Koh Phayam

Koh Phayam

door Rough Guide

Het piepkleine eiland Koh Phayam heeft witte zandstranden en koraalriffen. Er wonen ongeveer 500 mensen, van wie de meesten de kost verdienen met vissen op garnalen, inktvis en krab of met de teelt van cashewnoten, sator-bonen, kokospalmen en rubberbomen.

Veel eilandbewoners wonen in het enige dorp op Koh Phayam aan de noordoostkust, dat met andere plaatsen op het eiland verbonden wordt door een netwerk van verharde wegen en karrensporen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 151 reizen naar Thailand

Klein eiland

De baaien aan beide kanten van het dorp hebben een paar aardige complexen, maar de grote stranden en de meeste accommodatie liggen aan de westkust bij Ao Yai en Ao Kao Kwai. Langs alle routes rijdt een motortaxi, maar niets is ver, want zelfs op het breedste punt meet het eiland maar vijf bij acht kilometer.

Vanwege alle wegen heeft Koh Phayam zich wat meer ontwikkeld en gaat het er levendiger aan toe dan op buurman Koh Chang. Dit zie je vooral aan de strandbars met hun handgeschilderde uithangborden, beelden gemaakt van drijfhout en de aanwezigheid van een fiks aantal buitenlanders die hier elk jaar een half jaar of langer blijven.

Expats en toeristen

Sommige expats wagen het er zelfs op in het regenseizoen en blijven wanneer stortbuien en woeste golven het eiland van juni tot oktober teisteren, maar een aantal resorts sluit dan en het personeel gaat schuilen in Ranong.

Naarmate het eiland populairder wordt, proberen inwoners en expats de onvermijdelijke negatieve impact op het milieu te beperken. Ze moedigen bezoekers aan geen plastic tasjes meer aan te nemen in de paar winkels die het eiland telt, niet-afbreekbaar afval zoals batterijen en plastic mee terug te nemen naar het vasteland en zo min mogelijk plastic flesjes te gebruiken door zo groot mogelijke flessen te kopen of, nog beter, vraag te creëren naar een drinkwaternavulstation.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors