: Een overnachting op het meer is een bijzondere ervaring en zeker aan te raden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Khao Sok National Park (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Natashja Van Dijk op 11 december 2016

Indrukwekkende rotsformaties, groener dan groen en boottochtjes om nooit meer te vergeten en die doen denken aan Jurassic Park! Overnachten in hutjes op het water zodat je direct in de rivier kunt springen om even wakker te worden en te genieten van de natuur. Prachtige herinneringen aan deze plek!

Pluspunten Khao Sok National Park

 • Uitzonderlijke natuur
 • Betaalbaar
 • Rust
 • Avontuur
 • Boottochten
Ultieme tip: Overnachten in een hutje op het water en heel veel boottochtjes maken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Floor Boschman op 11 december 2016

Khao Sok is een echte must-see! Met een 2-daagse tour krijg je de meest mooie plekken te zien en je komt weinig toeristen tegen. De natuur is overweldigend, je kijkt werkelijk je ogen uit. Het slapen in een basic hutje op het water maakt het helemaal af. Het maakt niet uit met welke organisatie je dit boekt, want ze hebben allemaal hetzelfde programma en zijn even duur. Als je een hostel/hotel vast boekt in het park, kun je bij aankomst nog een tour voor de volgende dag boeken!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
10 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Khao Sok National Park

 • aardige gidsen
 • prachtige natuur
 • rust
 • weinig tourisme
Ultieme tip: Junglesafari! Er zijn veel apen te spotten, dus houd je ogen goed open!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wandelen door het regenwoud van Khao Sok (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Erik Smits op 13 mei 2016

Khao Sok kan met recht de groene parel van zuidelijk Thailand genoemd worden. Tussen vreemd gevormde kalkstenen bergen bevindt zich één van de oudste en meest diverse tropische regenwouden ter wereld. De rijke variatie aan planten en wilde dieren, steile rotsformaties, onaangetast regenwoud en indrukwekkende grottenstelsels maakt het een unieke plek.

Voor de beste ervaring van dit prachtige regenwoud ga je mee met een meerdaagse tour. Een longtailboat brengt je diep het park in. Na deze prachtige maar luidruchtige boottocht kom je bij de schattige drijvende hutjes waar je de nacht door zal brengen. De rust hier is overweldigend, als je hier niet tot rust komt lukt je dat nergens.

Onder begeleiding van een gids maak je wandeltochten naar grotten die diep in het regenwoud verstopt liggen. De wandeltochten zijn geweldig, de grotten zijn een mooie eindbestemming.
Leuk is “See Ru Cave”: een grot met vier enorme ingangen die samenkomen in een ruimte die meer weg heeft van een kathedraal dan een grot.
Nog indrukwekkender is de tocht door “Nam Ta Lu Cave”. Met slechts een zwembroek en een zaklamp baan je je een weg door het uitgebreide grottenstelsel. Klimmend over rotsen, wadend door het riviertje dat door de grot stroomt en worstelend tegen watervallen kom je uiteindelijk aan de andere kant van de berg weer in het regenwoud uit. Een tocht die je nooit meer zal vergeten.

Na een nacht genieten van de geluiden die er uit het regenwoud komen is het vroeg op voor de zonsopkomst. Het water van het meer is zo glad als een spiegel. Tussen de vreemd gevormde bergen hangen flarden mist die het geheel een heel mysterieus sfeertje geven. Met de boot ga je op zoek naar wilde dieren. Met veel geluk zie je misschien een olifant. Ook al zie je geen dieren, de tocht is prachtig met de zon die de wolken oranje kleurt en het regenwoud in een gouden licht zet.

7,2
8 Algemene ervaring
8 Natuur
7 Stranden
6 Wildlife
8 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Khao Sok National Park

 • Prachtige natuur
 • Rust
Ultieme tip: Ga mee op een van de meerdaagse tours. Je komt dieper het park in, profiteert van de uitgebreide kennis van lokale gidsen en stimuleert de lokale economie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Jordanië kenner
Sponsors