Dan Sai

Dan Sai

door Koen de Bruijn

Het dorp van het beruchte geestenfestival, een lokale markt en de stoepa van twee liefdes. Dan Sai is een slaperig dorpje in het rurale noordoosten van Thailand.

In het noorden van Thailand, in de provincie Loei, tussen het Phu Hin Rong Kla Nationaal Park en Chiang Khan ligt Dan Sai. Naast het bezoeken van de tempel Phra That Si Song Rak en de lokale markt, is er in het dorpje niet bijzonder veel te zien of te doen, maar drie dagen in het jaar vormen een uitzondering hierop. Dan vindt het Phi Ta Khon festival plaats: het geestenfestival.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 150 reizen naar Thailand

Het festival van geesten

Wanneer je Dan Sai bezoekt in juni of juli, loop je de kans verzeild te raken in een merkwaardig driedaags festival. Felgekleurde langwerpige maskers domineren het straatbeeld en luide muziek overheerst.

Te midden van een dansende gemaskerde menigte word je meegevoerd naar een plek waar tientallen bamboeraketten de hemel in worden geschoten. Je eindigt uiteindelijk in een tempel waar een reinigingsceremonie plaatsvindt en waar monniken preken houden.

De stoepa van twee liefdes

Ben je toevallig niet op één van die drie dagen in Dan Sai, dan is hier ook nog een grootse stoepa te bezoeken. Een indrukwekkende oprit neem je mee naar steile trappen met aan weerskanten groen-gouden slangen. Je bent aangekomen bij Wat Phra That Si Song Rak, de stoepa van twee liefdes.

Het altaar moest namelijk de vriendschap tussen Laotiaanse en Thaise vorsten symboliseren. Tegenwoordig bestijgen dagelijks tientallen Thai de steile trappen om te bidden.

Authentiek

In Dan Sai proef je het echte Thaise leven: laat je verleiden door exotische geuren op een lokale markt, of bid zij aan zij met de Thai bij Wat Phra That Si Song Rak. Met een beetje geluk of een strakke planning feest je mee tijdens het unieke Thaise geestenfestival.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Azie.nl maakte een rondreis door de verborgen regio Loei samen met Amazing Thailand Nederland en bracht daarbij een bezoek aan o.a. Dan Sai.

Wat is er te doen in Dan Sai?

  • Doe mee aan het luide Phi Ta Khon festival, ook wel het geestenfestival genoemd. Dan Sai verandert tijdens dit festival in een gezellig chaotisch dorpje.
  • Bezoek de Wat Phra That Si Song Rak. Een grote tempel waar dagelijks tientallen mensen komen om te bidden. Vergeet niet je schoenen uit te doen en geen rode kleding te dragen!
  • Neem een kijkje bij de lokale markt en stel je onderhandelingsvaardigheden op de proef.

Reizen Thailand

Meer Dan Sai

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors