Koh Samet
8,6
10,0 Algemene ervaring
9,0 Locals
9,0 Interessant
10,0 Natuur
10,0 Stranden
4,0 Wildlife
8,0 Wandelingen en/of andere activiteiten

Koh Samet

door Rough Guide

Het zachtste, meest knisperende zand op redelijke afstand van Bangkok vind je op Koh Samet. Het kleine eiland, dat van noord naar zuid slechts zes kilometer meet, is een favoriet ontspanningsoord voor Thai, westerse emigranten en toeristen.

De veertien witte strandjes zijn adembenemend mooi, met een kalm kabbelende zee, wat groepjes palmbomen en een enkele cajeput- of sametboom, de boom waar het eiland zijn naam aan dankt. De stranden liggen echter vol toeristen en de kust is volgebouwd met zo'n vijftig bungalowparken die, al gaat het om laagbouw, nauwelijks recht doen aan de omgeving.

ZELF NAAR Koh Samet?

Bekijk alle 13 reizen naar Koh Samet

Mooiste stranden

De hoeveelheid afval die op het strand blijft liggen, is schrikbarend, helemaal wanneer je bedenkt dat het grootste deel van de kust van Koh Samet sinds 1981 deel uitmaakt van Khao Laem Ya - Mu Ko Samet National Park. Bezoekers van Koh Samet betalen bij aankomst toegang tot het park en de hoteleigenaren betalen huur aan de parkautoriteiten, maar de opbrengsten lijken niet te worden gebruikt om de infrastructuur te verbeteren.

De mooiste stranden van Koh Samet en bijna alle bungalowparken liggen aan de oostkust. De ontoegankelijke westkust telt slechts één exclusief zandstrand, en de noordkust is het minst toeristisch. De eilandbewoners en de mensen die hier werken, wonen grotendeels in Na Dan, een wat rommelig dorpje in het noordoosten met de belangrijkste haven van het eiland, wat kleine winkels, etenskraampjes, de school, het gezondheidscentrum en de wat.

Oerwoud

Vanaf de oost- en westkust leiden smalle paden naar de onverharde weg die door het centraal gelegen berggebied voert. Het binnenland bestaat uit dicht oerwoud waar neushoornvogels, gibbons en wonderlijk mooie vlinders huizen.

Dat dit eiland droog is, zonder rivieren en met een minimale hoeveelheid neerslag, is niet zichtbaar aan de altijd groene vegetatie. Al het water moet van het vasteland komen en is dus kostbaar.

Accommodatie

De meeste accommodatie op het eiland valt in de duurdere prijsklasse. Voor een bungalow met eigen badkamer moet je al gauw rekenen op zo'n 700 baht. Er zijn echter nog enkele eenvoudige hutjes van rond de 300 baht. Ao Hin Kok, Ao Phai en Ao Tub Tim aan de oostkust zijn typisch stranden voor rugzaktoeristen, met ook 's avonds veel gezelligheid aan Ao Hin Kok en Ao Phai.

Voor een meer alternatieve sfeer kun je terecht bij Ao Nuan, Ao Thian en Ao Noi Na in het noorden. Bij Hat Sai Kaew en Ao Wong Duan zijn de voorzieningen afgestemd op gezinnen, tourgroepen en trendy weekendgasten uit Bangkok. Ao Phrao aan de westkust en Ao Kiu in het zuiden bieden een superluxe verblijf op schitterende locaties.

Reizen Koh Samet

Reviews Koh Samet

Paradise (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Loraine Hilverdink op 23 februari 2017

Even de grote stad ontvluchten? Koh Samet is een prachtig paradijselijk eiland. Zonnen op één van de witte zandstranden, zwemmen of snorkelen in het kristalheldere blauwe water of genieten van een heerlijke Thaise maaltijd? Vanuit Bangkok en Pattaya is dit eiland gemakkelijk te bereiken.

8,6
10 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
4 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Koh Samet

  • Klein eiland
  • weinig toeristen
  • gezellige locals

Minpunten Koh Samet

  • dure entree
  • dure taxi
Ultieme tip: Ao Prao was voor ons het mooiste stukje strand op Koh Samet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors