Vervoer Thailand

Vervoer Thailand

Wat zijn de vervoersmiddelen in Thailand?

Net zoals in Cambodja, Vietnam en Laos zijn ook de wegen van Thailand het domein van brommers, scooters en motoren. Het is het favoriete vervoermiddel van de Thai, die bij voorkeur met zoveel mogelijk mensen op een brommer zitten. Hele gezinnen verplaatsen zich per tweewieler.

Vliegtuig

Een binnenlandse vlucht is een goede manier om de grote afstanden in Thailand te overbruggen zonder veel tijd te verliezen. Vanaf Bangkok gaan er meerdere vluchten per dag naar de eilanden in het zuiden en junglestad Chiang Mai in het noorden.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 151 reizen naar Thailand

Je boekt de tickets online of bij een van de vele reisbureaus die zich hebben gespecialiseerd in het regelen van vliegtickets. Je vindt deze bureaus overal in de populaire bestemmingen. AirAsia en Thai Lion Air zijn budgetmaatschappijen. Thai Airways vliegt regelmatig en is comfortabel, al zijn de tickets wat duurder.

Trein

Als je genoeg tijd hebt en niet gehecht bent aan luxe, is de trein in Thailand een bijzondere belevenis. Vanaf Bangkok nemen veel reizigers de trein naar de eilanden in het zuiden of de jungle in het noorden. De reis is goedkoop en duurt lang. Je overnacht vaak aan boord, in een piepkleine, gedeelde coupé.

Onderweg zie je kleine dorpjes, rivieren en bergen. De uitzichten zijn bijzonder en de sfeer aan boord is gemoedelijk. Je komt altijd wel een paar kleurrijke figuren tegen aan boord.

Bus

De bus is populair onder reizigers in Thailand. Vooral voor reizen naar de buurlanden van Thailand, zoals Maleisië en Cambodja. Vaak regelt de chauffeur de grensovergang en je visum. De bussen rijden ook kriskras door Thailand, zelfs naar de kleinste dorpjes. Meestal zit je met acht anderen in een minibus met een chauffeur die het gaspedaal goed weet te vinden. Je regelt een plaatsje in de bus bij de reisagenten die je overal op iedere hoek van de straat vindt.

Boot

Om naar de eilanden van Thailand te komen neem je de veerboot. De boten zijn in prima staat en de veerdiensten zijn goed geregeld. Je hoeft dus niet bang te zijn voor gevaarlijke, overvolle boten. De overtocht is meestal kalm en ontspannen, waarbij je niet meer hoeft te doen dan in de zon relaxen.

Soms kan de zee ruw zijn, maar meer dan wat misselijkheid hoef je niet te vrezen. Taxichauffeurs, tuktuks en busbedrijven zetten je voor de deur van het veerdienst af, waar je een kaartje kan kopen.

Taxi's

Taxi's zijn overal in de bekende toeristische bestemmingen en de grote steden. Ze zijn goedkoop, comfortabel en brengen je snel naar je bestemming. Onderhandel vooraf met de chauffeur over de prijs of eis dat hij zijn meter aanzet.

Tuktuks

Een tuktuk is de goedkopere, avontuurlijkere versie van de taxi. Het zijn kleine omgebouwde motors, met een bakje achterin voor passagiers. Ze zijn nog goedkoper dan taxi's en bovendien sneller, doordat ze makkelijker door het verkeer komen. Het is een enerverende ervaring, omdat je in de openlucht zit en de chauffeur dwars door het verkeer ziet scheuren.

Sommige tuktuk chauffeurs krijgen commissie van winkels en kleermakers. Spreek vooraf af dat hij je rechtstreeks naar je bestemming brengt en laat hem beloven dat hij geen omweg langs allerlei winkels maakt.

Huurauto

Een auto huren is de beste manier om het eeuwige onderhandelen met taxichauffeurs en tuktuks te ontlopen. Het betekent echter ook dat je op de chaotische wegen van Thailand moet rijden. Roekeloos inhalen aan beide kanten, te hard rijden en geen richting aangeven is eerder regel dan uitzondering.

's Avonds rijden veel automobilisten zonder licht. Met een slok op en spookrijden komt veel voor. Het aantal verkeersdoden is schrikbarend in Thailand. Vervoer in Thailand is erg goedkoop, dus een huurauto is niet de goedkoopste optie. In de grote steden en bij de belangrijke toeristische bestemming zijn auto's te huur.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors