Koh Similan
Like ons op Facebook

Koh Similan

Rough Guide

De elf eilanden in het hart van het Mu Ko Similan National Park behoren zowel onder als boven water tot de mooiste ter wereld en gelden als een van de spannendste duikbestemmingen van Thailand.

De enorme granieten rotsblokken die afsteken tegen het turkooizen water geven de eilanden hun karakter, maar duikers komen vooral af op het zicht van dertig meter. Het onderwaterleven is overweldigend. De riffen zitten vol koraalvissen en je ziet er schildpadden, manta's, murenen, makrelen, rifhaaien, zeeslangen en rode tandbaarzen, en er is altijd kans op pelagische haaien, barracuda's, grote kreeften en enorme tonijnen.

ZELF NAAR Koh Similan?

Bekijk alle 4 reizen naar Koh Similan

Genummerde eilandengroep

De eilanden liggen 64 kilometer van het vasteland. Bij het nationaal park horen behalve de Koh Similan-keten nog twee noordelijke eilanden, Koh Bon en Koh Tachai. Beide zijn favoriete voederplaatsen voor manta's en walvishaaien en liggen halverwege de Koh Similan-keten en de eilanden van Koh Surin. De Similans zijn van noord naar zuid genummerd van 1 tot 9: Koh Ba Ngu (nummer 9), Koh Similan, Koh Hin Posar (ook bekend als Hin Huwagralok), Koh Payoo, Koh Ha, Koh Miang (nummer 4), Koh Pahyan, [Koh Pahyang en Koh Hu Yong.

Het hoofdkantoor van het nationaal park en de accommodatie bevinden zich op Koh Miang, en op Koh Similan zijn een camping en een restaurant. Koh Similan is het grootste eiland in de keten en heeft een schitterende baai van wit zand en indrukwekkende rotsen. Koh Miang heeft twee mooie stranden en Koh Hu Yong heeft een lange baai waar schildpadden van november tot februari hun eieren leggen.

Duiken en milieuproblemen

Vanwege hun schoonheid zijn de eilanden een populaire bestemming voor dagtochten uit Phuket en Khao Lak, net als voor duikers en snorkelaars op duikcruises. Dit heeft voor onvermijdelijke drukte en milieuproblemen gezorgd, en de riffen zijn op sommige plaatsen beschadigd door ankers en door de lokale praktijk van het dynamietvissen.

De autoriteiten hebben hierop gereageerd door de visserij te verbieden en strikte regels te hanteren voor toeristenboten, waaronder het sluiten van de eilanden gedurende de moesson, van midden mei tot midden november, hoewel een kortere sluiting overwogen wordt.

Meer lezen over Koh Similan?

Rough GuideBestel dan snel je ROUGH GUIDE!

Koh Similan zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Thailand. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Koh Similan

Meer Koh Similan

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors