Phanom Rung in Buriram

Phanom Rung in Buriram

door Getaway Travel

De Phanom Rung tempel (officiële naam: Prasat Hin Khao Phanom Rung) is een van de mooist gelegen tempels van Thailand. Deze hindoeïstische tempel ligt namelijk bovenop een dode vulkaan! Sta je er bovenop dan zie je in het zuidoosten de Dongrek bergen in Cambodja liggen, in de richting waar ooit het zo machtige Khmer-rijk lag. Rond Phanom Rung ligt een heel tempelcomplex dat het grootste en mooiste Khmer-monument van heel Thailand is.

Het historisch tempelcomplex is gebouwd tussen de tiende - dertiende eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Bijzonder is een enorme promenade richting de toegangspoort. Over deze weg betrad vroeger de koninklijke familie de tempel. Het leidt je naar drie 'naga-bruggen', versierd met vijfkoppige slangen en lotusbloemen. Deze worden omgeven door verschillende terrassen en brengen je naar diverse heiligdommen waar je hindoeïstische verhalen afgebeeld ziet. Je ziet er veel afbeeldingen van de goden Vishnu en Shiva.

ZELF NAAR Phanom Rung in Buriram?

Bekijk alle 2 reizen naar Phanom Rung in Buriram

Kom hier in april wanneer het Prasat Hin Khao Phanom Rung Festival wordt gehouden. Dit herdenkt de restauratie van Phanon Rung. Het heeft een mooie authentieke sfeer. 's Ochtends is er een ritueel dat je maar op weinig andere plekken kunt zien. Dan worden er tijdens de 'buang suang ceremonie' goden en andere hemelbewoners aangeroepen. Bij de tempel wordt er gedanst en lekker gegeten. Kom vroeg in de ochtend voor een adembenemend uitzicht. Dan schijnt de zon door de vijftien doorgangen van de tempel.

Reizen Phanom Rung in Buriram

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors